• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
اجتماعی » جامعه و شهری

نصب ۲۶ عدد شتاب نگار‌ه بر روی گسل‌های پایتخت

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران: شتاب نگار‌ها با ارسال اطلاعات به مدیران پایتخت آن‌ها برای مقابله با زلزله زودتر آماده می‌کنند.

آقای رضا کرمی محمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: مبدأ زلزله گسل است و در اطراف تهران گسل‌ها شناسایی شده و مشخص است.
وی افزود: در گام بعدی باید مشخص شود کدام گسل در کدام لحظه حرکتی انجام می‌دهد که لازم است اطراف گسل ها؛ حسگر یا سنسوری نصب شود.
در ۱۱ سال گذشته تنها ۴ حسگر در اطراف گسل مشاء به همراه سازمان جایکای ژاپن نصب کرده بودیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

کرمی محمدی گفت: گسل‌های دیگری که در اطراف تهران در مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب وجود دارد از این سامانه بهره‌ای نداشت.
وی ادامه داد: سال گذشته ۲۲ شتاب نگار تهیه و جانمایی شد و در حال حاضر ۱۰ حسگر نصب گردیده و تا یک هفته آینده ۱۲ حسگر دیگر نصب خواهد شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این حسگر‌ها اطلاعاتشان به صورت دائمی به مرکز مدیریت بحران شهر تهران ارسال می‌شود و اگر شتابی از یک حدی بیشتر وارد کند ما به سرعت شتاب را دریافت می‌کنیم و هشدار لازم به مراکزی که لازم است، داده می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای کرمی محمدی تصریح کرد: در حال حاضر در نیمه راه هستیم و حداقل ۵۰ شتاب نگار نیاز داریم، اما با توجه به ۲۶ شتاب نگاری که در اطرف تمام گسل‌های تهران جانمایی کرده ایم، برای رسیدن به استاندارد به ۵۰ شتاب نگار نیازمندیم.
وی افزود: این شتاب نگار‌ها کمک می‌کنند با ارسال اطلاعات به مدیران پایتخت آن‌ها برای مقابله با زلزله زودتر آماده شوند و بقیه زیرساخت‌های شتاب نگار‌ها باید آماده شود و به صورت آنلاین با دستگاه‌هایی مانند اداره گاز، مترو، آتش نشانی و بیمارستان‌ها برقرار کنیم.
حدود ۱۵ ثانیه قبل از زلزله به تمامی دستگاه‌ها اطلاعات لازم داده می‌شود به عنوان مثال در شرکت گاز با شیر‌های خودکار که بر روی لوله‌های اصلی در شهر نصب کرده است با ارسال این اطلاعات بلافاصله شیر گاز قطع می‌شود.
همچنین عوامل آتش نشانی می‌توانند ماشین‌ها را از ایستگاه خارج کنند و بیمارستان‌ها نیز می‌توانند با اعلام سریع هشدار، برق اضطراری خود را وصل کنند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: در تاریخ تهران اولین بار است همه گسل‌ها به سیستم شتاب نگار مجهز می‌شود و اطلاعات شتاب نگار‌ها به سازمان مدیریت شهر تهران ارسال می‌شود که البته با افتخار می‌توان گفت کمتر کلانشهری در دنیا وجود دارد که به این سیستم‌ها مجهز باشند و شاید تعدادشان به اندازه انگشتان دست باشد.
آقای کرمی محمدی تاکید کرد: این ۲۶ شتاب نگار در اطراف تهران و بر روی گسل‌های پایتخت نصب و تجهیز شده است یا می‌شود.
وی اظهار کرد: در داخل تهران هم ۵۰ شتاب نگار در مناطق مختلف نصب شده است که اطلاعات آن برای بعد از وقوع زلزله به مرکز مدیریت بحران داده می‌شود که این سامانه نیز قدمت طولانی دارد و از سال گذشته به روز رسانی شده و در حال حاضر در مانورهایمان از آن استفاده می‌کنیم.
وی افزود: حتی در زلزله اردیبهشت ماه این شتاب نگار‌ها را ازمایش کردیم و نتایج خوبی داشت. این دستگاه به ما نشان می‌دهد بعد از وقوع زلزله در کدام محدوده و منطقه تخریب داریم تا امدادرسانی در آن مناطق متمرکز شود و تأخیر نداشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)