• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
یادداشت پژوهشی

تقابل دیوان عالی آمریکا با ترامپ

کوتاه سخن اینکه یکی از مهم ترین شگرد‌های انتخاباتی ترامپ برای پیروزی بر رقیب؛ تبلیغ قطعیت برنده بودنش در انتخابات است، مگر اینکه در انتخابات تقلب شود، و احتمال تقلب؛ زمانی رخ می دهد که مشارکت در آراء به شکل پُستی و شمارش آن تا بعد از سوم نوامبر ادامه یابد.

به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: در حالی که ترامپ در اظهاراتی به صراحت خواسته بود دادگاه های فدرال آمریکا شمارش آرا انتخاباتی پس از روز برگزاری انتخابات را متوقف کنند؛ دیوان عالی این کشور در رایی که صادر کرد ضمن رد درخواست ترامپ تاکید کرد شمارش آراء انتخاباتی پس از روز انتخابات (سوم نوامبر) نیز مجاز است.

به گزارش خبرگزاری  آسوشیتدپرس دونالد ترامپ جمعه (گذشته) در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان تجاری در لاس‌وگاسِ تگزارس برگزار شد درخصوص شمارش آرا انتخاباتی پس از روز برگزاری انتخابات گفته بود: امیدوارم دادگاه‌ها اجازه ندهند برخی ایالت‌ها شمارش آرا را تا پس از سوم نوامبر کش دهند.
 
وی همچنین خواسته بود که اخذ رای به صورت پستی در ایالت کارولینای شمالی متوقف شود. اما دیوان عالی آمریکا ضمن رد این درخواست اجازه داد اخذ رای در کارولینای شمالی به صورت پستی تا روز انتخابات انجام شود و شمارش آرا نیز تا ۹ روز بعد از انتخابات شمارش شود.
 
این خبرگزاری این تصمیم دیوان عالی را یک پیروزی برای دموکرات ها در برابر ترامپ خواند. این در حالی است که سه قاضی جمهوری خواه به نام های «ساموئل آلیتو»، «نیل گروش» و «کلارنس توماس» مخالف این تصمیم بودند. البته «ایمی کانی برت» قاضی جدید در این رای گیری مشارکت نداشت.
 
نحوه برگزاری انتخابات از طریق پست و زمان اعلام نتیجه آن، در فضای سیاسی آمریکا چنان حساسیت برانگیز شده که یکی از مسائل اختلافی دو نامزد رقیب انتخاباتی از همان ابتدا یعنی در مناظره اول همین موضوع بود. دونالد ترامپ تاکنون چندین بار در تویتر و حتی در جریان اظهارات در نزد هواداران، خود را برنده انتخابات معرفی کرده و تنها دلیل شکست احتمالی خود را؛ روی دادن تقلب در انتخابات اعلام کرده است.
 
از طرفی به زعم ترامپ مشارکت در انتخابات از طریق آراء پستی و همچنین شمارش آراء یادشده پس از روز برگزاری انتخابات احتمالی وقوع تقلب و در نتیجه شکست وی را افزایش می دهد.
 
اما با توجه به اخباری که رسانه های جمعی در آمریکا اعلام می کنند به نظر می رسد شیوع بیماری کرونا تا حد زیادی موجب شده علاقه و قصد مشارکت کنندگان در رای گیری انتخابات؛ به رای گیری پستی و آنچه که به دگرگونی آبی معروف شده است، معطوف شود.

دگرگونی آبی» (blue shift) به وضعیتی اطلاق می‌شود که برنده انتخابات در ساعات پس از پایان رای گیری مشخص نمی‌شود و نامزد پیشتاز در روز‌های بعد از انتخابات به دنبال شمارش رای‌هایی که با پست ارسال شده است پیشتازی خود را از دست می‌دهد.
 
