• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۵۲۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۹
بین الملل » آمریکا
در مصاحبه با ان اچ کی

ادعای پمپئو بر مقابله با چالش آفرینی های چین

وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه ان اچ کی ژاپن مدعی شد با چالش هایی که چین ایجاد می کند مقابله خواهد کرد.

تاکید پمپئو بر مقابله با چالش هایی که چین اعمال می کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه ان اچ کی ژاپن بر لزوم اتحاد و همکاری کشور‌های عضو ائتلاف چهارجانبه آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن، و همچنین کشور‌های عضو آ سه آن (اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا) برای مقابله با چالش‌هایی که چین اعمال می‌کند تاکید کرد.

مشروح این مصاحبه که در پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد به شرح زیر است:
پمپئو در پاسخ این سئوال که در این برهه بسیار حساس، شما این همه از کاخ سفید دور شده اید و به ژاپن آمده اید. دلیل اهمیت این سفر چیست؟ چه مسائل مهمی هست که باید با متحدان درباره اش در اینجا در توکیو گفتگو کنید؟ گفت: به دو دلیل باید امروز به اینجا می‌آمدم. اول اینکه می‌خواستم به نخست وزیر سوگا، تصدی اش به این سمت را تبریک بگویم و با او درباره رابطه مهم دوجانبه کشورهایمان گفتگو کنم. رابطه دیرینه، گرم و تاریخی بین مردم آمریکا و ژاپن وجود دارد. در این سفر این فرصت را پیدا کردم که گفتگوی خوبی با او داشته باشم. من برای او در بسیاری از کارها، از جمله برگزاری موفقیت آمیز بازی‌های المپیک که چند ماه دیگر است، آرزوی موفقیت کردم. دلیل دوم سفرم به ژاپن این است که ما از مدت‌ها پیش برگزاری نشستی را با حضور وزیران خارجه هند، ژاپن، استرالیا و خود برنامه ریزی کرده بودیم تا درباره مجموعه‌ای از مسائل گفتگو کنیم و مطمئن شویم منطقه هند و اقیانوس آرام، همچنان منطقه‌ای آزاد و باز توأم با حکومت قانون است، و آن دسته از ما که می‌دانیم آزادی و دموکراسی چیز خوبی برای همه مردم این منطقه است، با تهدید‌هایی که حزب کمونیست چین اعمال می‌کند، مقابله می‌کنند.
پمپئو در پاسخ این سئوال که پس این مسائل آنقدر مهم است که باید همین حالا کاخ سفید را ترک می‌کردید و درباره آن‌ها گفتگو می‌کردید؟ نیز گفت: من برای این سفر مدت‌ها پیش برنامه ریزی کرده بودم. گرد هم آمدن ما در این نشست بسیار مهم بود و نهایت لطف ژاپن بود که از ما میزبانی کرد. هم اکنون زمان دشواری برای میزبانی از مسافران خارجی است، اما آن‌ها با نهایت بخشندگی این کار را کردند. مطمئنا گردهم آمدن وزیران امور خارجه این چهار کشور در اینجا نتایج عملی مهمی خواهد داشت و به پیشرفت و ترقی بیشتر در جهان و همچنین این منطقه منجر خواهد شد. بله، این نشست مهم است و زمان برگزاری آن اهمیت دارد. جهان مدت بسیار طولانی در برابر تهدید‌ها از جانب چنین دست روی دست گذاشت، اکنون وقتش است که به طور جدی با آن مقابله کنیم.
