• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۹۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفتگوی ویژه؛

برای مقابله با کرونا بهترین واکسن، ماسک است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای مقابله با کرونا بهترین واکسن و حتی بهتر از آن استفاده از ماسک است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رضا ملک زاده در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مردم برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ماسک بزنند تا دارو و واکسن این بیماری تولید شود.
وی گفت: ابتلا به بیماری کرونا شکل خانوادگی یافته و با توجه به سرمای هوا نگرانی افزایش مبتلایان و تلفات جدی است.
معاون وزارت بهداشت افزود: اگر با این روش پیش برویم و محدودیت های ستاد مقابله با کرونا رعایت نشود تعداد ابتلا و تلفات افزایش می یابد زیرا بیش از 50 میلیون نفر از جمعیت کشور هنوز مستعد ابتلا به ویروس کووید 19 هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای ملک زاده با بیان اینکه در ابتدای شیوع بیماری کرونا، نوع ویروس از نوع ووهان چین بود گفت: دو ماه است ویروس اروپایی وارد کشور شده که قدرت ابتلای آن بیشتر است.
وی افزود: با سردی هوا ویروس وضع بهتری می یابد و تغییر نوع زندگی مردم و حضور در فضاهای بسته موجب انتشار بیشتر این بیماری می شود.
معاون وزارت بهداشت گفت: مسافرت ها و تجمع های خانوادگی باید در این فصل متوقف شود.
آقای ملک زاده افزود: ویروس کرونا نخستین بار در ایتالیا جهش یافت و اکنون این ویروس از اروپا وارد ایران شده است.
وی گفت: باید مراکز 16 ساعته و سامانه 4030 را برای جلوگیری از مراجعه بیمارانی که نیاز به بستری ندارند به بیمارستان ها تقویت کنیم و فقط افرادی به بیمارستان مراجعه کنند که اکسیژن خون آنان کاهش یافته است.
معان وزیر بهداشت افزود: بر اساس بررسی ها بسیاری از داروهایی که در بیمارستان ها به بیماران داده می شد به ویژه داروی ضد ویروس تأثیر زیادی نداشته است و این داروها باید در هفته نخست و ابتدای بیماری استفاده شود.
آقای ملک زاده گفت: تا حدودی ترس از بیماری کرونا لازم است اما زیاد بودن ترس از این بیماری خوب نیست زیرا بیشتر بیماران خودشان خوب می شوند.
وی افزود: افراد بالای 65 سال، بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به فشار خون و افرادی که چاق هستند حتی در سنین جوان تر باید احتیاط کنند.
آقای ملک زاده گفت: مردم باید بدانند باید از این بیماری پیشگیری شود زیرا چین، ژاپن و ویتنام توانستند آن را کنترل کنند و اگر مردم ما نیز شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند بیماری کنترل می شود.
وی افزود: مطالعات بسیاری در عرصه بین المللی روی داروها انجام شد البته داروها قبلاً مورد تأیید بودند و در چندین مطالعه بزرگ چند هزار نفره مشخص شد بیشتر داروهای ضد ویروسی در مراحل اولیه بیماری مؤثر هستند و فقط داروی دگزامتازون در مراحل بعدی مؤثر است که اکنون از آن استفاده می کنیم.
معاون وزارت بهداشت گفت: داروهای ضد ویروس را در ابتدای بیماری باید استفاده کنیم تا مبتلایان به صورت سرپایی درمان شوند.
آقای ملک زاده افزود: مطالعات متعددی در دنیا درباره این ویروس در حال انجام است اما تولید هر دارویی برای آن دو تا سه سال زمان می برد.
وی گفت: به طور جدی تا یک سال آینده با این ویروس درگیر هستیم.
آقای ملک زاده اضافه کرد: بر اساس مطالعه اواخر اردیبهشت امسال حدود 17 تا 18 درصد مردم کشور با ویروس کوویدـ19 تماس داشتند اما با توجه به گستردگی بیماری در ماه های اخیر تخمین می زنیم حداکثر 35 میلیون نفر از هموطنان به ویروس کوویدـ19 مبتلا شده باشند و 50 میلیون نفر هنوز مستعد عفونت این ویروس هستند.