از آنجاکه بنا به بررسی‌ها طی دوره‌های گذشته (حداقل از سال ۲۰۰۴ تاکنون) نامزد‌های دموکرات در آرای ارسالی با پست پیشتاز بوده‌اند، تغییر نتیجه آراء به «دگرگونی آبی» (رنگ حزب دموکرات) معروف شده است.
 
یکی از نمونه‌های «دگرگونی آبی» در جریان شمارش آراء برای تعیین یکی از دو سناتور ایالت آریزونا در سال ۲۰۱۸ روی داد. در حالی که نتیجه اولیه از پیشتازی نامزد جمهوری خواهان حکایت داشت در نهایت در روز‌های بعد با شمارش آرای ارسال شده با پست رقیب دموکرات او پیروز انتخابات معرفی شد.
 
دونالد ترامپ در آن زمان این تغییر نتیجه را زیر سوال برد و از «فساد انتخاباتی» سخن گفت. درنهایت، اما کرسی ایالت آریزونا در مجلس سنا به دموکرات‌ها رسید. این ایالت در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو نیز یکی از ایالت‌های کلیدی محسوب می‌شود که رقابت بین جو بایدن و دونالد ترامپ در آن «فشرده» خواهد بود.
 
در نتیجه احتمال تکرار سناریوی «دگرگونی آبی» در این ایالت یا دیگر ایالت‌های کلیدی نه تنها منتفی نیست بلکه به دلیل مشارکت بیشتر رای دهندگان از طریق ارسال رای با پست، از دوره‌های قبل بیشتر است.
 
نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نیمی از رای دهندگان دموکرات قصد دارند رای خود را با پست ارسال کنند. این در حالی است که تنها حدود ۲۵ درصد جمهوری خواهان در نظر دارند به این شیوه در انتخابات شرکت کنند.
 
شمارش آرای ارسال شده با پست وقت گیرتر از شمارش آرایی است که حضوری و در روز رای گیری به ثبت می‌رسد. مسئولان حوزه‌های رای گیری باید هویت رای دهندگانی که رای خود را با پست فرستاده‌اند احراز کنند.
 
بسیاری از ناظران نگران هستند که دونالد ترامپ در صورت پیشتازی خود در ساعات اولیه پس از پایان رای گیری، در برابر «دگرگونی آبی» در روند شمارش آراء مقاومت کند و نتیجه انتخابات را زیر سوال ببرد؛ امری که می‌تواند منجر به چالش‌های حقوقی و سیاسی کم‌سابقه شود. نامزد حزب جمهوری خواه بار‌ها ادعا کرده که ارسال رای‌ها با پست زمینه‌ساز «تقلب» در انتخابات است.

ریک هاسن، کارشناس انتخابات آمریکا و استاد حقوق در دانشگاه کالیفرنیا از پیامد‌های احتمالی عدم تمکین به «دگرگونی آبی» در شمارش آراء ابراز نگرانی می‌کند. او می‌گوید: «من نگران ناآرامی اجتماعی خواهم بود اگر نتیجه رای گیری به این ایالت‌ها بستگی داشته باشد و همه منتظر نتایج آن‌ها باشند.
 
این [نگرانی]به ویژه وقتی جدی می‌شود که ترامپ در [نتایج اولیه]روز انتخابات پیشتاز باشد.» با این حال برخی از کارشناسان هم امیدوارند که با تعیین تکلیف آرای الکترال ایالت‌های فلوریدا و آریزونا که سابقه بیشتری در شمارش آرای ارسال شده با پست دارند، برنده انتخابات پیش از آن که به شمارش همه آراء در ایالت‌های میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین نیاز باشد مشخص شود.

به هر حال مشارکت پستی در رای گیری در ایالت های کلیدی و مهم مانند پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان بیشتر از سایر ایالت ها خودنمایی می کند.
 
