به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ محققان علوم پزشکی میگویند با مصرف برخی مواد غذایی مشخص، میتوان از ابتلا به سکته مغزی جلوگیری کرد.
به مناسبت روز جهانی سکته مغزی، چهار ماده غذایی زیر به عنوان منبع ترکیبات سالم، شامل فیبر، ویتامین و مواد معدنی آنتی اکسیدان معرفی میشوند:
اسفناج:
هر یکصد گرم از این ماده غذایی، و سبزی دلپذیر، شامل ۲۳ کیلوکالری انرژی است؛ و حدود ۹۲ گرم آب، دو گرم پروتئین، چهار گرم کربوهیدرات و دو گرم فیبر است.
همچنین اسفناج، کانیهای متعددی دارد که از جمله میتوان به منیزیوم، منگنز، آهن، مس، پتاسیم، کلسیم، روی، فسفر و سلنیوم اشاره کرد. ویتامینهای کا، آف، ب ۹، سی، ب ۲، ای، ب شش، ب یک، ب سه و ب پنج در این ماده غذایی وجود دارد.
گوجه فرنگی:
هر ۱۸۰ گرم از این ماده مغذی، که معادل یک فنجان گوجه فرنگی است، با ۳۲ کیلوکالری انرژی، حاوی ۱۷۰ گرم آب، حدود یک و نیم گرم پروتئین، هفت گرم کربوهیدرات، نیم گرم چربی، دو گرم فیبر و چهار گرم قند است.
مس، پتاسیم، منیزیوم، منگنز، پتاسیم، آهن و روی از جمله مواد معدنی موجود در گوجه فرنگی اند و ویتامینهای سی، کا، آ، ب شش، ب نه، ب سه، ای، ب یک، ب پنج و ب دو نیز در این ماده غذایی یافت میشود.
سیب زمینی شیرین:
هر یکصد گرم از این ماده غذایی، ۹۰ کالری انرژی دارد و شامل ۷۵ گرم آب، ۲ گرم پروتئین، ۲۰ گرم کربوهیدرات، کمتر از نیم گرم چربی، سه گرم فیبر و حدود شش گرم قند است.
همچنین ویتامینهای آ، سی، ب پنج، ب شش، ب سه، ب یک، ب دو و ب نه نیز در این ماده غذایی وجود دارند.
کلم:
هر یکصد گرم از این ماده مغذی، ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد و شامل ۹۲ گرم آب، یک گرم پروتئین، شش گرم کربوهیدرات و دو و نیم گرم فیبر است.
همچنین مواد معدنی منگنز، پتاسیم، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، روی و مس و همچنین ویتامینهای کا، سی، ب شش، ب نه، ب یک، ب پنج، و ب دو در این ماده مغذی وجود دارند.
با مصرف این مواد غذایی، میتوان به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی امیدوارتر شد.