• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۱۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
درچنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس

امروز یکشنبه، هجدهم آبان سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با ۲۲ ربیع الاول سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با هشتم نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکسبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( هیجدهم آبان ) به شرح زیر است:

آغاز غزوه بنی نضیر
۱۴۳۸ سال پیش، در چنین روزی، در بیست و دوم ربیع الاول سال ۴ هجری قمری در پی توطئه یهودیان بنی نضیر برای قتل پیامبر اکرم (ص)، مسلمانان جنگ با آنان را آغاز کردند.
بنی نضیر یکی از سه گروه یهودیان ساکن حومه مدینه بودند که براساس پیمانی با حضرت محمد (ص)، عهد بسته بودند که از انجام هر اقدامی علیه ایشان و سایر مسلمانان، خودداری کنند. پس از آنکه بنی نضیر پیمان خود را نقض کردند، پیامبر گرامی اسلام (ص) از آنان خواست اطراف مدینه را ترک کنند  اما بنی نضیر که از سوی منافقین مدینه وعده حمایت دریافت کرده بودند، حاضر به انجام دستور پیامبر نشدند. به همین علت پیامبر اکرم (ص) به همراه مسلمانان، قلعه‌های بنی نضیر را چند روز محاصره کردند تا آنکه آنان مجبور شدند مکان خود را ترک کنند. از این جنگ با عنوان غزوه بنی نضیر یاد می‌شود.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
 
شهادت شیخ خلیفه مازندارانی، رهبر معنوی سربداران
۷۰۶ سال پیش، در روز بیست و دوم ربیع الاول سال ۷۳۶ هجری قمری «شیخ خلیفه مازندرانی» عالم، عارف و مجاهد ایرانی، شهید شد.
وی در شهر آمل در شمال ایران متولد شد و آموزش علوم دین و عرفان را در پیش گرفت. شیخ خلیفه در زمانی می‌زیست که مغولان ایران را اشغال و جنایات بسیاری مرتکب شده بودند و وی در پی بسیج مردم برای مقابله ظالمان بود. شیخ خلیفه پس از مدتی علم آموزی نزد علما و مشایخ مشهور آن زمان، سرانجام به سبزوار در شمال شرقی ایران رفت و به تبلیغ اسلام و افشاگری حاکمان پرداخت و مریدان بسیاری از مردم ستمدیده و محروم یافت. عالمان درباری که وی را برای خود خطری می‌دیدند، فتوای قتل وی را صادر کردند و سرانجام شیخ را به دار آویختند. اما طرفداران او که عمدتاً شیعه بودند، به رهبری «شیخ حسن جوری» راه شیخ خلیفه را ادامه دادند و نهضت سربداران را در شمال شرق ایران سامان دادند.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
 
تولد ادموند هالی، ستاره شناس مدرن
۳۶۴ سال پیش، در روز هشتم نوامبر سال ۱۶۵۶ میلادی «ادموند هالی» (Edmond Halley) ستاره شناس انگلیسی متولد شد.
وی در دانشکده کوئین دانشگاه آکسفورد تحصیل کرد و در جوانی برای بررسی ستاره‌های نیمکره جنوبی زمین به جزیره‌ای در اقیانوس اطلس جنوبی رفت. هالی همچنین مدت‌ها در مورد ستاره‌های دنباله دار مطالعه کرد و دریافت که آن‌ها نیز مانند سیاره ها، مدار‌های بیضوی دارند و به همین دلیل زمان بازگشت آن‌ها قابل محاسبه است. وی از سال ۱۷۰۴ استاد دانشگاه آکسفورد شد و در سال ۱۷۲۰ به عنوان ستاره شناس در رصد خانه سلطنتی گرینویچ منصوب شد و تا پایان عمر در سال ۱۷۴۲ مشغول رصد ستاره‌ها و سیاره ها، بویژه کره ماه بود.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
 
درگذشت جان میلتون، خالق بهشت گمشده
۳۴۶ سال پیش در چنین روزی، هشتم نوامبر سال ۱۶۷۴ میلادی «جان میلتون» (John Milton)، شاعر انگلیسی قرن هفدهم میلادی درگذشت.
او در سال ۱۶۰۸ میلادی در لندن متولد شد و اولین اثر خود را به نام «روح اندوهناک و روح شادمان» منتشر کرد. از دیگر آثار مهم این شاعر انگلیسی می‌توان به «بهشت گمشده» اشاره کرد. میلتون مدافع جدایی حکومت از کلیسا، آزادی مذهب و در عین حال اعمال سانسور توسط دولت بود.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
 
تولد مارگارت میچل، نگارنده بربادرفته
۱۲۰ سال پیش درچنین روزی، هشتم نوامبر سال ۱۹۰۰ میلادی خانم «مارگارت میچل» (Margaret Mitchell) نویسنده آمریکایی در آتلانتا واقع در ایالت جورجیای این کشور متولد شد.
پدر وی وکیل دادگستری بود. خانم میچل مدتی در رشته پزشکی تحصیل کرد، اما اندوه ناشی از مرگ مادرش باعث شد تا تحصیلات خود را ناتمام بگذارد و از ۲۲ سالگی به نویسندگی بپردازد. این نویسنده آمریکایی مدت‌ها خبرنگاری و پاورقی نویسی در مطبوعات را برعهده داشت. اما انتشار رمان «برباد رفته»، بر شهرت وی افزود. «فناناپذیر» نیز یکی دیگر از آثار مارگارت میچل است. وی در سال ۱۹۴۹ دریک سانحه رانندگی کشته شد.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
 
کشف اشعه ایکس
۱۲۵ سال پیش در چنین روزی، هشتم نوامبر سال ۱۸۹۵ میلادی اشعه ایکس توسط «ویلهلم کنراد رونتگن» (Wilhelm Conrad Rontgen) فیزیکدان و دانشمند معروف آلمانی، کشف شد.
وی در سال ۱۹۰۱ میلادی به پاس کشف این اشعه جایزه نوبل رشته فیزیک را دریافت کرد. رونتگن، چون اشعه کشف شده را نمی‌شناخت، آن را اشعه ایکس یعنی پرتو مجهول نامید. این اشعه از بافت‌های بدن انسان عبور می‌کند و بهترین وسیله برای عکس برداری و تشخیص ضایعات و شکستگی‌های اندام داخلی بدن است.
تقویم تاریخ؛ از غزوه بنی نضیر تا کشف اشعه ایکس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)