واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت اردبیل
راهکارهای پیشگیری از دور ریز مواد غذایی
حدود یک سوم غذای تولید شده در جهان به دلایل مختلف هدر میرود و این مقدار میتواند ۲ میلیارد انسان را سیر کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت اردبیل اعلام کرد حدود یک سوم غذای تولید شده در جهان به دلایل مختلف هدر میرود و این مقدار میتواند ۲ میلیارد انسان را سیر کند.
براین اساس راهکارهای کاهش ضایعات مواد غذایی پیشنهاد شده است:
۱ - با برنامه ریزی خرید کنید: هنگام خرید، فقط ماده غذایی و مقدار مورد نیازتان را انتخاب و برای پیشگیری از کرونا میتوانید از خرید اینترنتی استفاده کنید.
۲ - نحوه حفظ و نگهداری مواد غذایی را یاد بگیرید: ترشی انداختن، خشککردن، تهیه کنسرو، تخمیر، انجماد و لواشک و … همگی روشهایی هستند که میتوانید برای طولانیترشدن مهلت استفاده از غذا بکار ببرید و در نتیجه تولید دور ریز را کاهش بدهید.
۳ -نگهداری باقیمانده غذا و استفاده در تهیه سایر غذاها: میتوان از باقیمانده نان در تهیه پودر سوخاری و از باقیمانده سبزیجات و سیب زمینی در تهیه آش استفاده کنید. بجای اینکه باقیمانده مرغ یا استخوانهای گوشت شام دیشب خود را دور بریزید، میتوانید آنها را با سبزیها، گیاهان و آب بجوشانید و یک آبگوشت خانگی تهیه کنید.
۴ - مواد غذایی را مخلوط کنید: مخلوط کردن مواد غذایی، ترکیب لذیذی را بوجود میآورد و از هدر رفتن غذا جلوگیری میکند. مثلا استفاده از قسمتهای مختلف میوه و سبزیجات برای تهیه انواع دمنوشها و اسموتی (مخلوط میوه)
۵ - اصلاح اندازه وعده غذایی: آگاهی نسبت به اینکه، چه مقدار غذا و انرژی نیاز دارید به شما کمک میکند در هر وعده، اندازه غذای خود را تنظیم کنید. این کار تأثیر بسزایی در کاهش هدر رفتن مواد غذایی دارد.