• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۸۸۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

افزایش ۱۴ درصدی مرگ ناشی از مسمومیت دارویی

عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی: ۷ هزار و ۵۶۰ نفر پارسال جان خود را بر اثر انواع مسمومیت از دست داده اند که نسبت به سال ۹۷، حدود ۱۴ درصد افزایش یافته است.

افزایش ۱۴ درصدی مرگ ناشی از مسمومیت داروییبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا وسیما، آقای دکتر کامبیز سلطانی نژاد همزمان با آغاز هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها با بیان اینکه بررسی آماری مسمومیت‌های منجر به فوت در هر کشور به عنوان یکی از شاخص‌های مهم سیاست گذاری و برنامه ریزی‌های بهداشتی و درمانی صورت می‌گیرد، گفت: درکشور ما، مرجع رسمی اعلام آمار مربوط به مرگ‌های غیرطبیعی از جمله مرگ در اثر بروز انواع مسمومیت‌ها از جمله مسمومیت در اثر عوامل دارویی و شیمیایی و سوء مصرف مواد، سازمان پزشکی قانونی کشور است.
وی با اشاره به آمار سازمان پزشکی قانونی کشور میزان مرگ ومیر ناشی از انواع مسمومیت‌های دارویی و شیمیایی در سال ۱۳۹۸، گفت: کل متوفیان بر اثر مسمومیت‌ها پارسال ۷ هزار و ۵۶۰ نفر (۶۰۰۶ مرد و ۱۵۵۴ زن) است، که نسبت به تعداد کل مسمومیت‌های منجر به فوت در سال ۱۳۹۷ در حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۸، ۲۵۳۰ مورد فوت در اثر مسمومیت‌های ناشی از عوامل دارویی و شیمیایی و ۵ هزار و ۳۰ مورد در اثر مسمومیت و یا سوء مصرف ناشی از الکل ها، مواد مخدر، محرک و توهم زا گزارش شده است.

مرگ ۷۸۴ نفر براثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در سال ۹۸

آقای دکتر سلطانی نژاد گفت: مسمومیت با گاز منوکسید کربن در سال ۹۸ منجر به فوت ۷۸۴ نفر (۵۹۰ مرد و ۱۹۴ زن) شده است.
دبیر علمی انجمن سم شناسی و مسمومیت‌های ایران با اشاره به آمار مرگ و میر براثر مسمومیت حاد با سموم دفع آفات، گفت: آفت کش‌هایی از قبیل انواع سموم حشره کش، قارچ کش، جونده کش، نماتد کش، علف کش و ... به جز فسفید آلومینیوم و روی، منجر به فوت ۱۸۵ نفر (۱۳۸ مرد و ۴۷ زن) شده است، که نسبت به سال ۱۳۹۷، تغییر معنی داری نداشته است.

افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف متانول با شیوع کووید ۱۹

وی افزود: متأسفانه از اسفند سال ۹۸ و همزمان با بروز همه گیری کووید ۱۹ در کشور، به علت مصرف فرآورده‌های الکلی و مشروبات الکلی تقلبی حاوی متانول و یا مصرف متانول به علت اطلاع رسانی نادرست در شبکه‌های مجازی و انتشار اخبار و اطلاعات جعلی در خصوص مصرف خوراکی و یا غرغره نمودن الکل جهت پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹، منجر به بروز همه گیری و مرگ و میر ناشی از مسمومیت با متانول به طرز بی سابقه‌ای در بسیاری از استان‌های کشور شد. این امر لزوم توجه به راهکار‌های اطلاع رسانی علمی ودرست، پیشگیری و مبارزه با سوء مصرف مشروبات الکلی در کشور را بیش از پیش نشان می‌دهد.
آقای دکتر سلطانی نژاد خاطرنشان کرد: مسمومیت با متانول در سال ۹۸ سبب مرگ ۴۷۸ نفر (۴۱۴ مرد و ۶۴ زن) شده است، که نسبت به کل موارد مسمومیت منجر به فوت در اثر متانول در سال ۱۳۹۷ (۱۸۸ مورد مرگ)، بیش از یک و نیم برابر افزایش داشته است.
وی ادامه داد: مسمومیت با سیانور نیز ۴۸ نفر (۳۴ مرد و ۱۴ زن) را به کام مرگ کشانده که نسبت به سال ۹۸، کاهش ۱۲ و ۷ دهم درصدی را نشان می‌دهد.

کاهش ۱۰ درصدی مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر

عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: مسمومیت حاد و یا سوء مصرف دارو‌ها و مواد مخدر نیز در سال ۹۸ منجر به فوت ۳ هزار و ۲۰۵ نفر شده است که ۸۴ و ۴ دهم درصد آن‌ها مرد و ۱۵ و ۶ دهم درصد آن‌ها زن بوده اند. این میزان در مقایسه با سال ۹۸، کاهشی در حدود ۱۰ درصد را نشان می‌دهد.

متادون پیشتاز بیشترین مرگ براثر مسمومیت با دارو‌ها و مواد مخدر

وی گفت: در میان مسمومیت‌های منجر به فوت در اثر دارو‌ها و مواد مخدر، متادون با هزار و ۶۰۱ مورد بیشترین سهم را در بروز مرگ ناشی از مسمومیت و سوء مصرف دارو‌ها و مواد مخدر داشته است. در ضمن ترامادول در این مدت، منجر به ۲۶۹ مورد فوت شده است.
دبیر انجمن سم شناسی ایران خاطرنشان کرد: مسمومیت حاد با مواد محرک و توهم زا (از جمله مت آمفتامین یا شیشه) نیز سبب مرگ ۲۰۷ نفر (۱۸۳ مرد و ۲۴ زن) شده است؛ که در مقایسه با سال ۹۸، کاهشی در حدود ۳۷ درصد را نشان می‌دهد.

سه استان با بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت با قرص برنج

این متخصص سم شناسی و مسمومیت‌ها با اشاره به اینکه در ۵ ماهه نخست امسال ۳۱۸ مورد فوت در اثر مسمومیت با قرص برنج (فسفید آلومینیوم) در کشور گزارش شده است، عنوان کرد: مسمومیت‌های منجر به فوت ناشی از قرص برنج به ترتیب در استان‌های تهران (۲۲۰ مورد)، مازندران (۱۲۲ مورد)، گیلان (۸۵ مورد)، بیشترین و استان‌های هرمزگان و بوشهر (هر استان یک مورد)، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان (هر استان با ۲ مورد) کمترین موارد فوت ناشی از مسمومیت با این سم را ثبت کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)