به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ديلي ميل، تصاویر جدید از ساختار پروتئینی سیخ مانند سطح ویروس کرونا به دانشمندان در پی بردن به نحوه حمله این ویروس به بدن کمک کرده است.
گروهی از دانشمندان در چین، نخستین تصاویر از ویروس کووید ۱۹ را تهیه کرده اند که نقطه عطفی در مسیر یافتن واکسن و درمان این بیماری محسوب میشود.
تهیه کننده این تصاویر، سائی لی، زیست شناس ساختاری در دانشگاه تسینگهووا در پکن است که با کارشناسان ویروس شناسی که ویروس را در محیط امن زیستی در آزمایشگاهی در شهر هانگژو تولید کردند، همکاری کرد. آنها با استفاده از مادهای شیمیایی، ویروس را بی خطر کردند و سپس نمونه مایع مملو از ویروس را برای لی ارسال کردند. وی و گروهش قطرهای از مایع مملو از ویروس را منجمد، و با میکروسکوپ الکترونی کرایو بررسی کردند. وی در گفتگو با نیویورک تایمز درباره نمونه ویروس روی صفحهای به اندازه یک میلیونیوم یک اینچ (هر اینچ، ۲.۵۴ سانتیمتر) گفت: «صفحهای مملو از ویروس را زیر میکروسکوپ دیدم. فکر میکنم من اولین نفر در جهان هستم که تصویر این ویروس را با چنین کیفیتی میبیند.»
تهیه تصاویر با جزئیات دقیق از ویروس این امکان را برای دانشمندان فراهم کرده است تا به نحوه ورود پروتئینهای ویروس به سلولهای بدن پی ببرند. آنها پی بردند که چطور ژنهای جهش یافته ویروس، کنترل بیوشیمی بدن را در اختیار میگیرند.
رومی آمارو، زیست شناس دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه گو مشغول بررسی روی پروتئینهای ویروس کرونا است که به صورت گل میخ روی سطح ویروس قرار دارند. ویروس، از این پروتئینهای سیخ سیخی برای قلاب کردن به سلولها برای ورود به مجاری تنفسی استفاده میکند. این گروه با استفاده از تصاویر جدید دریافتند که این شاخکهای پروتئینی سخت نیستند، بلکه بسیار انعطاف پذیرند.
گرهارد هام، زیست شناس مؤسسه بیوفیزیک مکس پلانک و همکارانش که از روش لی برای تهیه تصاویر از پروتئینهای سیخ مانند روی سطح ویروس و مدل سازی رایانهای آنها استفاده کردند، معتقدند این شاخکها به قدری انعطاف پذیرند که قابلیت چرخیدن کامل دارند و بیشترین امکان چفت شدن به سلولها را در مجاری تنفسی دارند. با این حال انعطاف پذیری این شاخکها به این معنا هم هست که در برابر حمله آنتی بادیها آسیب پذیرترند. دانشمندان اکنون میدانند که مولکولها با پیچیدن دور این شاخکها و حفاظت از آنها در برابر آنتی بادی ها، از آنها حفاظت میکنند.
وقتی افراد آلوده به ویروس کرونا عمل بازدم را انجام میدهند، حرف میزنند یا سرفه میکنند، قطرات ریز آب مملو از ویروس را در هوا منتشر میکنند. معلوم نیست این ویروس تا چه مدت در این قطرات زنده میماند. دانشمندان قصد دارند با مدل سازی رایانهای از این قطرات، رفتار ویروس را بررسی کنند.
دانشمندان امیدوارند تصاویر جدید به ارزیابی نحوه کنترل ویروس بر فرآیندهای بیولوژیکی بدن و سپس تلاش برای جلوگیری از این کنترل کمک کند.