• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۶۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲
بین الملل » غرب آسیا
رای الیوم؛

مهمترین گام حریری برای اصلاحات اذعان به اشتباهات اش است

روزنامه اینترنتی رای الیوم: نخستین و مهمترین گام سعد حریری برای انجام اصلاحاتی که وعده داده است اذعان به اشتباهات خود و پدرش است که منجر به فروپاشی اوضاع لبنان گردید. 

مهمترین گام حریری برای اصلاحات اذعان به اشتباهات اش استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: نخستین و مهمترین گام سعد حریری برای انجام اصلاحاتی که وعده داده است اذعان به اشتباهات خود و پدرش است که منجر به فروپاشی اوضاع لبنان گردید. 

روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود نوشت: میشل عون رئیس جمهور لبنان سعد حریری را مامور تشکیل دولت جدید لبنان کرد و این یک سابقه بی نظیر در لبنان و منطقه عربی است. این نخستین بار در تاریخ «انقلاب‌های عربی» است که جامعه‌ای نخست وزیرش را به اتهام فساد مالی، اقتصادی و سیاسی ساقط می‌کند و یک سال بعد دوباره همان شخص را با اختیارات کامل به مقامش باز می‌گرداند. اما وی این بار براساس طرح فرانسه و فشار‌های آمریکا و مذاکرات تحمیل شده با دولت اسرائیل اشغالگر برای ترسیم مرز‌های دریایی لبنان زیر نظر سازمان ملل متحد بازگشت که این مذاکرات منجر به آغاز عملیات استخراج نفت و گاز گردید.
به عبارت دیگر با انفجار مبهم در بندر بیروت در اوت گذشته، بستر سازی یا «تحمیل» اتفاق افتاد برای اینکه حریری باز گردد. در اثر این انفجار نیمی از بیروت ویران شد و حدود ۲۰۰ هزار نفر کشته و ۳۰۰ هزار نفر آواره شدند و هزینه بازسازی تقریبا ۱۵ میلیارد دلار است و چند حریق عمدی در جنوب لبنان اتفاق افتاد و وزارت دو شخصیت مستقل ساقط گردید و بحران مالی به راه افتاد که ارزش لیره لبنان بطور بی سابقه‌ای سقوط کرد و هر دلار آمریکا به ۵ تا ۱۰ هزار لیره لبنان رسید.
تحلیلگران اتفاق نظر دارند که مامور کردن افراد برای تشکیل دولت کار آسانی است، اما چالش در تشکیل دولت و کسب رای اعتماد دولت حریری از پارلمان است. در این پارلمان اکثریت با دو فراکسیون مخالف وی یعنی فراکسیون مقاومت «حزب الله» و فراکسیون جریان ملی آزاد به ریاست جبران باسیل دشمن سرسخت حریری است. حریری در رایزنی‌های پارلمانی که میشل عون انجام داد از ۱۲۸ نماینده ۶۵ نفر به حریری رای مثبت و ۵۳ نفر رای ممتنع دادند؛ بنابراین رای مثبت حریری پائین و شکننده است و ادامه عمر دولت جدید و موفقیت آن را در دست جریان مخالف قرار می‌دهد.
مهمترین نکات مطرح شده در کنفرانس خبری کوتاه حریری پس از کسب نامه ماموریت تشکیل دولت، دو نکته اساسی است. نخست اینکه وی دولتش را تنها و آخرین فرصت دانست و دوم اینکه قصد دارد دولت را از میان متخصصان و نه حزبی‌ها تشکیل دهد که ماموریت آن برآورده کردن شروط فرانسه و اجرای کامل آن است و مهمترین شروط مبارزه با فساد، انجام اصلاحات اقتصادی، پاسخ مثبت به شروط اجحاف آمیز و ظالمانه صندوق بین المللی پول برای دریافت کمک‌های مالی است.
خانواده حریری بیش از ۱۵ سال بر لبنان حکم راندند و همه اوضاع مالی و اقتصادی کشور را در اختیار خود داشتند و بزرگترین معاملات فساد در همین دوره انجام شد از جمله اینکه بدهی‌های عمومی لبنان به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار رسید. آیا آقای حریری به اشتباهات خود و پدرش حتی در حد جزئی اذعان می‌کند که سبب فروپاشی کشور شدند تا این اعتراف گام نخست و مهمترین گام در راه اصلاحاتی باشد که وعده داده است.
حریری تهدیدهایش را تکرار کرد که «سوپرمن» منجی لبنان است پس یا دست مرا باز بگذارید و همه شروط مرا بپذیرید، زیرا دولت من تنها و آخرین فرصت است در غیر این صورت طوفان فروپاشی تشدید خواهد شد و شتابان کشور را در هرج و مرج و جنگ داخلی غرق خواهد کرد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)