• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۶۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
وزیر بهداشت در پیامی

پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی سالمند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت همایش مجازی روز جهانی و هفته گرامیداشت سالمند «با عنوان (نگاهی نو به مساله سالمندی در ایران)» بر لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری در مواجهه با این پدیده، تأکید کرد.

پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی سالمندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی و فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر سعید نمکی در پیامی به مناسبت همایش مجازی روز جهانی و هفته گرامیداشت سالمند «با عنوان (نگاهی نو به مساله سالمندی در ایران)»، با بیان اینکه سالخوردگی جمعیت و سرعت زیاد رشد جمعیت سالمند در کشور، باعث نمود بیشتر نیازمندی‌های متفاوت اقتصادی، اجتماعی و سلامت خواهد شد، بر لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری در مواجهه با این پدیده، تأکید کرد.
وی افزود: در قرن اخیر به یُمن پیشرفت وضعیت بهداشت و سلامت، شاخص امید زندگی در اغلب جوامع افزایش یافته و در کشور ما از رقمی کمتر از ۵۳ سال به رقمی بیش از ۷۵ سال افزایش یافته است. به نحوی که انتظار می‌رود در سال ۱۴۲۹، امید زندگی در ایران به ۷۸.۵ سال برسد. این امر منجر به افزایش نسبت جمعیت سالخورده می‌شود.
وی گفت: سالخوردگی جمعیت و سرعت زیاد رشد جمعیت سالمند در کشور، باعث نمود بیشتر نیازمندی‌های متفاوت اقتصادی، اجتماعی و سلامت خواهد شد که لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری را در مواجهه با این پدیده ناگزیر می‌سازد. ایده آل آن است که جمعیت ما بتوانند سالمندی سالم، فعال و موفق توام با حفظ منزلت، کرامت و عزت را تجربه کند. در این دوره از عمر، سالمند باید این امکان را داشته باشد که با بهره گیری از پتانسیل‌های فیزیکی، اجتماعی و روانی خود در جامعه مشارکت فعال داشته باشد و جامعه بتواند از حضور فعال سالمندان و خرد و تجارب آنان بهره‌مند شود. لازمه این امر، دارا بودن سطح مطلوبی از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه این پیام مجازی، بیان کرد: در حوزه سلامت جسمی و روانشناختی، سالمندی جمعیت، زمینه ساز افزایش بار بیماری‌های مزمن و هم ابتلایی بیماری‌های مختلف است و با عنایت به این موضوع، اهمیت مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در این گروه سنی و آموزش سبک زندگی سالم برای تجربه سالمندی سالم بیش از سایر گروه‌های سنی روشن می‌شود.
آقای دکتر نمکی اضافه کرد: هدف از کلیه اقدامات وزارت بهداشت، تجربه یک سالمندی سالم در افراد جمعیت، حفظ سلامت، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری از سلامت روان و حفظ نشاط و سرزندگی سالمندان و مشارکت آنان در جامعه است. البته بدیهی است که این مهم تنها زمانی تحقق می‌یابد که مراقبت‌های سلامتی مطلوب از زمان پیش از تولد آغاز و در کلیه مراحل بعدی زندگی استمرار و تداوم یابد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: علاوه بر همه این موارد، در ماه‌های اخیر، جهان درگیر همه گیری جهانی کووید ۱۹ شد که کنترل بیماری و پیشگیری از آن، به ویژه در گروه سالمندان که در معرض خطر بالاتری در مقایسه با سایر گروه‌های سنی هستند، تبدیل به یکی از مهمترین اولویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد و خدمات ارزنده‌ای در حوزه‌های بهداشت، درمان و مراقبت از سالمندان، توسط همکاران اینجانب در سراسر کشور صورت گرفت که بدینوسیله از کلیه زحمات و فداکاری‌های این عزیزان قدر دانی می‌شود.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به عنوان متولی سلامت جامعه با درنظر گرفتن مشکلات اصلی سلامت سالمندان و نیاز‌های این حوزه برنامه‌هایی در دستور کار دارد، یادآور شد: ولیکن، حفظ و ارتقای سلامت جامعه تنها توسط یک دستگاه اتفاق نمی‌افتد و مستلزم همکاری و تعامل همه بخش‌های مختلف توسعه در کشور و هم راستایی و عملیاتی کردن همزمان برنامه‌ها توسط همه دستگاه‌ها است. از این رو، سند ملی سالمندان، با هدف ایجاد جامعه‌ای بدون تبعیض سنی و رسیدن به بهترین پیامد برای کلیه سنین و تدوین یک چهارچوب برای پاسخ مناسب به چالش‌ها و فرصت‌های «سالمندی جمعیت» با مشارکت تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط و با محوریت سازمان برنامه و بودجه تدوین شد. بر مبنای این سند دولت جمهوری اسلامی با فراهم کردن یک چهارچوب عملیاتی، هدایت و هماهنگی لازم را برای پرداختن به این موضوع پیچیده و مهم به عهده خواهد داشت.
آقای دکتر نمکی بیان کرد: در سند مذکور، علاوه بر توجه به راهبرد‌های خاص سالمندان، به فرصت‌هایی برای برطرف کردن موانع مشارکت سالمندان در اجتماع و دسترسی آنان به همه خدمات در سراسر عمر، توجه شده است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پایان این پیام، تأکید کرد: امید است با همراهی، همدلی و همکاری همه جانبه تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی و ترویج گفتمان علمی و عملی مشترک بین صاحبان اندیشه، سیاست گذاران و مجریان، شاهد عملیاتی شدن و اجرای سند ملی سالمندان و در پی آن تحقق جامعه‌ای سالم و پویا باشیم که در آن، تک تک افراد جامعه فرصت تجربه یک دوره سالمندی سالم، موفق و فعال را داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)