پمپئو در پاسخ این سئوال که آنچه هم اکنون در هنگ کنگ شاهد هستیم، ممکن است بعداً در تایوان هم رخ دهد. ظاهراً تنش بین آمریکا و چین بر سر مسائل مربوط به تایوان رو به افزایش است. به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا، برداشت شما از اوضاع فعلی مربوط به تایوان چیست؟ گفت: نکته‌ای که به آن اشاره کردید، مربوط به خودداری حزب کمونیست چین از پایبندی به تعهدات خود است؛ تعهدی اساسی که به مردم هنگ کنگ داد تا به مدت ۵۰ سال اجازه داشته باشند یک کشور با دو سیستم داشته باشند و (به این طریق دست کم بتواند از) اندکی آزادی برخوردار شوند. حزب کمونیست چین زیر قول خود زد. همچنین ما شاهد تحولات در تایوان هستیم. موضوع، قرار گرفتن آمریکا در برابر چین نیست. مسئله آزادی یا استبداد مطرح است. موضوع این است که آیا جهان توسط آن‌هایی اداره خواهد شد که از قدرت قهرآمیز و نظامی شان برای زورگویی و قلدری استفاده می‌کنند، یا ما سیستمی را پیاده خواهیم کرد که مبتنی بر قانون است و درک می‌کند که فضا برای دموکراسی‌ها و آزادی هم وجود دارد؟ چالش، این است. موضوع، رقابت بین آمریکا و چین نیست. این مربوط به روح جهان است، مربوط به این است که آیا جهانی با نظم بین المللی و سیستمی قانون محور خواهیم داشت یا جهانی که تحت سلطه رژیم مستبد قهرآمیز همچون رژیم چین خواهد بود.
پمپئو در پاسخ این سئوال که با این وصف، در این اوضاع از متحدان انتظار دارید چه کاری انجام دهند؟ گفت: اقدامات زیادی هست که می‌توانیم انجام دهیم. اول از همه، مهم است که همکاری کنیم و متحد باشیم و تصویر واحدی از چالش مد نظر داشته باشیم. مهم است این همکاری و دیدگاه مشترک هم در میان این چهار کشور، و هم کشور‌های عضو آسه آن وجود داشته باشند تا آن‌ها نیز چالش‌هایی را که از سوی حزب کمونیست چین وجود دارد، درک کنند. قدم اول همیشه این است که بدانید چه چالشی پیش رو دارید.
وی در ادامه افزود: پس از آن، فعالیت‌های اقتصادی است که می‌توانیم در کنار هم انجام دهیم. مطمئنم این چهار کشور در مقابله با الگوی چین برای نحوه مقابله با ویروس، سران واقعی خواهند بود. به عبارت دیگر، ما راه حل‌های واقعی امنیتی و بهداشتی درمانی برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ ارائه خواهیم کرد؛ بیماری که چین با لاپوشانی کردن درباره این ویروس، به جهان تحمیل کرد. آن‌ها وقتی که می‌دانستند مشکلی هست، به جای اینکه مثل دموکراسی‌ها و افراد طالب قانون شفاف و رو راست باشند، تصمیم گرفتند خبرنگاران را سر به نیست کنند و پزشکان را پنهان کنند، و جهان را درباره آنچه که می‌دانستند تهدیدی عظیم است، فریب دهند. ما می‌توانیم تاثیر این پنهانکاری آن‌ها را در جان‌های از دست رفته - که هم اکنون به یک میلیون نفر در جهان رسیده است-، و آسیب‌های روانی و زیان‌های اقتصادی که بر جهان تحمیل کرده است، ببینیم.
وی در ادامه تاکید کرد: مردم ژاپن و آمریکا مدت‌های طولانی دوستان خوبی برای یکدیگر بوده اند و دلایل خوبی هم برای این دوستی داشته اند. دلیلش این است که ما درباره شان و منزلت، و آزادی انسان دیدگاه‌ها و ارزش‌های مشترکی داریم. این‌ها چیز‌هایی است که در نهایت نتایج بسیار خوبی برای هر دو کشور، منطقه و جهان به بار می‌آورد.