وی گفت: اگر شیوه نامه های بهداشتی رعایت نشود و تعداد زیادی بیمار به بیمارستان ها مراجعه کنند با توجه به فصل سرما نمی توانیم پاسخگوی همه آنان باشیم.
آقای ملک زاده افزود: بررسی 40 میلیون مبتلا به ویروس کووید19 در دنیا نشان می دهد تعداد افرادی که دوباره به این ویروس مبتلا شده 4 یا 5 نفر بوده اند.
معاون وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه ویروس ممکن است سه تا پنج ماه در بدن بیمار بماند تصور می شود عفونت های مجدد، عفونت های مزمن هستند.
وی افزود: سیستم ایمنی بدن، ایمنی نسبتاً خوبی در مقابل این ویروس ایجاد می کند و کسانی که مبتلا به کرونا می شوند در مقابل ابتلای مجدد به این بیماری ایمن هستند.
آقای ملک زاده گفت: بر خلاف آنفلوانزا که جهش هایی دارد که نمی توان با آن مقابله کرد ویروس کووید19 اینگونه نیست و ایمنی سلولی بسیار قوی در بدن علیه آن ایجاد می شود.
وی افزود: 200 واکسن در دنیا در دست تولید است که 30 مورد به مرحله انسانی رسیده و 6 واکسن وارد مرحله جدی شده است.
معاون وزارت بهداشت گفت: واکسن های در دست ساخت داخلی در مراحل اولیه هستند و به مرحله انسانی نرسیده اند.
آقای ملک زاده افزود: انگلیس و امریکا در این زمینه جلوتر هستند و آزمایش ها روی 30 هزار نفر در حال انجام است.
وی گفت: در خوشبینانه ترین حالت پنج ـ شش ماه دیگر واکسن کرونا آماده می شود البته تولید انبوه آن نیز مسئله دیگری است.
معاون وزارت بهداشت افزود: مردم از ماسک که مانند واکسن است استفاده کنند تا از زمستان عبور کنیم.
آقای ملک زاده درباره داروهای سنتی برای مقابله با کرونا نیز گفت: گروهی در کشور هستند که علم را قبول ندارند و ما به آنان شبه علم می گوییم و اینها مانع بزرگی برای کار علمی در کشور هستند.
وی افزود: برای مؤثر بودن دارو باید هزار یا 2 هزار نفر را در این زمینه با یکدیگر مقایسه کنیم.
آقای خسرو صادق نیت رئیس بیمارستان امام خمینی نیز گفت: این بیمارستان 500 تخت برای بیماران سرطانی دارد که اگر آنها را به بیماران کرونایی اختصاص دهیم ارائه خدمات به بیماران سرطانی محدود و تأخیر در درمان این بیماران و بیماران قلبی و عروقی موجب افزایش خطر مرگ در آنان می شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: اکنون مشکل درباره بیماران کرونایی شدت بیماری و بدحالی بیماران است که در هشت ماه گذشته چنین اتفاقی نیفتاده بود که بیماران کرونایی در اورژانس جانشان را از دست بدهند.
آقای صادق نیت گفت: بسیاری از بیماران از ترس مراجعه به بیمارستان در منزل درمان می کنند که برخی از آنان درمان های غیر علمی است و زمانی که به بیمارستان مراجعه می کنند بد حال هستند و بلافاصله نیاز به بخش ویژه دارند.
رئیس بیمارستان امام خمینی افزود: اگر این بیماران به موقع به بیمارستان مراجعه کنند می توانیم در بخش عادی به آنان خدمات دهیم.
وی با بیان اینکه نگران مراجعه دیر هنگام بیماران هستیم گفت: در برخی روزها یک یا دو مرگ در اورژانس بیمارستان امام خمینی اتفاق می افتد.
آقای صادق نیت افزود: بیماران از خود درمانی پرهیز کنند و با استفاده از درمانگاه های 16 ساعته و تماس با 4030 برای آنان مشخص مي شود به بستری نیاز دارند یا ندارند.
وی گفت: 70 تا 80 درصد بیماران کرونایی که به بیمارستان مراجعه می کنند با درمان سرپایی مرخص می شوند البته در ماه های گذشته این تعداد بیش از 90 درصد بیماران را شامل می شد.