پیش بینی ها حاکی است که در پنسیلوانیا ۲.۵ میلیون، در میشیگان ۳ میلیون و در ویسکانسین حداقل یک میلیون نفر از طریق پست رای دهند. اما نکته مهم دیگر که دیوان عالی آمریکا بر آن تاکید دارد مجاز بودن شمارش آراء تا چند روز بعد از سوم نوامبر است.
 
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، دادگاه فدرال در ایالت پنسیلوانیای آمریکا در حکمی، با رد درخواست جمهوری خواهان به ایالت پنسیلوانیا اجازه داد تا حداکثر سه روز بعد از روز انتخابات (سوم نوامبر) نامه‌های ارسالی از سوی رای دهندگان به حوزه‌های رای گیری را دریافت و شمارش کنند؛ با این تصمیم، تعداد بیشتری از آرای پستی در ایالت پنسیلوانیا شمارش خواهد شد.
 
از طرفی در دو ایالت مهم ویسکانسین و میشیگان درخصوص بازگشایی و راستی آزمایی پاکت آرا پست شده ملاحظاتی وجود دارد که به این شرح است که پاکت آرا پست شده در ویسکانسین تا روز انتخابات نباید باز شود در حالی که در ایالت میشیگان ماموران انتخاباتی تنها روز قبل از انتخابات می توانند پاکت ها باز و راستی آزمایی و کنترل امضا کنند.
 
ممکن است این عملیات، ساده به نظر رسد، اما زمانی که میلیون ها رای مطرح باشد، اوضاع فرق می کند. طبق قوانین فدرال، نتیجه انتخابات همه ایالت ها باید تا ۸ دسامبر (۱۸ آذر) به دفتر بایگانی ایالات متحده ارسال شود و در روز ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) الکتور‌ها به نامزد مورد خود رای دهند.

کوتاه سخن اینکه یکی از مهم ترین شگرد‌های انتخاباتی ترامپ برای پیروزی بر رقیب؛ تبلیغ قطعیت برنده بودنش در انتخابات است، مگر اینکه در انتخابات تقلب شود، و احتمال تقلب؛ زمانی رخ می دهد که مشارکت در آراء به شکل پُستی و شمارش آن تا بعد از سوم نوامبر ادامه یابد.
 
بر این اساس و به منظور تضمین پیروزی؛ ترامپ خواستار لغو این دو مورد (مشارکت در آراء پُستی و شمارش آن تا بعد از سوم نوامبر) شد که دیوان عالی آمریکا ضمن رد درخواست ترامپ موارد یادشده را مجاز اعلام کرد.
 
پژوهشگر:‌ مرتضی هوشیار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور با شور و شعور نوجوانان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد
آمادگی جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران برای حضور در انتخابات شوراها
رئیس قوه قضاییه وارد استان اصفهان شد
افتتاح نمایشگاه توانمندی هنرستان‌های مراغه
حقیقت جویی موضوع برگزیده یک جشنواره کتابی
استقبال گسترده مردم فریمان از پایگاه سیار اهدای خون
برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت در لرستان
کتابهای حوزه مقاومت در هفته ای که گذشت
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سرخه
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
برگزیدگان چهارمین رویداد «مشهد، شهر کتاب‌خوان‌ها» معرفی شدند
آشنایی کودکان با تاریخچه ساعت در یک کتاب
فروش بیش از ۲۵ هزار جلد کتاب در پویش مژده گل
اعلام زمان خاکسپاری پیکر عنایت بخشی
پیام تسلیت رئیس سازمان سینمایی در پی درگذشت عنایت بخشی
جریمه ۲۰ درصدی پرسپولیسی‌ها بابت ناکامی در بازی‌های اخیر
۸ طلا و برنز نمایندگان کاراته ایران در لیگ جهانی فجیره امارات
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۷ بهمن
رئیس‌جمهور فرارسیدن روز ملی صربستان را تبریک گفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
راه‌آهن سریع‌السیر ارومیه – تبریز؛ مسیر جدید رشد و تجارت در شمال‌غرب کشور
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)