• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۳۶۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۵
سیاسی » مجلس

معیشت مردم را نباید به انتخابات آمریکا گره زد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به مردم آدرس غلط ندهید، زندگی و معیشت مردم را نمی‌توان و نباید به پیروزی یا شکست کسی در کاخ سفید گره زد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،آقای قالیباف امروز (یکشنبه) در نطق پیش از دستور خود، تصریح کرد: انتخابات اخیر آمریکا و حوادث قبل و بعد از آن، اتفّاقی عبرت‌آموز بود، آمریکایی که سال‌ها مشکلاتِ ساختاری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود را با قدرتِ رسانه‌ایِ اش پنهان کرده بود، این روز‌ها بدون روتوش در مقابل افکار عمومی جهان به نمایش گذاشته شد. 

رئیس مجلس افزود: آمریکای واقعی که در کنار قوت اقتصادی و نظامی خود، درگیرِ شکاف‌های عمیقِ اجتماعی و تبعیض‌های ساختاری است، فاصله بسیار زیادی با آمریکای نمایشی دارد و تصویرِ واقعیِ امروز، روند رو به افول آمریکا را در مقابل چشمان مستضعفان جهان به نمایش گذاشت و با شکسته شدن هیمنه ایجاد شده روندِ افولش را سرعت بخشید.
 
نظامِ فاسدِ حاکم بر آمریکا مقصرِ اصلیِ تصمیمات غلط آنهاست
وی در ادامه گفت: همانگونه که چند روز پیش، برادر عزیزم سید حسن نصرالله گفت، ما از شکست قاتل شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس خوشحالیم و همه با چشمان خود دیدند کسی که در این دنیا ندای «انا ربکم الاعلی» سر دهد، بر اساس سنت الهی او در دنیا و آخرت خوار و خفیف می‌گردد، ما نظامِ فاسدِ حاکم بر آمریکا را مقصرِ اصلیِ تصمیمات غلط آن‌ها می‌دانیم و تنها خون‌بهای آن‌ها را اخراجِ سربازانِ آمریکایی از منطقه می‌دانیم، ولی از کوچکی و زبونیِ صادر کننده فرمان آن جنایت بزرگ هم شادمان می‌شویم.
رئیس مجلس خاطر نشان کرد: از طرف دیگر، هر چند که از شکست ترامپ قمارباز خوشحالیم، اما عمیقاً باور داریم که زندگی و معیشت مردم را نه می‌توان و نه باید به پیروزی یا شکستِ کسی در کاخ سفید گره زد، این تصمیماتِ ماست که مستقل از این رفتن‌ها و آمدن‌ها، پایه‌های اصلیِ اقتصادِ ما را می‌سازد و قدرتِ ما را در این عرصه مشخص می‌کند. باور کنیم کسی که واگن خود را به لوکوموتیو دیگران ببندد باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست، شادی کند یا عزا بگیرد.
 
تصمیمات در حوزۀ‌های مختلف به پاستور و بهارستان ارتباط دارد نه به جورجیا و میشیگان و آریزونا 
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: تصمیمات ما در حوزۀ مسکن، بورس، ترخیص کالا‌های اساسی از گمرک سیاست‌های پولی و بانکی، نظام بودجه ریزی، اختصاصِ ارز ترجیحی، سوداگری‌ها در بازار ارز، طلا و خودرو، بی تفاوتی نسبت به گرانی‌ها و رها کردن بازار و بی توجهی به تولید ملی، به پاستور و بهارستان و باب همایون و میرداماد ارتباط دارد نه به جورجیا و میشیگان و آریزونا.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: پس به مردم آدرس غلط ندهید، مهم‌ترین ریشه مشکلات کشور سوء مدیریت، استفاده نکردن از ظرفیت‌های عظیم داخلی، دست روی دست گذاشتن و ناهماهنگی میان نهاد‌های سیاستگذار و مجری است؛ و همین سوءمدیریت هاست که باعث عدم برقراریِ ارتباطِ مناسب تجاری با کشور‌های همسایه و منطقه و کشور‌های مهم دنیا مخصوصا کشور‌های آسیا واوراسیا شده است.
 
