• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۹۱۸۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
صفحه نخست » کل اخبار

نقش ویتامین دی در مقابله با کرونا

دانشمندان در بریتانیا از مقامات دولتی خواسته‌اند تا به منظور مقابله با بیماری کووید-۱۹ به مواد غذایی همچون شیر و نان ویتامین دی اضافه شود.

نقش ویتامین دی در مقابله با کرونابه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما؛ بنا بر تحقیقات متعدد انجام گرفته کمبود ویتامین دی، که ویتامینی محلول در چربی است و بدن آن را در واکنش به نور آفتاب تولید می‌کند، نقشی موثر در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با ویروس کرونا دارد.

هفته گذشته محققان در اسپانیا دریافتند که ۸۲ درصد از ۲۱۶ بیمار کرونای بستری شده در بیمارستان کمبود ویتامین دی داشته‌اند.

دکتر گرث دیویس، که سرپرستی تیمی از محققان را بر عهده دارد، می‌گوید: «از نظر من واضح است که ویتامین دی نه تنها بدن را در برابر سختی بیماری محافظت می‌کند، بلکه در برابر عفونت نیز موثر است. اما سیاست فعلی ناکارآمد است آن هم در شرایطی که دست‌کم نیمی از مردم از کمبود ویتامین دی رنج می‌برند.»
 
نقش ویتامین دی در مقابله با کرونا

آدریان مارتینو، پروفسور بیماری‌های تنفسی در دانشگاه کوئین مری لندن نیز که پژوهش بالینی دیگری در زمینه تاثیر کمبود ویتامین دی بر بیماران کووید-۱۹ در دست اجرا دارد می‌گوید: «دولت توصیه می‌کند که تمامی افراد در ماه‌های زمستان ویتامین دی مصرف کنند و گروه‌هایی نیز که در معرض ریسک هستند این کار را در تمام طول سال انجام دهند.»

وی اضافه کرد: «با این حال ما می‌دانیم که مردم این کار را به نحوی موثر انجام نمی‌دهند. حتی خود من بعضی وقت‌ها فراموش می‌کنم در حالی که کار من همین است. غنی‌سازی واقعا روشی خوب برای رفع کمبود است.»

وزارت سلامت بریتانیا برای یک دهه است که در برابر ایده غنی کردن مواد غذایی همچون شیر، نان یا آب پرتقال با ویتامین دی مقاومت می‌کند. ایده‌ای که هم‌اکنون در شماری از کشور‌ها نظیر فنلاند، سوئد، استرالیا و کانادا در حال اجرا است.

در حال حاضر در بریتانیا ویتامین‌های بی۱ و بی۳ به آرد نان افزوده می‌شوند و سال گذشته نیز دولت مشاوره برای اضافه کردن ویتامین بی۹ (اسید فولیک) را در دستور کار قرار داد.

منبع اصلی تامین ویتامین «دی» به صورت طبیعی نور خورشید و غذا‌هایی مانند ماهی، قارچ و شیر هستند. غلات و برخی سبزیجات، کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه و جگر نیز حاوی مقادیر زیادی از ویتامین دی هستند.

پیش‌تر یک تحقیق در بیرمنگام بریتانیا در سال ۲۰۱۹ نشان داده بود اگر ویتامین دی به آرد افزوده شود، تا ۹۰ سال آینده میزان موارد کمبود ویتامین دی دست‌کم ۲۵ درصد کاهش می‌یابد.

همچنین در متاآنالیزی که در سال ۲۰۱۷ با اطلاعات ۱۱ هزار بیمار در ۱۴ کشور انجام شد، محققان دریافتند که ویتامین دی و مکمل‌های آن می‌تواند از عفونت‌های حاد تنفسی جلوگیری کند. هر چند شماری دیگر از تحقیقات انجام شده تاثیر ویتامین دی را بر آنفولانزا، کووید-۱۹ و دیگر بیماری‌های تنفسی کم یا هیچ می‌دانند.

پیش از این آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی ایالات متحده آمریکا، توصیه کرده بود در وضعیتی که جهان با شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند افراد از ویتامین دی استفاده کنند.

وی گفته بود: «کمبود ویتامین دی باعث افزایش میزان حساسیت بدن در مقابل عفونت‌ها می‌شود... به همین دلیل شخصا از مکمل‌های ویتامین دی استفاده می‌کنم.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)