طوفان پاییزه کرونا
در گزارش ما بخوانید: حال که طوفان همچنان براه است و محدودیتها بازگشتند. کرونا تا کجا پیش میرود و آیا یک کرونایی دوباره کرونا میگیرد؟
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ پاییز مهر ورزی میکند ان هم در سیزدهمین روز، اما کرونا طوفان به پا کرده است.
وزش شدید باد و کاهش دمای ۱۰ درجهای که کارشناس هواشناسی از آن سخن میگوید نوید مهر پاییزی سرد را میدهد.
سرمایی که سلطانی، کارشناس هواشناسی استان زنجان میگوید: تا پایان هفته جاری در اغلب نواحی کشور ازجمله زنجان ماندگار خواهد بود والبته هشدار سیلاب و آبگرفتگی وسرما زدگی محصولات باقی مانده را هم در پی خواهد داشت.
هشدارهایی که مدیران ومسئولان را هم به چالش سونامی و طوفان در راه کرونا دعوت کرده است.
اخبار گویاست تهران و برخی استانها محدودیتها را آغاز کردند و زنجان هم همین طور
همان موج سومی که مسئولان از روزهای پیش درمورد آن سخن گفته اند.
بازگشت محدودیتها
مدیرکل پدافند غیرعامل استان زنجان میگوید: از امروز به مدت یک هفته شهرهای قرمز استان زنجان با محدودیت همراه میشود.
در حال حاضر زنجان، ابهر و خرمدره قرمز اعلام شده اند.
مظفری با بیان اینکه برای جلوگیری از ادامهدار بودن روند قرمز شهرستانهای استان زنجان ناچار شدیم محدودیتهای یک هفتهای را در شهرهای قرمز استان زنجان اجرا کنیم، گفت: استاندار زنجان و ستاد مقابله با کرونای استان این قانون را تصویب کردند.
مدارس مناطق با وضعیت قرمز استان زنجان (از امروز ١٣ لغایت ١٩مهرماه٩٩، به مدت یک هفته غیر حضوری و مجازی برگزار خواهند شد...
وی میافزاید: بر همین اساس همه فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی، نمازهای جماعت مساجد، نماز جمعه، آرایشگاههای زنانه، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، چایخانهها، رستورانها و تالارها، مراکز تفریحی، سینما، شهربازی و کتابخانهها به مدت یک هفته تعطیل میشوند..
طبق این اعلام محدودیتها مدارس و دانشگاهها نیز به مدت یک هفته به شکل غیرحضوری برگزار میشوند.
عسگری ، فرماندار زنجان می گوید: این محدودیتها تا اطلاع ثانونی ادامه می یابد و برگزاری هر گونه اجتماعی ممنوع است .
براساس اعلام دبیرخانه ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونای دانشگاه علوم پزشکی زنجان، از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۱۱ هزار و ۷۳۲ نفر به علت ابتلا و یا مشکوک بودن به این ویروس درمراکز درمانی استان زنجان نمونه برداری یا بستری شده اند. تا به امروز ۳ هزار و ۲۳۱ نفر با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.
تعداد فوتیهای استان زنجان به ۵۲۵ نفر رسیده و تعداد بستریهای روز بیمارستانی هم به ۳۹۳ نفر افزایش یافته است.
اوضاع کرونا سونامی است در پاییز
سخنگوی وزارت بهداشت امروز پشت تریبون رفت از اوضاع بد کرونا ویروس گفت.
از اینکه در ۸ ماه گذشته متاسفانه این ویروس جان ۲۶ هزار و ۹۵۷ ایرانی را گرفته است و تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۱ نفر هم فوت کرده اند.
اخبار وکپشنهای حقیقی ومجازی وذهنیتهایی که ما از کرونا داریم؟
کم نیست این روزها اخباری که برروی امواج رسانهها سوار هستند.
به قول رسانه ایها هرشهروند یک خبرنگار و خبررسان و البته یک رسانه شده است.
پیامهای معلوم الحال که در فضاهای مجازی دست به دست میشوند حال برخیها را خوب میکنند مثل همان فروشندگان نان به قیمت روز خور ویا حال بد میکنند مثل آنهایی که بیمار کرونا دارند ودرگیر استرس
مریم یکی از این شهروندان است که با ولع تمام چندین بسته زنجبیل، عناب و پسته و خرما ودیگر مواد خوراکی را از قفسهها برمی دارد درهمان حین با فروشنده حرف میزند به نظرتون دیگه چی برا کرونا خوبه؟
تلنگر خوبی است یک سوال به جا از یک کارشناس؟
خانم احمدی، کارشناس تغذیه واستاد دانشگاه زنجان است میگوید: به تبلیغات اینکه چه چیزی مفید است یا پیشگیری کننده توجه نکنیم وهرآنچه که نیاز بدن است را به طور عادی تهیه کنیم.