لغو تحریم‌ها، بدون فرصت‌سازی و تولید قدرت ساده اندیشانه است
آقای قالیباف همچنین گفت: بدیهی است که لغو تحریم‌ها باید یکی از اهداف در سیاست خارجی باشد، اما واقع بینی حکم می‌کند که لغو تحریم‌ها بدون فرصت‌سازی و تولید قدرت ساده اندیشانه است و تنها راه برداشته شدنِ فشارِ تحریم‌ها از دوشِ مردم و ناامید کردنِ دشمن از فشارِ حداکثری این است که ایران و تک تک مردم ایران مخصوصا طبقه مستضعف و متوسط را قوی کنیم، لذا اگر و تنها اگر اقتصاد داخلی رونق گیرد، چرخِ تولید و اشتغال را به حرکت در آوریم و معیشت و رفاه را برای مردم ایجاد کنیم، دشمن را از فشارِ بیشتر ناامید خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: همچنین در این راه، هر سیگنالی که تصویرِ ضعف و نیاز به خارج را به دشمن بدهد، فرصت‌سوزی است بنابراین مجلسِ شورای اسلامی معتقد است باید با تغییر برآوردِ آمریکا، فشار تحریمی و اقتصادی بر ایران را برای آنان هزینه زا کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس مجلس تصریح کرد: مشخص است که رئیس جمهور جدید آمریکا، ادعا می‌کند سیاست‌ها و روش‌های متفاوتی نسبت به فرد قبلی دارد و همین تمایز، سیاست‌های متفاوتی را در چهار سال پیش رو در آن کشور رقم خواهد زد، یکسان دانستن جزء به جزء این دو فرد، موافق تجربۀ ما نیست، ولی آنچه در عمل تفاوت را مشخص می‌سازد دیگر لفاظی و ادعا‌های بیهوده نیست، ما ضمن قائل بودن به این تفاوت، باور داریم که فردِ جدیدِ مستقر در کاخ سفید نیز اهدافی مشخص و روشن دارد و سیاست‌های او پیش از این نیز اجرایی شده است.
رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: درست است که بایدن با ترامپ فرق دارد، اما مهم این است که بدانیم بایدن در بهترین حالت با اوبامایی که طراح تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده و اولین ناقض تعهدات آمریکا است، تفاوتی ندارد، بایدن نفرِ دومِ دولتِ اوباما و تنظیم‌کننده اصولِ سیاست خارجی آن دولت بود و تیم کارشناسی و تصمیم ساز او عمدتا همان تیم دولت اوباماست.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
اقدامات دولت اوباما - بایدن در وضع تحریم‌های فلج کننده فراموش نمی‌شود 
وی در ادامه گفت: مردم ایران فراموش نکرده اند که دولت اوباما - بایدن چگونه با ایجاد ساختار‌هایی پیچیده، برای وضعِ تحریم‌های فلج کننده اقدام کردند و سخت‌ترین فشار‌های تحریمی را بر مردم ایران وارد آوردند وهنگامی که از به نتیجه رسیدن این تحریم‌های فلج کننده شکست خوردند و مجبور شدند وعدۀ رفع تحریم‌ها را بدهند، نسبت به اجرای آن بدعهدی کردند و با ایجاد «ترس تحریمی» تحریم‌ها را در عمل، اعمال و ساختارِ تحریم‌ها را حفظ کردند و ترامپ بر مبنای همان ساختار تحریمی بود که توانست فشار‌ها را بیشتر کند و آنچیزی را درو کرد که اوباما و بایدن کاشتند. 
آقای قالیباف اظهار کرد: هنوز سوابقِ بدعهدی و جوابِ منفیِ صریحِ دولت اوباما - بایدن به تلاش شرکت‌های اروپایی برای گرفتنِ تضمینی مکتوب برای تجارت با ایران در کارنامه آن‌ها وجود دارد و هنوز فراموش نکرده ایم که جان کری پس از این جواب منفی با فریبکاری دلیلِ عدمِ رفعِ عملی تحریم‌ها را، تصمیمِ شرکت‌های اروپایی اعلام کرد.
رئیس قوه مقننه در ادامه افزود: مردم ایران فراموش نکرده اند دولت اوباما - بایدن فقط به شرکت‌هایی اجازه فعالیت در اقتصاد ایران را دادکه منافعِ اقتصادی آن‌ها را تامین می‌کرد و شرکت‌هایی که می‌توانستند در حل مسائل ساختاری اقتصاد ایران، موثر باشند، امکان فعالیت پیدا نکردند.
 
