• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۹۱۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
درچنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان

امروز دوشنبه، دوازدهم آبان سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با ۱۶ ربیع الاول سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با دوم نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستانبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( دوازدهم آبان ) به شرح زیر است:

برگزاری نخستین نماز جمعه در اسلام
۱۴۴۱ سال پیش در چنین روزی، شانزدهم ربیع الاول سال اول هجری قمری بنابر برخی روایات، نخستین نماز جمعه توسط پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) پس از هجرت ایشان از مکه، اقامه شد.
پیامبر اکرم (ص) هنگامی که به نزدیکی مدینه رسید، در محل قبیله بنی سالم بن عوف که قبا نام داشت، هنگام ظهر جمعه، خطبه خواند و نماز جمعه را برگزار کرد. به نقل راویان تاریخ، این نخستین نماز جمعه‌ای بود که خوانده شد. این موضوع حاکی از اهمیت فریضه سیاسی، عبادی نماز جمعه است که پیامبر اسلام (ص) در اولین فرصت، آن را برگزار کرد. گفتنی است که در محل برپایی اولین نماز جمعه توسط پیامبر (ص)، بعد‌ها مسجدی ساخته شد که هم اکنون نیز موجود است.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
 
شورش شریف حسین علیه دولت عثمانی
۱۰۴ سال پیش در چنین روزی، دوم نوامبر سال ۱۹۱۶ میلادی «شریف حسین»، حاکم مکه و مدینه خود را سلطان همه ممالک عربی خواند.
وی از پنجم ژوئن همین سال، با تحریک انگلیس قیام علیه دولت عثمانی را آغاز کرد. دولت عثمانی در آن زمان در حال نبرد با متفقین در جنگ جهانی اول بود. انگلیس به شریف حسین وعده داده بود که پس از این جنگ وی را به عنوان پادشاه عربستان مستقل به رسمیت بشناسد، اما به وعده خود عمل نکرد، زیرا لندن عملاً از خاندان سعودی در مقابل شریف حسین حمایت می‌کرد. البته انگلیس برای ترمیم وجهه خود در میان اعراب، پسران شریف حسین را در کشور‌های عراق و اردن که تحت قیمومیت انگلیس بودند، به پادشاهی رساند.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
 
صدور اعلامیه بالفور برای اشغال فلسطین
۱۰۳ سال پیش در چنین روزی، دوم نوامبر سال ۱۹۱۷ میلادی اعلامیه بالفور صادر شد.
صدور این اعلامیه توسط آرتور جیمز بالفور وزیر امور خارجه وقت انگلیس، زمینه را برای تشکیل رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی فراهم کرد زیرا فلسطین در آن زمان تحت قیمومیت دولت استعمارگر انگلیس بود. اعلامیه بالفور حاکی از این بود که دولت انگلستان با تشکیل یک دولت یهـودی در فلسطین موافق است و تمام کوشش خود را برای تاسیس چنین دولتی به کار خواهد گرفت. سرانجام سی و یک سال بعد از صدور این اعلامیه استعماری در سال ۱۹۴۸، رژیم صهیونیستی به کمک انگلیس و آمریکا و با سلب کلیه حقوق مردم فلسطین و غصب سرزمین‌های آنها، در فلسطین اشغالی اعلام موجودیت کرد. همه ساله در چنین روزی مردم فلسطین و بسیاری از کشور‌های اسلامی، خشم خود را علیه اعلامیه استعماری بالفور ابراز می‌دارند.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
 
آغاز به کار اولین فرستنده تلویزیونی در جهان
۸۴ سال پیش در چنین روزی، دوم نوامبر ۱۹۳۶ میلادی اولین فرستنده تلویزیونی در لندن شروع به کار کرد.
پیش‌تر از آن در سال ۱۹۲۰ م نخستین فرستنده رادیویی جهان آغاز به کار کرده بود. جالب است بدانید در ایران نخستین فرستنده رادیویی در سال ۱۹۴۰ م و نخستین فرستنده تلویزیونی در سال ۱۹۵۸ میلادی آغاز به کار کردند. امروزه رادیو و تلویزیون بخش جدایی ناپذیری از زندگی و حیات بشری را تشکیل می‌دهد.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
 
استقلال اندونزی
۷۱ سال پیش در چنین روزی، دوم نوامبر سال ۱۹۴۹ میلادی کشور اندونزی پس از سه قرن و نیم استعمار توسط هلند، استقلال یافت.
بر اساس موافقتنامه‌ای که در این روز میان هلند و استقلال طلبان اندونزی به رهبری دکتر احمد سوکارنو و محمد حتا به امضا رسید، مقرر شد نیرو‌های هلندی از اندونزی که در آن زمان هند هلند نامیده می‌شد، خارج شوند. این توافقنامه حاصل چهار سال مبارزه شدید میان استقلال طلبان و نیرو‌های هلندی از ماه اوت ۱۹۴۵، بود پس از استقلال این کشور، دکتر سوکارنو به سمت ریاست جمهوری انتخاب شد و تا سال ۱۹۶۵ که با کودتای نظامی از کار برکنار شد، در این سمت باقی بود. پس از وی، ژنرال سوهارتو حاکم نظامی اندونزی تا سال ۱۹۹۸ میلادی بر مسند حکومت بود. ولی به دنبال افزایش اعتراض‌های مردم مجبور به کناره گیری شد. اندونزی در جنوب شرقی آسیا، نزدیک به دو میلیون کیلومتر مربع مساحت و حدود ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت دارد که ۸۸ درصد از آن‌ها مسلمانند و به همین دلیل پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی محسوب می‌شود. از آنجا که اندونزی متشکل از هزاران جزیره مسکونی و غیرمسکونی است، آن را کشور هزار جزیره لقب داده اند.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
 
کودتا در عربستان
۵۶ سال پیش، در روز دوم نوامبر سال ۱۹۶۴ میلادی «سعود بن عبدالعزیز» دومین پادشاه عربستان سعودی با کودتای برادر ناتنی اش «فیصل بن عبدالعزیز» از قدرت برکنار شد.
فیصل نخست وزیر سعود بن عبدالعزیز بود که با زیرکی توانست حمایت تعدادی از اعضای خاندان سعودی و روحانیون وهابی را جلب کند. وی زمانی که پادشاه برای معالجه در خارج از کشور بسر می‌برد، ریاست گارد ملی و برخی دیگر از سمت‌های مهم را به هواداران خود از آل سعود سپرد و عملاً بر عربستان مسلط شد. مقام‌های سیاسی و مذهبی کشور نیز با این کودتا موافقت کردند و فیصل بن عبدالعزیز به پادشاهی رسید. اگر چه او نیز ۱۱ سال بعد به دست برادر زاده خود کشته شد. به طور کلی جنگ قدرت همواره در خاندان سعودی وجود داشته که گاه به صورت آشکار و خشن، یافته است.
تقویم تاریخ؛ از صدور اعلامیه بالفور تا کودتا در عربستان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه اصلاح نظام اداری در زنجان با محور شفافیت و بهره‌وری
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)