پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: به علت عادی انگاری اوضاع کنونی، درگیر موج دوم و سوم بیماری کرونا شده ایم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر سعید نمکی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان هلال احمر، افزود: در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ با تلاش و همدلی و وفاق ملی حول یک محور توانستیم یک رکورد تاریخی در کنترل بیماری کووید۱۹ در جهان به ثبت برسانیم.
وی ادامه داد: به دلیل عادی انگاری اوضاع درگیر موج دو و سوم بیماری شدیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به رهنمودهای رهبری به عنوان سرفصلی نو در کنترل بیماری گفت: تشکیل قرارگاه عملیاتی برای اجرای مصوبات ستاد خلائی بود که با دستور ایشان مرتفع شد و اجرای شیوه نامههای بهداشتی سامان جدیدی یافت.
آقای دکتر نمکی با اشاره به تشدید محدودیتها از یکم آذر گفت: این محدودیتها به دلیل اوضاع بحرانی و وضعیت خطرناک، باید اجرایی شود که به دلیل پیش نیازها اجرای ان به یکم آذر موکول شد گرچه برای ما دیر است، اما مغتنم است.
وی افزود: معتقدیم با اعمال محدودیتها تنها نمیشود ماجرا را جمع کرد، تشدید غربالگری و پیگیری موارد مثبت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز بر آن هستیم با همدلی بیشتر و استفاده از تجربیات گذشته - تشدید محدودیتها - بیماریابی زودرس با آزمایشهای بیشتر روزانه ۴۰ هزار نفر که با تولید کیتهای داخلی و رسیدن کیتهای کرهای به روزی ۱۰۰ هزار آزمایش خواهد رسید که با رسیدن آزمایشهای سریع بیست دقیقهای جواب خواهیم گرفت و امیدواریم بتوانیم بیماری را کنترل و ابتلا و فوت را کاهش دهیم.
وی با اشاره به همکاری دستگاهها با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: در این ایام با کمک ارزشمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مجهز به سامانهای هستیم که افراد در قرنطینه را رصد کنیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با کمک وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، هتلها و اقامتگاهها در اختیار ما قرار میگیرد تا برای کسانی که شرایط قرنطینه در خانه را ندارند مورد استفاده قرار گیرد، حمایت از مجموعهای که در قرنطینه خواهند ماند، همچنین قرنطینه افراد مثبت و قرنطینه کسانی که مثبت نباشند، اما شرایط خاص دارند مانند کسانی که بیماری زمینهای دارند یا سالمندان که حدود ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هستند، که مرگ و میر ۸۸ درصدی کرونا مربوط به آنهاست از برنامههای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکیبا کمک سازمانها و نهادهای مربوطه است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه فعالیتها برای کاهش ابتلا و مرگ و میر به کرونا گفت:امیدواریم با درمان زودرس سرپایی و شیوه نامههای بهداشتی درمانی بتوانیم طول درمان و تعداد افراد بستری در بیمارستانها را کاهش دهیم تا مرگ و میرها نیز کاهش یابد.
آقای دکتر نمکی افزود: در این راستا نیازمند کمک هستیم تا سیاست گذاری و اجرا و نظارت مربوط به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است، اما دو گروه بسیجیان و جوانان داوطلب هلال احمر در نظارت و بیماریابی و موارد حمایتی و آموزشی همکاری میکنند.
وی افزود: بنابه توصیه مقام معظم رهبری اقدامات بصورت محله محور و خانواده محور با تکیه بر سفیران سلامت در خانهها خواهد بود.
آقای دکتر نمکی تأکید کرد: با کمک از دوبال پرواز ((اجرای شیوه نامهها)) و بال ((مدیریت بیماریابی زودرس)) و کاهش بستری و مرگ و میر با همت مردم و وفاق ملی و وساطت بیشتر سازمانهای مردم نهاد در کاهش ابتلا و مرگ و میر بار دیگر موفق خواهیم بود.