بایدن فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند تبدیل می‌کند
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: علاوه بر آن مواضع رسمی شخص بایدن و مشاورانش تصریح دارد که قرار نیست آن‌ها فشار را از سر مردم ایران بردارند، بلکه آن‌ها تصمیم دارند فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند علیه مردم ایران تبدیل کنند یعنی با گشایش‌های اندک و اغواکننده اجازه رهاشدن از اقتصاد وابسته را به کشور ما نداده و معیشت مردم ما را گروگان خود نگه داشته تا بتوانند هرجا که می‌خواهند هوشمندانه فشار بیاورند و از ما امتیاز‌های سنگین بگیرند.
آقای قالیباف تصریح کرد: همین سابقه بد و مواضعِ صریحِ بایدن و مشاورانش، به ما نشان داده، که برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست. برای ما فقط اقدامات عملی دولت بایدن شرط است و درصورتیکه عادی شدن فرایندِ فروشِ نفت، فعالیت‌های بانکی و تجارت شرکت‌های ایرانی با دنیا را در عمل مشاهده کنیم به آن رویِ خوش نشان می‌دهیم، گرچه به آن خوشبین نیستیم.
 
خسارات چندساله مردم ایران باید بدون پیش شرط جبران شود
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران طبقِ گزارش هایِ مکرر آژانس انرژی اتمی تمام تعهدات خود را به طور کامل اجرا کرد، لذا اگر بایدن واقعا معتقد به توافقی است که بعنوان نفر دوم دولت قبل با ایران امضا کرده، باید بدون پیش شرط تعهدات عمل نشده را اجرا و خسارات چندساله مردم ایران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمریکا جبران کند تا همانطور که رهبر حکیم انقلاب در شهریور ماه ۱۳۹۸ سیاستِ عقلانی و اصولیِ ایران را تبیین کردند، بتواند در قالب کشور‌های عضو توافقنامه ۵+۱ با ایران تعامل کند.
وی همچنین گفت: رئیس جمهور جدید آمریکا باید بداند که مردم ایران راه خود را پیدا کرده اند و تصمیم دارند با تقویت مولفه‌های قدرت در اقتصاد، رفاه و امنیت و ایجاد فرصت‌های راهبردی، هر فشار موثری را بر ایران ناممکن و هزینه زا کنند.
آقای قالیباف افزود: مردم ایران با هوشمندی کامل، فقط به تصمیمات توجه می‌کنند نه به تبلیغات و فقط منتظر عمل هستند نه حرف و متناسب با آن پاسخ مقتضی بر اساس منافع ملی خواهند داد.
 
رایگان یا کم هزینه کردن آزمایش کرونا تصمیمی حیاتی است
رئیس مجلس تصریح کرد: نکته بسیار مهم دیگری که این روز‌ها باعث نگرانی شدید شده است وضعیت همه گیری کرونا است شرایط مخاطره‌آمیز شیوع کرونا در روز‌های اخیر، اتخاذ تصمیمات قاطعانه برای قطع زنجیرۀ شیوع را حیاتی کرده است. 
وی همچنین تاکید کرد: رایگان یا کم هزینه کردن آزمایش کرونا برای تشخیص سریع ناقلان و قرنطینه و درمان فوری بیماران، وضع محدودیت‌های موثر و نه روی کاغذ و تعطیلی هدفمند شهر‌هایی که در وضعیت خطرناک شیوع این ویروس هستند، تصمیمی حیاتی است که باید با توجه به تجربیات بعضاً موفق سایر کشور‌ها و نظر کارشناسان اتخاذ شده و به سرعت عملیاتی شود. 
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: علاوه بر آن حمایت همه جانبه از کادر درمان که در این وضعیت، مجاهدانه طی زمانی طولانی مشغول خدمت رسانی هستند، وظیفه‌ای مهم بر عهدۀ دستگاه‌های تصمیم‌گیر و اجرایی است و نتیجه‌ای مستقیم در کیفیت ارائۀ خدمات به بیماران کرونایی دارد.
 
 
عکس‌های جلسه علنی مجلس در ۲۵ ابان ماه را ببینید
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)