پمپئو در پاسخ این سئول که نظرتان درباره عملیات نظامی اخیر چین چیست؟ چین از فعالان در آنجا حمایت می‌کند. برداشت و واکنشتان در این باره چیست؟ گفت: ما این را می‌دانیم که ضعف نشان دادن، قلدر‌ها را تحریک می‌کند و سازش و کنار آمدن به نوعی پاداش دادن به آن‌هایی است که قهرآمیز عمل می‌کنند و برای حل مناقشه به جای ابزار دیپلماتیک از قدرت نظامی استفاده می‌کنند. می‌توانم مثال‌های زیادی در این باره برایتان بزنم، مانند آنچه هم اکنون در منطقه هیمالیا می‌گذرد؛ مثل آنچه در هنگ کنگ رخ داد؛ موضوع شرق دریای چین یا مسائل مربوط به دریای چین جنوبی؛ یا تحمیل زور علیه مردم کامبوج در نتیجه فعالیت‌های چین در آن منطقه؛ کمی پیش به موضوع تایوان اشاره کردید؛ با مردم خود چین هم رفتار بدی می‌شود؛ یا عقیم کردن اجباری زنان در شینجیانگ یا اتباع مغول در چین که نمی‌توانند همان کسی باشند که می‌خواهند. جواب این همه اینها، پاسخی قاطعانه است. پاسخ این است که درباره انتظاراتمان روراست باشیم، و با کشور‌های همفکر در سراسر جهان در برابر آن‌هایی همکاری کنیم که می‌خواهند از قدرت نظامی یا ابزار قهرآمیز به شیوه‌هایی استفاده کنند که با ارزش‌های مورد احترام آمریکا و مردم ژاپن تطابق ندارد.
پمپئو در پاسخ این سئوال که پس با توجه به این اوضاع، از ژاپن انتظار دارید به عنوان یک متحد چه کار کند؟ همچنین به ما بگویید نظرتان درباره به تعویق افتادن سفر شی جینپینگ، رئیس جمهور چین به ژاپن چیست؟ گفت: این‌ها تصمیماتی است که سران حاکم در ژاپن باید بگیرند. بیایید نگاهی به همکاری‌های آمریکا و ژاپن بیندازیم. دو کشور در زمینه‌های بسیار زیادی همکاری می‌کنند. همچنین فکر می‌کنم فعالیت‌هایی که حزب کمونیست چین در آن مشارکت دارد، باعث قوی‌تر شدن همکاری‌های دیگر می‌شود. برای مثال، من امروز به همراه وزیران خارجه چهار کشور دیگر اینجا هستم. این فقط یک نهاد چندجانبه نیست. آمریکا را متهم به این کرده است که نهاد‌های چندجانبه را نمی‌پسندد. ما هم درست مثل ژاپنی ها، هر چیزی را که کارآمد باشد می‌پسندیم. ما طالب نتایج مؤثر و خوب هستیم؛ بهبود روابط ژاپن و هند، بهبود روابط ژاپن و استرالیا؛ همه این روابط اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی باعث توسعه و تقویت شبکه‌هایی می‌شود که این کشور‌ها را آزاد و ایمن نگه می‌دارد.
پمپئو در پاسخ این سئوال که فکر می‌کنید آمریکا خواستار چه میزان وجوه بیشتر از ژاپن به عنوان میزبان نظامیان آمریکایی خواهد شد؟ گفت: ما هفته‌ها و ماه‌های آینده می‌نشینیم و درباره این موضوع با دولت ژاپن به طوری جدی گفتگو می‌کنیم. ما کم کم خود را برای شروع این گفتگو‌ها آماده می‌کنیم. الان هیچ رقمی نیست که بخواهم درباره اش صحبت کنم. ما با حسن نیت خواهیم نشست و در این باره به توافق خواهیم رسید. مطمئنم ما شرکای خوبی خواهیم بود و برای دستیابی به نتایجی که هر دو کشور به آن نیاز دارند، همکاری خواهیم کرد. ما در این باره به توافقی خواهیم رسید که برای هر دو کشور منصفانه و برابر باشد. من مطمئنم که این موضوع را حل خواهیم کرد.
پمپئو در پاسخ این سئوال که منظورتان این است که درباره این موضوع تبادل نظر خواهید کرد؟ گفت: بله، در گفتگو‌هایی که بعداً برگزار خواهد شد، در این باره صحبت خواهیم کرد. این موضوع امروز حل نمی‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)