• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۸۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵
بین الملل » تحلیلی
در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما

عراقچی: گروه مینسک در حل بحران قره باغ ناتوان بوده است

عراقچی با اشاره به ناتوانی گروه مینسک در حل بحران قره باغ تصریح کرد: طرح ما جایگزین ابتکارات مینسک نیست بلکه مکمل آن است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، سیدعباس عراقچی گفت بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران قره باغ با هدف رفع نواقص و مکمل ابتکارات گروه مینسک می‌باشد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفر منطقه‌ای اش به کشور‌های جمهوری آذربایجان؛ روسیه و ارمنستان در آخرین مقصد ماموریت اش در آنکارا پس از دیدار و مذاکره با سدات اونال همتای ترکیه‌ای خود ضمن مثبت ارزیابی کردن رویکرد کشور‌های درگیر در مناقشه قره باغ در مواجهه با طرح جمهوری اسلامی ایران به خبرگزاری صدا و سیما گفت: با توجه به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه و ارتباط نزدیک با کشور‌های آذربایجان و ارمنستان، امکان حضور موثر برای حل و فصل این بحران را داشته و با بررسی‌های مفصل در این خصوص پیشنهادی برای دستیابی به یک صلح پایدار در منطقه قفقاز که برای همه کشور‌های منطقه اهمیت دارد ارائه کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ با اشاره به ویژگی‌های موثر طرح پیشنهادی کشورمان افزود: رویکرد منطقه‌ای این طرح از ویژگی‌های بارزی است که بازیگران اصلی منطقه را برای حل این بحران درگیر می‌کند.
عراقچی با اشاره به ناتوانی گروه مینسک در حل بحران قره باغ تصریح کرد: مکانیسم‌های دیگر مثل گروه مینسک را رد نمیکنیم، طرح ما هم جایگزین ابتکارات مینسک نیست بلکه مکمل آن است و ما در صدد آنیم که از طریق یک رویکرد منطقه‌ای و بکارگیری همه بازیگران موثر منطقه برای حل این بحران به تلاش‌های جاری گروه مینسک کمک کنیم و نقاط ضعف آن را پوشش دهیم.
عراقچی واقع گرا بودن و میدانی بودن براساس اصول پذیرفته شده در حقوق بین المللی را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و افزود: این اصول شامل احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، تغییر ناپذیر بودن مرزها، لزوم خاتمه اشغال، لزوم احترام به حقوق اقلیت ها، بازگشت آوارگان، عدم دخالت خارجی، خروج عوامل خارجی از منطقه می شود و انتظار داریم این اصول مورد توافق اولیه قرار گرفته و پس از آن آتش بس و شروع مذاکره دنبال شود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با مثبت ارزیابی کردن طرح از سوی همه کشور‌های درگیر ابراز امیدواری کرد با حل چالش‌ها و رفع نگرانی‌های طرف‌های درگیر از جمله آذربایجان و ارمنستان به نتیجه مطلوب دست یابیم. ما منتظر بررسی طرح و دریافت پاسخ از سوی چهار کشور در یک فاصله کوتاه بوده تا با تکمیل آن به گونه‌ای که مورد پذیرش همگان قرار بگیرد راه را برای حل و فصل بحران قره باغ هموار کنیم.
وی با اشاره به وجود چالشها؛ اختلافات قدیمی و دخالت‌های خارجی در منطقه تصریح کرد: اجرای آنی طرح کار آسانی نیست، ولی ما ناامید نشده و به تلاشمان ادامه خواهیم داد.
عراقچی با اشاره به مذاکرات سازنده و مفصل با همتای ترکیه‌ای خود درباره بحران قره باغ و موضوعات دیگری همچون تحولات فرانسه و سایر موضوعات جهان اسلام گفت: بحث اهانت به پیامبر اسلام(ص) و خشم ایجاد شده در جامعه اسلامی باید ریشه یابی و بجای نفرت افکنی با آنان برخورد موثر شود.
عراقچی با ابراز تاسف از رویکرد مقامات فرانسوی در دامن زدن به نفرت افکنی افزود: البته اعمال تروریستی و خشونت آمیز محکوم است و بجای نفرت افکنی باید با عوامل ریشه‌ای این معضل برخورد شود.
فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ پس از مذاکرات فشرده در باکو؛ مسکو؛ ایروان وآنکارا؛ پایتخت ترکیه را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)