• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۶۰۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵
اصفهان » علمی فرهنگی

آغاز همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان

سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان آغاز شد.

آغاز سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رئیس دانشگاه اصفهان در مراسم افتتاحیه این همایش که  بصورت مجازی در حال برگزاری است با بیان اینکه شخصیت مولوی در یک بعد نمی‌گنجد گفت: شخصیت مولوی را باید در قالب جهانی مطالعه کرد.
هوشنگ طالبی با اشاره به آمادگی دانشگاه اصفهان برای ایجاد دبیرخانه دائمی همایش مولوی پژوهی در این دانشگاه افزود: بسیاری از کشور‌های آسیای میانه و کشور‌های خاور دور مولوی را به خوبی می‌شناسند و ضرورت دارد یک شبکه جهانی مولوی پژوهی شکل گیرد.
دبیر علمی همایش مولوی پژوهی در آیین آغاز به کار این رویداد بصورت مجازی گفت: اندیشه‌های مولوی در خور بررسی و پژوهش‌های همه جانبه است و دانشگاه اصفهان با توجه به اینکه از دانشگاه‌های جامع برتر کشور و دارای زیرساخت‌های مناسبی مانند قطب علمی مطالعات بنیادی و کاربردی ادب عرفانی و اعضای هیات علمی و پژوهشگران فعالی در این زمینه است.
زهره نجفی افزود: همایش امسال با شیوه متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته برگزار می‌شود و تا ۲۶ آذر در قالب نشست‌های هفتگی با حضور صاحبنظران و پژوهشگران بخش‌های مولوی پژوهی ادامه دارد.
دبیر اجرایی این همایش هم گفت: در هر هفته ۲ نشست در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه با حضور سخنرانانی از دانشگاه‌های اصفهان، ارومیه، تبریز، شهید بهشتی، الزهرا (س)، علامه طباطبایی، تهران، فردوسی مشهد، یزد، خوارزمی و نیز از کشور‌های ترکیه، چین، منطقه بالکان، شبه قاره و کشور‌های عرب زبان برگزار می‌شود.
علی اصغر میرباقری فر با بیان اینکه در مجموع ۱۴ نشست و ۵۶ سخنرانی در این همایش با ارائه جدیدترین یافته‌های علمی مولوی پژوهی برگزار می‌شود، افزود: تجلیل از تالیف‌های برتر در حوزه مولوی پژوهی در قالب مقاله، مجله، کتاب از بخش‌های دیگر این همایش است.
سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی با هدف ارائه جدیدترین دستاورد‌های مطالعاتی و پژوهشی درباره اندیشه‌ها و آثار مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی با مشارکت دانشگاهیان، متخصصان زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگران داخلی و خارجی در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است.
نشست‌های همایش مولوی پژوهی در سه بخش کلی نوآوری‌های علمی شامل مبانی اندیشه‌های مولوی، نسخه شناسی آثار مولوی، مولوی و شمس، نقد و تحلیل شرح‌های آثار مولوی، پژوهش‌های کاربردی حوزه مولوی پژوهی شامل هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل شامل مولوی پژوهی در ترکیه، چین، بنگلادش، هندوستان، منطقه بالکان و کشور‌های عرب زبان تا بیست و ششم آذر در دانشگاه اصفهان ادامه دارد و در مراسم اختتامیه از مقالات و کتاب‌های برتر دو سال گذشته با محور مولانا تجلیل خواهدشد.
جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی از مشهورترین شاعران ایرانی پارسی‌گوی در قرن هفتم هجری قمری است که از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.
دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی و یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.
این دانشگاه با حدود ۴۰۰ دانشجوی خارجی بعنوان یکی از دانشگاه‌های منتخب ایران در طرح تبدیل به یکی از پنج دانشگاه برتر کشور در تراز بین المللی انتخاب شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)