• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۰۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۷
بین الملل » اروپا
تحليلگر اندیشکده چاتم هاوس

ائتلاف آمریکا و اتحادیه اروپا نفس آخر را می‌کشد

بروکس استوکس معتقد است ترامپ با توصیف اتحادیه اروپا به عنوان دشمن آمریکا در حوزه تجارت، تعجب متحدانش را برانگیخت.

ائتلاف آمریکا و اتحادیه اروپا نفس آخر را می‌کشد  به گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در سال ۲۰۱۶، از پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با یک هشدار غیرعادی استقبال کرد و آن این که به شرطی با ترامپ همکاری خواهد کرد که به ارزش‌های دموکراتیک احترام بگذارد.
اوضاع از آن زمان بهتر نشده است و چهار سال بعد، اقدامات ناهنجار ترامپ در عرصه سیاست خارجی نه تنها آلمان، بلکه بیشتر کشور‌های اروپایی را از آمریکا بیگانه کرده است.
دیوید ویلپ عضو ارشد صندوق آلمانی مارشال که موسسه‌ای پژوهشی در آمریکاست می‌گوید مناسبات دو سوی اقیانوس اطلس وارد برهه‌ای شده است که آخرین نفس‌های خود را می‌کشد.
بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو که به تازگی انجام شده است، وجهه و اعتبار آمریکا میان اروپایی‌ها به طرز بی سابقه‌ای کاهش یافته است و تنها ۲۶ درصد آلمان‌ها اکنون نسبت به این ابر قدرت دیدگاه مثبتی دارند.
کارشناسان معتقدند حتی اگر جو بایدن نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر پیروز شود، اختلاف بین آمریکا و اتحادیه اروپا به طرز معجزه آسایی حل نخواهد شد.
بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو که به تازگی انجام شده است، وجهه و اعتبار آمریکا میان اروپایی‌ها به طرز بی سابقه‌ای کاهش یافته است و تنها ۲۶ درصد آلمان‌ها اکنون نسبت به این ابر قدرت دیدگاه مثبتی دارند.
بروس استوکس از اندیشکده انگلیسی چاتم هاوس می‌گوید اینگونه دیدگاه‌ها را تا حدودی می‌توان به نحوه عملکرد نادرست دولت ترامپ در برخورد با همه گیری کرونا نسبت داد.
دیوید ویلپ می‌گوید اروپایی‌ها با نگاهی به آمریکا متوجه می‌شوند که این کشور گرفتار مسائل داخلی بیشماری شده است از این رو با خود می‌گویند چگونه این کشور می‌تواند شریک خوبی برای آن‌ها باشد.
ترامپ از خروج از توافقنامه آب و هوایی پاریس و توافق هسته‌ای ایران گرفته تا اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم اتحادیه اروپا و نیز تضعیف سازمان جهانی تجارت به دفعات به چندجانبه گرایی، رویکرد بسیار ارزشمند اروپا در قبال چالش‌های جهانی، ضربه زده است.
استوکس خاطر نشان کرد ترامپ با توصیف اتحادیه اروپا به عنوان دشمن آمریکا در حوزه تجارت، تعجب متحدان خود را برانگیخت.
آلمان که اکنون ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد اغلب بر سر کوتاهی در تامین بودجه دفاعی ناتو هدف خشم ترامپ واقع شده است. اما در سطح مناسبات شخصی نیز نشانه‌ای از روابط گرم و دوستانه بین قدرتمندترین زن اروپا که سال آینده از صدر اعظمی آلمان کنار می‌رود و سرمایه دار املاک و مستغلات کاخ سفید مشاهده نمی‌شود.
بر خلاف امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که سعی داشت با یک رژه نظامی و مراسم شام خیره کننده پیش از برهم خوردن روابط نظر ترامپ را جلب کند، مرکل هرگز درصدد تلاش برای جلب نظر رئیس جمهور آمریکا برنیامده است.
