روش آتش زدن کاه و کلش ، تخریب کننده محیط زیست
آتش زدن کاه و کلش سنتی مخاطره انگیز و تهدیدی جدی علیه سلامت و محیط زیست است.
به گزارش
خبرگزای صدا و سیما مرکز خوزستان ، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر گفت: با شروع فصل برداشت غلات، گندم و جو در اوخر بهار و اوایل تابستان و برنج در فصل پاییز، عدهای از کشاورزان براساس یک باور غلط و بدون پایه علمی، اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی میکنند.
بهروز نجاتی افزود: این اقدام و باور غلط میتواند مشکلات زیست محیطی، اقتصادی و معیشتی، مخاطرات بهداشتی و خسارات جبران ناپذیری را برای سلامت شهروندان، محیط زیست، تنوع زیستی و منابع خاکی به دنبال داشته و حاصلخیزی خاکهای کشاورزی را به شدت کاهش دهد..
وی ادامه داد: از جمله مهمترین مضرات آتش زدن کاه و کلش میتوان به آلودگی هوا و تخریب لایه ازن، تشدید پدیده گلخانهای و گرمایش زمین، فرسایش و کاهش شدید مواد آلی و حاصلخیزی خاک، هدر روی نیتروژن، کربن و گوگرد درخاک، کاهش راندمان تولید محصول، تغییر شرایط فیزیکی و میکروبیولوژی خاک، ازبین رفتن موجودات زنده و کاهش تنوع زیستی، کاهش راندمان مصرف آب، گسترش آتش سوزی به جنگلها و مراتع اطراف و پراکندگی سموم شیمیایی در هوا است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر بیان کرد: براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۲۰ قانون هوای پاک، مواد ۴ و ۶ قانون مدیریت پسماند و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها، آتش زدن بقایای گیاهی جرم محسوب میشود و مرتکبین به جزای نقدی و حبس تا یکسال محکوم خواهند شد.