امضاء توافقنامه اجرای طرح مدیریت و کنترل همه گیری کووید ۱۹
توافقنامه همکاری اجرای طرح مدیریت و کنترل همه گیری کووید ۱۹ در راستای اجرای گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا بین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و هلال احمر امضا شد.
توافقنامه همکاری اجرای طرح مدیریت و کنترل همه گیری کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور مبتنی بر برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" به امضای آقای دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت و خانم دکتر کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران رسید.
هدف کلی این طرح، مدیریت و کنترل همه گیری کووید ۱۹ از طریق مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی است که با چندین هدف اختصاصی از ۲۰ آبان تا پایان اسفند اجرا میشود. قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت شیوه نامههای بهداشتی حداقل به میزان ۸۰ درصد در یک ماه و ۹۰ درصد در سه ماه، کاهش بستری حداقل به میزان ۳۰ درصد در یک ماه و ۵۰ ماه در سه ماه، کاهش مرگ حداقل به میزان ۱۰ درصد در یک ماه و ۴۰ درصد در سه ماه و پوشش حمایتی از گروههای در معرض خطر به میزان ۵۰ درصد در یک ماه و ۹۰ درصد در سه ماه، بخشی از اهداف این طرح است.
به منظور سازماندهی محله محور این حرکت کشوری در سطح محلات، تیمهای اجرایی در سه حوزه تیمهای مراقبت با مسؤولیت پایگاه ها/ خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت، تیمهای حمایتی با مسؤولیت بسیج سپاه پاسداران و تیمهای نظارتی با مسؤولیت هلال احمر تشکیل میشود که جمعیت هلال احمر در تمامی این تیمها به فراخور نیاز حضور فعال خواهد شد.
تیمهای نظارتی با مسؤولیت هلال احمر برای بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و واحدهای صنفی به همراه چک لیستهای مشخص و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط و با مشارکت بسیج، اتحادیه اصناف، تعزیرات، داوطلبان مردمی و ... تشکیل خواهد شد.
در این طرح نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر در سطح محلات با کارشناسان بهداشت محیط و حرفهای کمال همکاری را مبذول و با حضور در ردههای کوتاه مدت آموزشی/ آشنایی با چک لیستها و بازدید عملی از واحدهای صنفی بتوانند بخشی از نیازهای نظارتی بهداشت محیط و اماکن عمومی را برطرف سازند. نیروهای هلال احمر با کاور سازمان جوانان و کارت شناسایی معتبر به گروه بهداشت محیط محلات محلق خواهند شد.
همچنین ارزیابی و نظارت بر اماکن تهیه و توزیع واحدهای صنفی (QR code)، ادارات و مراکز ارائه خدمات مردمی، نظارت بر شیوه نامههای بهداشتی، ادارات، بانک ها، مدارس، محلهای تجمعی/ بازارها، میادین میوه و تره بار با بهره گیری از چک لیستهای مرتبط با هر صنف که توسط کارشناسان بهداشت محیط مراکز جامع خدمات سلامت در اختیار نیروهای هلال احمر قرار خواهد گرفت، انجام میشود.
نیروهای هلال احمر همچنین در این طرح، علاوه بر همکاری در آموزش عمومی کسبه/ اصناف و ...، ضدعفونی اماکن/ معابر و محلهای تجمعی با تیمهای بهداشت محیط، با تیمهای مراقبتی و حمایتی در صورت نیاز محلات و با توجه به اعلام نیاز مسؤولان تیمهای مراقبتی و حمایتی همکاری خواهند کرد.
گفتنی است در این توافقنامه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز تعهداتی دارد که از آن جمله میتوان به برقراری دورههای آموزشی برای نیروهای داوطلب هلال احمر از طریق پایگاههای سلامت محلات و مراکز جامع خدمات سلامت، تقسیم کار و تعیین محدوده نظارتی بر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع غذا و اماکنی که نیازمند ضد عفونی هستند، نظارت بر عملکرد نیروهای داوطب هلال احمر و تامین بخشی از اعتبارات جهت هزینههای پشتیبانی، اشاره کرد.