• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۰۶۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳
بین الملل » آمریکا
تحلیل واشنگتن پست از برکناری اسپر

اخراج مارک اسپر به مثابه سیلی به صورت پنتاگون بود

واشنگتن پست نوشت اقدام ترامپ در اخراج ناگهانی اسپر به مثابه یک سیلی بود که سران نظامی آمریکا را در برهه‌ای که برای حفظ ثبات در کشور تلاش می‌کنند، دچار بهت کرد.

اخراج مارک اسپر به مثابه سیلی به صورت پنتاگون بودبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست در گزارشی به قلم دیوید ایگناتیوس تحت عنوان "اخراج اسپر، سیلی به صورت پنتاگون است" نوشت برای پنتاگون که با انتقال منظم قدرت، به رشد و شکوفایی می‌رسد، اقدام ترامپ در اخراج ناگهانی مارک اسپر از سمت وزیر دفاع به مثابه یک سیلی بود که سران نظامی آمریکا را در برهه‌ای که برای برقراری و حفظ ثبات در کشور تلاش می‌کنند، دچار بهت کرد.
توئیت ترامپ درباره برکناری اسپر دقیقاً بعد از ظهر دوشنبه و در شرایطی منتشر شد که اسپر به گفته نزدیکانش فکر می‌کرد " فعلا در گوشه‌ای خزیده" و تا زمان تحلیف در سمت خود باقی خواهد ماند. همچنین به گفته یک مقام ارشد ارتش، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش که هنگام انتشار این خبر با مقامات ارشد پنتاگون در حال صرف ناهار بود، از شنیدن این خبر جا خورد.
مقامات پنتاگون نیز به همین ترتیب از تصمیم ترامپ مبنی بر انتصاب کریستوفر میلر، مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم به عنوان سرپرست وزارت دفاع، متحیر شدند. میلر برای بسیاری از مقامات ارشد که منتظر ملاقات روز دوشنبه با او و کسب دستور العمل‌های دریافتی از کاخ سفید هستند، فردی ناشناخته محسوب می‌شود.
نکته مرموز و نامعلوم این است که آیا اخراج اسپر، صرفا یک اقدام ناگهانی و خشمگینانه از سوی رئیس جمهوری است که به خاطر بازنده شدن در انتخابات، عصبانی است، یا اینکه این ترمیم کابینه هدفی عمیق‌تر و بالقوه خطرناک‌تر را دنبال می‌کند. در هر صورت بسیاری از مقامات کهنه کار پنتاگون، این اقدام را نشانه بی احترامی ترامپ به نیرو‌های مسلح کشور به دلیل فروپاشی قدرت خود توصیف کردند.
رابرت گیتس که به عنوان وزیر دفاع در زمان ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش و باراک اوباما خدمت می‌کرد در این باره چنین استدلال کرد که اقدام ترامپ در برکناری سکاندار پنتاگون در طی دوره انتقال قدرت پس از انتخابات، اقدامی بی پروا و از سر بی مسئولیتی قلمداد می‌شود. چرا که دشمنان می‌توانند در این برهه، از هر گونه ضعف یا سردرگمی آمریکا به نفع خود بهره برداری کنند. گیتس گفت که او نگران فقدان رهبری باتجربه، با ثبات و دارای دانش نظامی است.
یکی دیگر از مقامات ارشد سابق پنتاگون که یک جمهوری خواه است در عین حال ادعا کرد اقدام ترامپ "صرفاً کینه توزانه" بود و هیچ تاثیری در عملیات نخواهد داشت.
وی گفت ما نباید از این بابت نگران باشیم. نیرو‌ها مراقب خواهند بود و در کوتاه مدت، هیچ تأثیر عملیاتی رخ نخواهد داد. چندین مقام فعلی و پیشین نیز استدلال کردند ساختار فرماندهی نیرو‌های مسلح دقیقاً سازمان یافته است تا تغییرات ناگهانی اشخاص موجب کاهش ناگهانی آمادگی نظامی یا عملیات ارتش نشود.
برخی از مقامات پنتاگون با ابراز سردرگمی ناگهانی از اعلامیه روز دوشنبه نگران بودند که ترامپ هدف گسترده تری از این کار داشته باشد. چندین تن از مقامات حدس می‌زنند که رئیس جمهور ممکن است بخواهد سرعت خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و عراق را افزایش دهد تا میراث خود را به نحوی حفظ کند - حتی اگر این اقدام مخالف توصیه‌های اکید نظامی درباره عقب نشینی دقیق و هوشمندانه باشد که شمار نیرو‌های آمریکایی را از ۴۵۰۰ کنونی در افغانستان و حدود سه هزار نفر در عراق تنها درصورتی کاهش می‌دهد که شرایط و منافع امنیتی چنین اقدامی را تضمین کند.
