• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۵۳۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴
صفحه نخست » عمومی

انجام مراحل حقوقی پس از سرقت خودرو

زمانی که خودرویی به سرقت می‌رود، لازم است مالک خودرو مسروقه پس از اعلام جرم مذکور به کلانتری محل وقوع جرم مراجعه و اعلام سرقت خودرو کند.

کارهای حقوقی سرقت خودرو :حادثه ناراحت کننده‌ای است وقتی خودرویتان را جایی پارک کرده‌اید و می‌روید که به کارتان برسید، به محض بازگشت، ببینید «جا تره و بچه نیست». البته گاهی صاحب خودرو کمی خوش‌شانس‌تر است و آقا دزده فقط یکی از وسایل داخل خودرو را سرقت می‌کند. به هر حال در ادامه یکسری توصیه داریم که این اتفاق تلخ برای شما روی ندهد و در صورت بروز آن چه باید انجام دهید.
انجام مراحل حقوقی پس از سرقت خودرو
 

بررسی جرم خرید اموال مسروقه 

 از وسایل حفاظتی استفاده کنيد، از قفل فرمان گرفته تا انواع و اقسام سوییچ‌هایی که امکان حرکت به خودرو نمی‌دهند. مثل سوییچ مخفی که کنار استارت است و از روشن شدن ماشین جلوگیری می‌کند. یا سوییچ قطع‌کننده سوخت که اجازه نمی‌دهد در صورت روشن شدن ماشین سوخت وارد سیستم شود و ماشین حرکت کند. قفل پدال که روزگار دزد را سیاه می‌کند. یکی دیگر از وسایل ضد سرقت خودرو استفاده از دزدگیر است، البته سعی کنید حساسیت این وسیله را زیاد نکنید تا همسایه‌ها را آزار دهد. از جمله مواردی که منجر به سرقت خودرو می‌شود جا گذاشتن سوییچ روی ماشین است، پس هرگز این کار را انجام ندهید.

بعد از سرقت خودرو

در صورتی که ماشین شما به سرقت رفت نخستین اقدام تماس با پلیس ۱۱۰ است. باید به پلیس محل و زمانی دزدی را اطلاع دهید. به این ترتیب پلیس مشخصات را ثبت و نیروی گشت را به این محل می‌فرستد، عجله نکنید و تا رسیدن پلیس منتظر باشید. در این مرحله پلیس گزارشی را تهیه می‌کند و یک برگ از آن را در اختیار مالباخته قرار می‌دهد. بعد از آن باید به اولین کلانتری در محل سرقت خودرو مراجعه کنید و گزارش سرقت را بدهید. برای این کار لازم است که مدارک ماشین را همراه داشته باشید. در این مرحله موضوع شما به بخش تجسس کلانتری ارجاع می‌شود و در آنجاست که باید مدارک ماشین، مدارک شناسایی خود و اطلاعاتی که از سرقت دارید را به مامور تجسس بگویید. قبل از این که سایر موارد را بدانید این مورد را خوب به خاطر بسپارید که «چنانچه وسیله نقلیه موتوری با پلاک آن سرقت یا مفقود شود شخصی که وسیله نقلیه در اختیار یا تصرف او بوده است باید بلافاصله مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام کند.» حواستان باشد باید این کار را انجام دهید و اگر در این کار سهل‌انگاری کنید ممکن است بعدها محکوم شوید. به عبارتی اگر ماشین شما را بردند و به هر دلیل این موضوع را به پلیس اطلاع ندادید؛ در صورت اینکه با ماشین شما جرمی انجام شود هم شما باید پاسخگو باشید و حسابی به دردسر می‌افتد،‌ هم باید راه بیافتید و بی‌گناهی خود را ثابت کنید و هم به شدت جریمه می‌شوید.

پای آگاهی هم به میان می‌آید

انجام مراحل حقوقی پس از سرقت خودرو

کشف این پرونده به عهده آگاهی است به همین دلیل در این مرحله مامور کلانتری همراه پرونده و شاکی راهی آگاهی می‌شود تا برای یافتن خودرو از ماموران کار کشته این واحد کمک بگیرد. بد نیست این را نیز به خاطر داشته باشید که تمام مدارک ماشین را توی خود خودرو نگه ‌ندارید زیرا مشکلات شما را بیشتر می‌کند.

مراقب باشيد مال دزدی نخريد

نکته دیگری که باید مورد تاکید قرار گیرد درخصوص معاملات خودرو است. بهتر است حین خرید و فروش وسوسه نشوید و همیشه بدانید هیچ صاحب مالی به راحتی از مال خود نمی‌گذرد و آن را با قیمت بسیار پایین به کسی نمی‌فروشد، خیلی ساده انگارانه است که فکر کنید همه ماشین‌هایی که سرقت می‌شوند اوراق شده و به عنوان لوازم ماشین به فروش می‌رسند، یادتان باشد همیشه هستند کسانی که خام شده و ماشین‌هایی را بسیار ازران‌تر از قیمت واقعی آن خریداری می‌کنند. این افراد را مشتری‌های ناآگاه می‌دانند که طعمه سارقان حرفه‌ای می‌شوند.