به دنبال مخالفت مرکل با دعوت از وی برای شرکت در نشست گروه هفت در واشنگتن مناسبات دو طرف حتی در ماه ژوئن سردتر شد و بلافاصله ترامپ اعلام کرد شمار نیرو‌های آمریکایی مستقر در آلمان را کاهش می‌دهد.
استوکس می‌گوید ترامپ در تعامل با زنان قدرتمند واقعا مشکل دارد.
اما ترامپ در قاره اروپا دوستانی نیز دارد. نخست وزیر مجارستان که رویکرد وی در زمینه سیاست‌های مهاجرتی با ترامپ همسو است از انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری حمایت خواهد کرد.
دیوید ویلپ می‌گوید چنانچه بایدن پیروز انتخابات آمریکا باشد، احیای مناسبات با متحدان را ضروری احساس خواهد کرد.
کارشناسان در همین حال پیش بینی می‌کنند بایدن، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا، بلافاصله پس از پیروزی راهی اروپا شود، به توافقنامه آب و هوایی بازگردد و گفتگو‌های هسته‌ای را با ایران ازسرگیرد. اما اختلافات بر سر هزینه‌های نظامی، پروژه خط لوله نورت استریم-۲ و اقدامات واشنگتن علیه شرکت فناوری هواوی چین همچنان باقی خواهد ماند.
استوکس می‌گوید اروپایی‌ها باید این مسئله را درک کنند که دولت بایدن به شدت درگیر مسائل داخلی این کشور خواهد شد. اما اگر ترامپ بار دیگر انتخاب شود باید منتظر باشیم که نفس پایتخت‌های اروپایی به شماره افتد و چهار سال سخت دیگر پیش روی آن‌ها قرار گیرد. بایدن که اقتصادی را تحویل می‌گیرد که زیر سایه کرونا تضعیف شده است احتمالا از نظام حمایت از تولیدات داخلی که ترامپ به سمت آن گرایش داشت فاصله خواهد گرفت، اما رویکرد "اول آمریکا" در ارتباط با صنایع حیاتی و مهم این کشور همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
اروپایی‌ها باید این مسئله را درک کنند اگر ترامپ بار دیگر انتخاب شود باید منتظر باشند که نفس پایتخت‌های اروپایی به شماره افتد و چهار سال سخت دیگر پیش روی آن‌ها قرار گیرد.
استوکس می‌گوید اروپایی‌ها باید این مسئله را درک کنند که دولت بایدن به شدت درگیر مسائل داخلی این کشور خواهد شد. اما اگر ترامپ بار دیگر انتخاب شود باید منتظر باشیم که نفس پایتخت‌های اروپایی به شماره افتد و چهار سال سخت دیگر پیش روی آن‌ها قرار گیرد. با این همه، در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ نیز تشکیل جبهه مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا تقریبا ممکن است و آن هنگامی است که چنین اقدامی در ارتباط با مسائلی همچون کرونا ویروس یا سیاست در قبال چین به نفع دو طرف باشد.
پیتر بی یر هماهنگ کننده امور دو سوی اقیانوس اطلس در دولت مرکل می‌گوید "جنگ سرد جدید" بین واشنگتن و پکن آغاز شده است و اروپا باید شانه به شانه آمریکا برای مقابله با چین بایستد.
گفتگو‌های موفقیت آمیز اتحادیه اروپا درباره اختصاص بسته محرک مالی برای مقابله با کرونا که مرکل و ماکرون هدایت آن را برعهده داشتند از وجود انگیزه‌ای جدید برای همکاری نزدیک‌تر و تحیکم مناسبات فرانسه و آلمان پرده برمی دارد.
موانع بسیاری پیش روی این بلوک ۲۷ عضوی قرار دارد از پیامد‌های برگزیت گرفته تا انتخابات‌هایی که در هر یک از کشور‌های کلیدی عضو برگزار می‌شود، اما اگر بخواهیم به نیمه پر لیون نگاه کنیم، ریاست جمهوری ترامپ احتمالا به تسریع شکل گیری اتحاد اروپایی‌ها کمک کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی