• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۲۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۶
اصفهان » علمی فرهنگی
پاسداشت حماسه و ایثار اصفهانی ها

۲۵ آبان؛ روز سربلندی مردم اصفهان

۲۵ آبان سال ۶۱ روزی بود که کاروان ۳۷۰ نفری شهدای اصفهان تشییع شدند شهدایی که شهیدِ آب و آتش شدند و در یک روز میهمان مردمان شهر زیبای خدا.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان، ۲۵ آبان ۱۳۶۱ بود که کاروان ۳۷۰ نفری پیکر‌های گلگون شهدای عملیات محرم بر دستان قدردان جمعیتی کم سابقه، به گلستان شهدای اصفهان رسیدند و در خاک پاک میهن آرام گرفتند.
شهدایی که شجاعانه به آب زدند و نقشه‌های شوم دشمن بعثی را نقش برآب کردند.
روزی که زمین میزبان فوجی از بهشتیان بود، آن روز آسمان اصفهان گلگون و زمین، قدمگاه مردان و زنانی شده بود که پیکر بر آب رفته ۳۷۰ فدائی راه سرخ سیدالشهدا علیه السلام را با سربلندی تشییع و با ماهی قرمز‌های فدایی وطن وداع  کردند.
آن روز جمعیتی عظیم برای وداع با شهدا آمدند و انگار گردی از عزا و ماتم بر سر شهر ریخته شده بود، جمعیت آن قدر زیاد بود که تا گلستان شهدا جای سوزن انداختن نبود.
در حالی که کاروان ۳۷۰ نفری شهدای عملیات محرم از جنوب کشور راهی دیار زنده رود شده بود تا در آغوش خانواده‌هایشان آرام گیرند مرتضی آرسته از پیشگامان انقلابیِ اصفهان می گوید: شب قبل از تشییع شهدای عملیات محرم، تعداد زیادی از مردم اصفهان اعلام آمادگی کردند و غسل و شست وشوی پیکر پاک فرزندان غیور میهن را در مناطق مختلف شهر برعهده گرفتند.
مسئول ستاد شهدای اصفهان در سال ۶۱ گفت: در آن روز‌های حماسی حال و هوای غریبی در کوچه‌ها و خیابان‌های اصفهان حاکم بود به طوری که در بیشتر کوچه‌ها تفت شهدا علم شده بود و مقابل درِ تعداد فراوانی از خانه ها، اعلامیه و تفت دو یا سه شهید و حتی بیشتر نصب شده بود، در روز حماسه ایثار، مردم اصفهان دوران سخت و جان سوز و در عین حال پرافتخار و ماندگاری را پشت سرگذاشتند.
 

نقش درخشان اصفهانی ها در عملیات محرم

در عملیات محرم چهار هزار و ۵۰۰ نفر شهید و مجروح شدند که از میان آنان هزارو ۲۵۰ رزمنده به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، در این میان ۷۵۰ شهید مظلوم و حماسه آفرین، سهم اصفهان بود که فقط در یک روز ۳۷۰ نفرشان در این شهر تشییع و خاکسپاری و بقیه به دیگر شهرستان‌های استان منتقل شدند.
 

تحسین امام امت از ایثار اصفهانی ها 

آنچه دو هفته پس از عملیات محرم در تشییع به یادماندنی ۳۷۰ شهید در اصفهان روی داد، حضرت امام خمینی (ره) را هم به تحسین واداشت که فرمودند: «شما در کجای دنیا می‌توانید جایی را مثل استان اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش فقط در شهر اصفهان حدود ۳۷۰ نفر را تشییع کردند. مع ذالک همین شهید داده‌ها و داغ دیده‌ها همچنان به خدمت خود به اسلام ادامه می‌دهند، امروز مردم ما فهمیده‌اند که تا فداکاری نباشد، اسلام را نمی‌شود پیش برد و می‌دانند که همۀ ما باید برای اسلام فدا شویم.»
 

امام خامنه ای: 25 آبان ، شناسنامه مردم مؤمن و غیرتمند استان اصفهان

و چه ماندگار شد خاطره دیدار مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز پاسداشت حماسۀ ایثار اصفهان در سال ۸۹، آن روز که امام خامنه‌ای این روز را شناسنامه مردم مؤمن و غیرتمند این استان دانستند و آنان را ایستاده پای‌کار نامیدند و فرمودند: «در یک روز ۳۷۰ شهید را تشییع کردند، خم به ابرو نیاوردند، همان روز اعزام به جبهه داشتند، پشتیبانی داشتند، و ننشستند و حرکت کردند»، ایشان همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود فرمودند: «اصفهانی‌ها در قضایای گذشته هم خوب عمل کردند، در برابر فتنه ۸۸، در روز عظیم ۹ دی، در آن حرکت خودجوش مردمی، عملکرد درخشانی داشتند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تنوع کم‌نظیر پرندگان در کیش با ثبت ۲۳۰ گونه
توزیع بیش از ۴ تن علوفه در پناهگاه حیات وحش نیشابور
ایجاد ۲۳۷۹ فرصت شغلی در شهرستان محلات به مناسبت دهه مبارک فجر
شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال از اوجب واجبات است
درخشش تیم ستاره سازان مراغه در مسابقات بسکتبال
توقیف خودروی شوتی سرقتی در محور دره‌شهر
هوای پاک کلانشهر مشهد در ۱۷ بهمن
دشمن به دنبال ضربه زدن به مردم و نظام از درون کشور است
بقای نظام اسلامی، نتیجه عنایت حضرت بقیة‌الله الاعظم (عج) است
۵ مصدوم در حادثه رانندگی در محور مشهد- تربت حیدریه
آغاز دور دوم مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
کمینه و بیشینه دمای هفدهم بهمن ماه در سمنان
برطرف شدن مشکل آبرسانی در روستای تل هوا شوشتر
پیروزی جرکنی در مبارزه نخست
با حضور استاندار زنجان؛ طرح‌های کشاورزی و محیط زیستی استان افتتاح شد
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
پایداری هوای آخرین روز هفته در گیلان
بهره برداری از ۸ طرح در میناب
بهره برداری از ایستگاه جدید آتش‌نشانی شهرکرد تا پایان امسال
جهش ۱۰ برابری تولید انرژی خورشیدی در قزوین؛ بهره‌برداری از ۳۳۳ طرح صنعت برق در دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)