رئیس بیمارستان امام خمینی افزود: بیمارانی که در بخش عادی بستری می شوند دوران بستری آنان یک هفته است و بیمارانی که در بخش ویژه بستری می شوند دستکم دو هفته تا یک ماه و برخی نیز بیش از یک ماه دوره درمان آنان زمان می برد.

استقبال وزارت بهداشت از نیروهای داوطلب

رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: اگر به بیماران کرونايي آموزش مناسب داده شود آنان می توانند دوره نقاهت خود را در خانه سپری کنند و از این کار نتایج خوبی گرفته ایم.
آقای صادق نیت در ادامه برنامه گفتگوي ويژه خبري افزود: در هشت ماه گذشته کمک های زیادی را از نیروهای داوطلب به ویژه جوانان دریافت کردیم و در اوج نخست بیماری 300 نفر و اکنون 100 نفر نیروی داوطلب در بخش های مختلف بیمارستان امام خمینی کمک می کنند.
رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: از کمک نیروهای داوطلب استقبال می کنیم و با آموزش آنان از این نیروها استفاده خواهیم کرد.
آقای صادق نیت درباره تأثیر داروی موسوم به امام کاظم (ع) افزود: اینکه یک دارو را به نام ائمه (ع) بگذاریم باید احتیاط شود زیرا این داروها باید دوره مشخصی را بگذرانند تا تأثیر آنها مشخص شود.
وی گفت: اگر مسائل دینی را با مسائل تجربی پزشکی قاطی کنیم مسیر درستی را طی نخواهیم کرد.
آقای حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت: تاکنون مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای هفته پیش رو به دست ما نرسیده است اما بر اساس اطلاعات منتشر شده این محدودیت ها یک هفته اعمال می شود و اگر لازم باشد امکان تمدید آن وجود دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: با توجه به اینکه 43 شهرستان بر اساس اعلام وزارت بهداشت وضع مناسبی ندارند مشاغل نوع 2 نیز به مشاغل نوع 3 و 4 در محدودیت ها اضافه شده اند.
آقای قاسمی گفت: به جز مشاغلی که مربوط به موارد ضروری مانند معیشت، خدمات درمانی، امدادی و انتظامی هستند بقیه مشاغل در گروه های 2 ، 3 و 4 قرار می گیرند.
وی افزود: امروز کیفیت مصوبات ستاد ملی کرونا به این 43 شهر ابلاغ می شود.
آقای قاسمی گفت: راجع به محدودیت های سفر به این شهرها پیشنهادهایی ارائه شده است اما نیاز به بررسی دارد زیرا برخی سفرها کاری و در چرخه تأمین و توزیع کالا و خدمات است.
آقای مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این برنامه گفت: از مجموع هزار و 560 مبتلای شناخته شده کرونا در کشور 10 درصد مربوط به دو هفته اخیر است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: این درصد در دنیا بیشتر از آن چیزی است که ما کشف کرده ایم.
آقای یونسیان گفت: از نظر تعداد مرگ و مير نیز 12 درصد تلفات کرونا مربوط به دو هفته اخیر است اما در دنیا شش و نیم درصد آمار مرگ و میر در این مدت اتفاق افتاده و نسبت تلفات ما به دنیا بیشتر است.
وی افزود: در تعداد موارد بیماری رتبه 13، مرگ و میر رتبه 10 و در تست ابتلا به کرونا رتبه 18 دنیا را داریم اما از نظر نسبت تست به جمعیت رتبه 118 دنیا را به خود اختصاص داده ایم که بسیار پایین تر از میانگین جهانی است.
آقای یونسیان گفت: نگران بیمارانی هستیم که سرپایی درمان و مرخص می شوند زیرا بیشترین انتشار ویروس در روزهای نخست ابتلا اتفاق می افتد.
وی افزود: از دلایل بستری کردن بیماران ،قطع زنجیره بیماری است و بر این اساس بیماران سرپایی را به جای فرستادن به منزل باید به نقاهتگاه ها بفرستیم.
آقای یونسیان گفت: شیوع ویروس به رفتار جامعه بستگی دارد و اعمال قرنطینه ها باید همراه با حمایت مناسب از کسانی باشد که کسب و کار آنان تعطیل می شود.
وی افزود: اگر از این افراد حمایت نکنیم نباید انتظار رعایت صد درصدی شیوه نامه های بهداشتی را داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)