هرگونه عقب نشینی ناگهانی نیرو‌ها از افغانستان یا عراق با توجه به تدارکات انتقال تجهیزات آمریکا به خارج از این کشور‌ها پیچیده خواهد بود. سربازان را فقط می‌توان با هواپیما و نه وسایل نقلیه زمینی، بالگرد یا سایر وسایل منتقل کرد.
یک احتمال تاریک‌تر این است که ترامپ رئیسی را برای پنتاگون بخواهد که بتواند به ارتش دستور دهد اقداماتی اتخاذ کند که به او در ماندن بر اریکه قدرت کمک کند؛ اقدامی که حاصل از نتیجه انتخاباتی است که ترامپ ادعا می‌کند در آن تقلب شده است. در مقابل، هر تلاشی از این دست به شدت با مقاومت ژنرال میلی و فرماندهان ارشد و همچنین مقامات غیرنظامی کشور روبرو خواهد شد. اما واقعیت همچنان این است که ترامپ تا زمان انقضای دوره ریاست جمهوری خود در ۲۰ ژانویه، همچنان فرمانده کل نیرو‌ها باقی می‌ماند که در صورت قانونی بودن، دستورات وی باید رعایت شود.
ژنرال بازنشسته جوزف ووتل، رئیس سابق و بسیار مورد احترام ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه و فرماندهی عملیات ویژه در این باره گفت: اعتقاد من این است که زنجیره فرماندهی سعی خواهد کرد همه چیز را ثابت نگه دارد.
بعید به نظر می‌رسید اسپر قربانی خشم ترامپ باشد. وفاداری وی به ترامپ آنقدر شدید بود که در ابتدا برخی رهبران نظامی را نگران کرد، زیرا می‌ترسیدند رئیس آن‌ها در برابر کاخ سفید مقاومت نکند. ولی نکته منفی عملکرد اسپر در برابر ترامپ ماه ژوئن مطرح شد، زمانی که او با تلاش ترامپ برای استفاده از قانون شورش برای استقرار نیرو‌های آمریکایی فعال برای سرکوب اعتراضات ضد بی عدالتی نژادی در سراسر آمریکا مخالفت کرد.
گیتس که هنوز با اسپر در تماس است می‌گوید: اسپر می‌دانست بقای وی در راس پنتاگون از ماه ژوئن به مویی بند است.
یکی از منابع پنتاگون گفت چندین سناتور ارشد جمهوری خواه سعی کردند ترامپ را از این اقدام بی ثبات کننده منصرف سازند، ولی موفق نشدند.
آنچه فرماندهان نظامی را نگران می‌کند، این ترس است که ترامپ برای چندمین بار، منافع شخصی خود را بر منافع کشور مقدم دانسته باشد. یک مقام ارشد نظامی با اشاره به میلر و تیمی که وی برای واپسین روز‌های دولت ترامپ گردآوری خواهد کرد، گفت: سئوال اینجاست که آیا آن‌ها با نادیده گرفتن واقعیت ها، مایل خواهند بود هر کاری که رئیس جمهور می‌خواهد انجام دهند یا خیر؟
حتی مطرح شدن این پرسش، بسیار وحشتناک است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۲۰ تن آذوقه دامی بین دامداران رامسر
هوای استان کرمانشاه تا دوشنبه بارانی است
معاون علمی رئیس‌جمهور به البرز آمد
برخورد با ۱۲ هزار و ۸۳۰ تجاوز به حریم راه‌های مازندران 
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
باران دیشب با دست پر، به ایلام آمد
رقابت‌های لیگ والیبال جوانان آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
دستگیری سارق با شگرد بیهوش‌کردن رانندگان در خرم‌آباد
دبیر کارگروه ملی پیشگیری و کنترل سرطان: بیماران مبتلا به سرطان نیاز گسترده‌ای به فرآورده‌های خونی دارند
سرانه فضای آموزشی شهرستان دالاهو، دو برابر میانگین کشوری است
اعلام ۱۵ فیلم برتر آرای مردمی جشنواره فجر
برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رژه کاروان ایران در سه منطقه مختلف
هشدار هواشناسی بوشهر درباره بارش شدید باران و وزش باد
ایران مقتدر منتظر فرمان ولی امر خویش است
امروز؛ آغاز انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد
زنان قهرمانان وضعیت امروز ما هستند
ایران ما با بمب و موشک از بین نمی‌رود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ بهمن
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)