• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۴۵۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

بانوان برای نجات کودکان سرطانی آستین بالا بزنند

سخنگوی سازمان انتقال خون: اکنون تنها ۵ درصد خون اهدایی کشور توسط بانوان تامین می‌شود.

بانوان برای نجات کودکان سرطانی آستین بالا بزنندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: اکنون تنها ۵ درصد خون اهدایی کشور توسط بانوان تامین می‌شود و اگر بانوان برای نجات کودکان نیازمند به خون که مانند آنان مادرانی نگران دارند، دست بالا کنند و خون اهدا کنند نیاز کشور به خون به طور کامل رفع خواهد شد.
کودکان رنگ پریده و بی رمق روی تخت‌های بخش سرطان اطفال در کنار مادرانشان به ارواح معصومی می‌مانند که با پایه‌های سرم و دارو‌هایی که در رگهایشان جریان می‌یابد و دستی که در دست مادرانشان دارند به این دنیا وصل شده اند. بخش مهمی از این دارو‌ها از رگ‌های مردمی به دست می‌آید که سخاوتمندانه آستین بالا می‌زنند و خون خود را اهدا می‌کنند تا از آن فرآورده‌هایی به دست آید که یکی از نیازمندان ناگزیر آن کودکان سرطانی هستند.
سازمان انتقال خون اکنون که ذخایر خونی به کمترین میزان در ماه‌های گذشته رسیده است مهمترین ظرفیت اهدای خون که هنوز غیر فعال مانده است جمعیت بانوان واجد شرایط اهدای خون است.
سخنگوی سازمان انتقال خون در این مورد می‌گوید: رئیس هیئت مدیره انجمن خون و سرطان ایران دکتر حسن ابوالقاسمی تعداد مبتلایان و نوع سرطان را در کشور ما مشابه با کشور‌های اروپایی و آمریکا دانسته است.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی اطفال در یکی از سخنرانی خود اعلام کرده است که سالانه ۲۵۰۰ کودک کمتر از ۱۵ سال در ایران مبتلا به سرطان می‌شوند وشایع‌ترین سرطان در کودکان لوکمیا (لوسمی) است.
بیماران و کودکان مبتلا به تالاسمی طیف وسیع دیگری از بیماران نیازمند به خون هستند. طبق اظهارات اخیر رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های پیوند و خاص وزارت بهداشت، کل بیماران تالاسمی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده‌اند، نزدیک به ۱۸ هزار و ۳۰۰ نفر هستند و سالانه حدود ۱۵۰ بیمار جدید تالاسمی در کشور متولد می‌شوند تعداد زیادی از این بیماران کودکانی هستند که تنها با اهدای خون چشم به آینده دوخته اند و سرنوشتشان در رگ‌های اهدا کنندگان جاری است.
این در حالی است که از ابتدای آبان ذخایر خون کشور رو به کاهش نهاده است.
به گفته مدیرکل انتقال خون استان تهران، بیشترین میزان مصرف و اهدای خون در استان تهران است و حالا ذخایر خونی همین استان با کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی مواجه شده و این اتفاق بی‌سابقه است.
این روند کاهش مراجعه برای اهدای خون با شیوع ویروس کووید ۱۹ از اسفند پارسال شروع شد و با تعطیلی بسیاری از اصناف و مشاغل و ترس از ابتلا، میزان مراجعه مردم برای اهدای خون کاهش قابل‌توجهی پیدا کرد و تا نیمه‌های فروردین در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۳۰ درصدی را هم به‌خود دید. اما به گفته مسئولان انتقال خون، این کاهش‌ها موقتی بود و با رسیدن بهار و به‌طور مشخص در اردیبهشت و خرداد، میزان مراجعه بار دیگر بالا رفت؛ یعنی درست زمانی که آمار شیوع کرونا و فوت کاهش پیدا کرد. با ورود به تابستان روند کاهشی دوباره از سر گرفته شد و از ابتدای آبان، وضعیت نسبت به ماه‌های قبل نامناسب‌تر شد.
عمل‌های جراحی همچنان در حال انجام است، تصادفات اتفاق می‌افتد و گروهی از بیماران مثل افراد هموفیلی یا بیماران دیالیزی و تالاسمی و همچنین بیماران مبتلا به سرطان به خون نیاز دارند؛ بنابراین نیاز به خون و فرآورده‌های خونی کاهش پیدا نکرده است. این افراد مصرف‌کننده همیشگی خون هستند.
بانوان همیشه در بحران‌های طبیعی و شرایط حساس اهدای خون را در اولویت کار‌های خود قرار می‌دهد. اکنون نیز به نظر می‌رسد وقت آن است که بار دیگر برای اهدای خون آستین بالا بزنند و برای به دست آوردن سهم ۵۰ درصدی خود از اهدای خون و نجات انسان‌ها پیش قدم شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرور رویداد‌های چهاردهم بهمن ۵۷ در روز شمارانقلاب
توزیع ۳ هزار ساندویچ، شب میلاد امام زمان (عج) در همدان
قهرمانان الهام‌بخش پویش "سلام محله" هستند
رونمایی از سامانه ابلاغ الکترونیک شهرداری تهران
راه‌اندازی کمیته کیفیت‌بخشی مدارس سمپاد استان
طراحی ۳ مسیر برای نهادینه‌سازی فرهنگ اقامه نماز در مدارس
اعیاد شعبانیه بهترین فرصت برای برگزاری جشن تکلیف در مدارس
آئین اختتامیه پنجمین جشنواره فرهنگی امامت و مهدویت در شهرکرد
واکنش مردم به یک خبر خوش
دستگیری ۲ عامل اصلی آتش سوزی فروشگاه افق کوروش در بندرانزلی
بر پایی نمایشگاه سفر به سرزمین ناشناخته‌ها
ادامه بارش‌ها در کردستان تا فردا
مراسم چهلمین روز پرواز شهید مجیدی‌مهر در یاسوج
ساماندهی کارگاههای جمع‌آوری ضایعات درکرمان
لیگ دسته اول فوتبال؛ پیروزی صنعت‌نفت مقابل نساجی
سیصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران
مقابلی: مقدمات لازم برای انتخابات پرشور در آذربایجان غربی فراهم است
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی به مناسبت دهه فجر در کردستان
برگزاری بیش از ۳۰۰ عنوان برنامه در دهه فجر
جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)