او معتقد است تا دارویی برای کرونا تهیه وروانه بازارها شود مردم فقط مراقب سلامتی خود باشند و شیوه نامههای بهداشتی وابلاغی را رعایت کنند.
خانم احمدی میگوید: مصرف هرماده خوراکی حتی با کیفیت عالی هم اگر به اندازه و به موقع مصرف نشود عوارض دارد واین گونه نیست که هرکسی از فلان ماده خوراکی بیشتر مصرف کند کرونا نمیگیرد.
این کارشناس تغذیه میافزاید: هدف اصلی این است مردم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند چراکه ویروس کرونا بیشتر درکمین افرادی است که سیستم بدنشان ضعیفتر است.
وی با توصیه به مصرف کافی آب برای افراد سالم یا درگیر کرونا میگوید: مصرف کافی آب و مایعات در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است و به پاکسازی بدن از سموم کمک میکند و باعث میشود مواد مغذی به راحتی وارد سلول شوند.
سیستم ایمنی این روزها چه چیزی نیاز دارد.
آیا میدانید؟ که اضطراب و استرس موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود..
دکتر ملکی، روان شناس است او میگوید: درطول سالهای فعالیت کاریش که اکنون به ۱۸ سال میرسد میتواند بگوید: اضطراب دلیل اصلی ضعف سیستم ایمنی است.
اومی افزاید: بدن افراد مضطرب در برابر عفونتها آسیب پذیرترند، هر چه مقاومت روانی، نشاط معنوی، امید آفرینی و مثبت اندیشی بیشتر باشد بدن افراد در برابر آسیبها مقاومتر میشود..
وی با بیان اینکه استرس، تنشها و واکنشهای هیجانی سلولهای بدن را سست میکنند میگوید: مردم بهتر است دراین شرایط خاص کرونایی به آمار نادرست و شایعات توجهی نکنند واگر نیازی به رصد اخبار ندارند دایره اطلاعات روزانه خود را درخصوص کرونا کاهش دهند.
سیستم ایمنی مرز دفاعی ما با کروناست پس غفلتها فقط آرزوها را به محاق میبرند.
آیا یک کرونایی دوباره کرونا میگیرد؟
هم اکنون طبق اعلام وزارت بهداشت در هر ۲۴ ساعت حدود ۴ هزار نفر درکشور به کرونا مبتلا میشوند.
شاید ازاصلیترین سوالهای هریک از ما در روز وماههای گذشته همین است اگر ما جز یکی از این افراد کرونایی باشیم دوباره ممکن است پس از بهبودی کرونا بگیریم.
آرمانی کیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان میگوید: متاسفانه ابتلای مجدد برای مدتی فرد درگیر را ایمن میکند، اما برخی افراد پس از مدت کوتاه ۳ یا ۵ ماهه دوباره درگیر کرونا میگیرند.
وی میافزاید: شدت علائم در دور بعد درگیری افراد ممکن است بیشتر باشد که نیاز است شهروندان تا جایی که امکان دارد مراقبت لازم را انجام دهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان این را هم میگوید: که در استان زنجان ابتلای مجدد افراد دوباره بستری شده به کرونا در حدود ۵ تا ۶ درصد درماههای قبل بوده است.
دراین خصوص دکتر کشاورز، متخصص بیماریهای عفونی هم میگوید: در برخی افراد با ابتلا به کرونا، آنتی بادی بالا نمیرود و این افراد پس از بهبودی هم مجدد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند و افرادی هم که آنتی بادی خون آنها افزایش مییابد، تا مدتی که زمان دقیق آن مشخص نیست مصونیت پیدا میکنند، اما این مصونیت ۱۰۰ درصدی نبوده و احتمال ابتلای مجدد این افراد هم وجود دارد.
وی تاکید دارد همه افراد در هر سنی و با هر شرایط جسمانی باید رعایت نکات بهداشتی را داشته باشند وبا توجه به اینکه هوا سردتر شده احتمال سرما خوردگی وسرفه افزایش یافته است شهروندان بهتر است در محیط بسته قرارنگیرند و بدون ماسک در هیچ مکانی حاضر نشوند.
حال ویروس ناشناخته که ماههاست هر فرضیه جدیدی را رد میکند (اینکه جوان وکودک نمیگیرند، اینکه زود قرار است ازبین برود، اینکه هوا گرم شود ویروس کاهش پیدا میکند.) و درمانی قطعی تاکنون نداشته رابه شوخیهای روزانه نسپاریم
که اگر دیربجنبیم کرونا کوچکترین آرزویهای ما راهم به حسرت تبدیل میکند.
نویسنده: معصومه امینی