• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۶۲۱۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۷
بین الملل » غرب آسیا
در نشست مشترک خبری وزرای خارجه اردن، مصر و عراق

الصفدی: فعلا چشم‌انداز حل عادلانه مسئله فلسطین وجود ندارد

وزیر امور خارجه اردن در نشست مشترک خبری وزرای اردن، مصر و عراق تاکید کرد در شرایط فعلی هیچ چشم اندازی برای حل فراگیر و عادلانه مسئله فلسطین وجود ندارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الجزیره مباشر، ایمن الصفدی در نشست مشترک خبری با سامح شکری وزیر امور خارجه مصر و فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق در پایان مذاکرات سه جانبه در قاهره گفت: صبح امروز نامه عبدالله دوم شاه اردن را به عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر تقدیم کردم که درباره روابط دوجانبه و هماهنگی مستمر بین دو کشور به منظور تقویت این همکاری‌ها بود. این نامه همچنین به هماهنگی درباره مسایل منطقه‌ای پرداخته بود که اردن و مصر دیدگاه‌های مشترک درباره آن‌ها دارند تا به تحقق امنیت و ثبات کمک کند. این نامه همچنین بر سازوکار همکاری سه جانبه بین اردن، مصر و عراق با هدف تبدیل آن به همکاری‌های ملموس در زمینه‌های متعدد، متمرکز بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
الصفدی افزود: امروز سازوکار عملی کردن مصوبات اجلاس سران سه کشور را در نشست اخیر در امان بررسی کردیم. اجرای طرح‌های مشترک تاثیر مثبتی برای سه کشور و نیز برای همه منطقه خواهد داشت. زیرا دیدگاه ما درباره این همکاریها، متمرکز بر همکاری‌های مشترک است که آن را پایه‌های همکاری‌های عربی می‌دانیم. امکان گسترش توافق‌ها بین سه کشور به همکاری‌های عربی وجود دارد. سران ما باور دارند که همکاری بین کشور‌های ما به ویژه در این شرایط دشوار، ضرورت دارد. همه گیری کرونا ثابت کرد تا چه اندازه در این شرایط به یکدیگر نیاز داریم. درباره مسایل منطقه ای، دیدگاه مشترک داریم و مسئله اصلی برای ما مسئله فلسطین است. همچنان بر مسئله فلسطین تمرکز خواهیم کرد، زیرا ادامه مناقشه خطری برای همه منطقه است. چشم انداز تحقق صلح واقعی، فراگیر و عادلانه همچنان وجود ندارد که خطری برای همه و عامل نگرانی همه ماست. باید تلاش‌ها برای آغاز مذاکرات جدی و کارآمد به منظور تحقق صلح که گزینه راهبردی عربی بر اساس راهکار تشکیل دو کشور است، از سر گرفته شود. باید کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس اشغالی در مرز‌های سال ۱۹۶۷ بر اساس طرح صلح عربی تشکیل شود. امنیت و آینده ما یکسان است. تحقق امنیت مشترک عربی مستلزم همکاری گسترده‌تر است. از تلاش‌های مصر درباره کمک به حل بحران لیبی قدردانی می‌کنیم. راه حل بحران لیبی باید راه حل سیاسی باشد که امنیت این کشور و نیز کشور‌های همسایه آن به ویژه مصر را حفظ کند. ما از تلاش‌های برادران مصری، مغربی و نیز نقش سازمان ملل حمایت می‌کنیم.
وی خاطر نشان کرد: مسئله دیگر امنیت آبی کشور‌های عربی است. امنیت آبی، بخشی از امنیت ملی عربی است و از هر اقدام مصر برای حفاظت از امنیت آبی آن به طور مشخص درباره سد النهضه حمایت می‌کنیم. موضع مصر در این باره منطقی است و هدف از آن دستیابی به راه حل توافقی برای حفظ حقوق همه طرف‌ها بر اساس قوانین بین المللی است. درباره برادران عراقی هم تاکید می‌کنیم که باید از این کشور در برابر پیامد‌های هر نوع اختلاف منطقه‌ای حمایت کنیم تا منطقه را از پیامد‌های هر نوع خطری حفاظت کنیم. زیرا امنیت و ثبات عراق پایه امنیت و ثبات منطقه است. عراق با فداکاری بزرگ، پیروزی بزرگی بر تروریسم به دست آورد و اکنون مرحله بازسازی و برقراری ثبات در این کشور است. ما می‌خواهیم بهترین اقدامات را برای ملت‌های خود انجام دهیم و الگویی برای همکاری عربی باشیم که پیامد‌های مثبتی برای همه منطقه خواهد داشت.
وزیر امور خارجه اردن همچنین در پاسخ به سوالات گفت: سازوکار همکاری سه جانبه بین اردن، مصر و عراق بر اساس این باور بین کشور‌های ما نشات می‌گیرد که فرصتی برای همکاری‌های مشترک و ایفای نقش مکمل یکدیگر وجود دارد. بین هر یک از کشور‌های ما روابط دوجانبه قوی مستحکم وجود دارد و اکنون به دنبال چارچوب سه جانبه برای این روابط هستیم. باور ما آن است که زمینه همکاری‌های گسترده عربی-عربی را فراهم کنیم. اردن و عراق اخیرا توافقنامه اتصال خطوط برق با یکدیگر امضا کردند. موضوع احداث خط لوله نفت از بصره به بندر عقبه و سپس انتقال آن به مصر هم مسئله راهبردی و حیاتی است که به سود هر سه کشور است. گام‌هایی در این باره برداشته شده است. ما درباره توافقنامه‌های تجارت مشترک گام‌هایی برداشتیم. امنیت غذایی و دارویی سه کشور هم اهمیت دارد. عملی شدن همکاری‌های سه جانبه به زمان نیاز دارد. بخش خصوصی در سه کشور هم نقش مهمی در این همکاری‌ها خواهد داشت.
اخبار مرتبط
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)