در این میان دو نوع خریدای وجود دارد، دسته اول آنهایی هستند که آگاهانه مال دزدی می‌خرند و دیگری آنهایی هستند که به دلیل ناآگاهی مالخری می‌کنند. اگر فرد آگاهانه مال دزدی را خریداری کند، به عنوان شریک جرم و مالخر دستگیر می‌شود و خودرو و پول را با هم از دست می‌دهد و زندانی هم می‌شود.

به هر حال مجازات جرم مالخری سنگین است، البته قانون‌گذار حق هم دارد چون پس از سرقت خودرو ، سارق یا سارقان درصدد نقد کردن این اموال بر می‌آیند و بیشتر مواقع هدف از سرقت، تحصیل و به دست آوردن وجه است. در نتیجه اگر مالخری نباشد، دزدی‌ها نیز کاهش می‌یابند. نباید تاثیر این افراد را در چرخه جرم نادیده گرفت و به طور حتم به همین دلیل است که خرید و فروش اموال مسروقه ممنوع و برای مرتکبان آن نیز مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. بد نیست این را نیز بدانید که خرید، فروش و قبول اموال مسروقه با علم به مسروقه بودن آن جرم بوده و برای مرتکب آن به موجب قانون مجازات حبس و شلاق تعیین شده است.

ندانيد و مال دزدی بخريد

انجام مراحل حقوقی پس از سرقت خودرو

گاهی نیز پیش می‌آید که فرد ندانسته اقدام به خرید مال دزدی می‌کند که در این مورد اگر مال را ندانسته بخرد فقط پول و خودرو را از دست می‌دهد پس بهتر است قبل از اقدام به معامله به هرگونه معامله‌ای که خیلی خوب به نظر می‌رسد، مشکوک باشید. در زمان خرید از افراد غیررسمی، مطمئن شوید که اسم و آدرسی که در اسناد ثبت شده است با مشخصات فروشنده خودرو مطابقت داشته باشد؛ در مورد معامله با فروشنده‌ایی که نشانی، محل کار و شماره تلفن ثابتی ندارد، دقت کنید. درباره بیمه و مخارج خودرو از فروشنده سئوال کنید و از نمایندگی خودرو تحقیقات لازم را به عمل آورید. مطمئن شوید شماره شناسایی خودرو اصیل و دست نخورده و میخ پرچ آن شل نشده باشد.

شگردهای جديد

برای اینکه این بسته کامل شود به شما درباره چند شگرد لو رفته سرقت خودرو را می‌گوییم. مواردی که بعد از دستگیری سارقان آن، رسانه‌ای شده است و نمونه‌هایی از آن در سایت پلیس موجود بوده و می‌توانید با خواندن آنها تجربیاتی کسب کنید.

یکی از رایج‌ترین آنها دزدیدن خودرو هنگام خروج از پارکینگ است. به طور حتم برای شما هم پیش آمده است که بعد از خروج ماشین را نگه می‌دارید تا درب را ببندید، خوب این بهترین زمان برای دزد است که مالک مال شما شود.

یک مورد دیگر خرید از دکه روزنامه فروشی است، هزار بار برایتان اتفاق اتفاده است که ماشین را رها می‌کنید تا خریدی انجام دهید. فکر می‌کنید فاصله دوقدمی از خودرو مانع دزدیده شدن آن می‌شود. اما سخت در اشتباهید. بهترین طعمه برای سرقت ماشینی است که سوییچ روی آن قرار داشته باشد.

از دیگر مواردی که منجر به سرقت راحت خودرو می‌شود یک عادت بد است و اینکه فرد سوییچ خود را در اختیار هر کسی قرار می‌دهد. این کار به این معنی است که ھر کسی می تواند نمونه ای از سوییچ را در اختیار داشته باشد و این افراد راحت الحلقوم ھای سارقان ھستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
برخورد دستگاه قضایی خوزستان با فساد در طرح‌های فاضلاب
بسته خبر‌های کوتاه ۵ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
واگذاری زمین باید باتوجه به ملاحظات زیست محیطی انجام شود
توسعه فیبرنوری گامی به سوی ارتقای زیرساخت شبکه ارتباطی خوزستان
اوقات شرعی اهواز، ۶ اسفند ۱۴۰۴
ممنوعیت تردد شناور‌های خودروبر از بنادر چارک و آفتاب به کیش، فردا از ساعت ۱۳
اجرای طرح آسفالت معابر شهر دوگنبدان
درخشش تیم موی تای بانوان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
ثریا آقایی به کشور بازگشت
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)