• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۶۷۲۰
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۷
صفحه نخست » عمومی
وب گردی

کاشت موز در گلدان

بهترین دما جهت نگهداری درخت موز دمایی بین بیست و پنج تا سی درجه سانتی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاري صدا وسيما؛​ موز از جمله میوه‌های پر مصرف و پرطرفدار است که در مناطق نیمه گرمسیری رشد می‌کند و قابلیت پرورش در منزل را نیز دارد کاشت موز کار پیچیده‌ای نیست و فقط کافی است تا مراقبت و نگهداری بیشتر آن را در یک گلدان بکارید و بعد با خارج کردن آن میوه درخت آن را به ثمر برسانید.
کاشت موز در گلدان
برای کاشت موز در گلدان روش مناسب این است که با ریشه زدن بوته‌ی درخت موز آن را از داخل گلدان خارج کرده و در فضای مناسبی از باغچه آن را بکارید و پرورش دهید. برای نگهداری و پرورش این درخت باید به میزان کود مناسب و آبیاری به موقع این درخت توجه کنید در ادامه این مطلب بیشتر در رابطه با کاشتن این درخت و نحوه مراقب درست از آن توضیح خواهیم داد که توجه به این نکات و مطالب به شما کمک می‌کند تا میوه بهتری را کشت کنید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

کاشت و پرورش موز

ابتدا برای انتخاب خاک مناسب درخت موز باید از خاک‌های اسیدی استفاده کنیم که زهکشی داشته باشند بنابراین ترکیب خاک مناسب برای کاشتن این میوه می‌تواند ترکیبی از ورمی کولیت و پیت ماس باشد که ابن خاک در بیشتر مراکز و فروشگاه‌های محصولات کشاورزی وجود دارد. توجه داشته باشید که خاک گلدان و باغچه نمی‌تواند ترکیبات مناسبی برای بستر کاشت و پرورش موز باشد. همچنین PH مناسب برای خاک این درخت باید ۵.۶ -۶.۵ باشد.

۱- خرید درخت کوچک موز:
برای تهیه یک درخت مناسب برای کاشتن موز باید درختی که کوچک‌تر است را انتخاب کنید تا در گلدان به راحتی جا شود و رشد کند ارتفاع درخت موز در شرایطی که رشد کند به ۴ متر نیز می‌رسد.
کاشت موز در گلدان
۲- استفاده از گلدان مناسب:
گلدان مناسب برای کاشتن درخت موز باید دارای ۱۵ سانتی متر عمق باشد و برای زهکشی مناسب باید حفره‌ای در انتهای گلدان وجود داشته باشد و با بزرگ‌تر شدن درخت موز باید گلدان‌ها را تغییر دهید تا فضای کافی و مناسب برای رشد آن وجود داشته باشد توجه داشته باشید که هر دو سال با بزرگ‌تر شدن درخت موز باید ۱۵- ۲۰ سانتی متر گلدان آن بزرگتر شود.

اگر برای کاشتن درخت موز از پیازچه می‌خواهید استفاده کنید می‌توانید با تهیه پیازچه موز از مراکز کشاورزی آن را در گلدان مناسب با حفر سوراخی ۷.۵ سانتی متری بکارید و ۲۰ درصد از پیازچه باید از خاک بیرون باشد.
کاشت موز در گلدان
۳- آبیاری:
با کاشتن درختچه یا پیازچه موز باید آن را مرتب آب دهید و بعد از کاشتن خاک گلدان باید به طور کامل خیس شود و با قرار دادن گلدان در معرض نور خورشید و هوای آزاد به رشد بهتر آن کمک می‌کنید. بعد از انجام آبیاری اولیه باید با استفاده از آبپاش خاک را مرطوب نگه دارید و با سوراخ کردن ته گلدان مانع از تجمع آب در آن شوید.
بازده زمانی مناسب برای آبیاری این درخت به طور روزانه است و به میزانی است که متوجه رطوبت موجود در قسمت‌های زیری خاک نیز بشوید که این کار را با استفاده از یک تکه چوب یا انگشت خود می‌توانید انجام دهید.
کاشت موز در گلدان
۴- کوددهی:
درخت موز بعد از کاشتن نیاز به مراقبت و نگهداری دارد و بهتر است که هر ماه یک بار به این درخت کود بدهید کود مناسب باید سرشار از پتاسیم، نیتورژن و منیزیم باشد و نور خورشید باید به زور غیر مستقیم به آن بتابد.

۵- هرس کردن:
از مراحلی که در کاشت موز باید به آن توجه کنید تا محصول بهتری داشته باشید هرس کردن است که با حذف گیاهان اضافی که مانع رشد درخت می‌شوند به رشد آن بیشتر کمک کنید. در هوای سرد نیز باید گلدان از قرار گرفتن در سرما دور کنید.

۶- انتقال درخت:
با بزرگ‌تر شدن درخت موز فضای برای رشد مناسب درخت کم می‌شود و باید گلدان بزرگ تری را برای انتقال درخت موز انتخاب کنید این کار موجب می‌شود تا درخت رشد بهتری داشته باشد.

۷-خاک مناسب:
درخت موز یک از انواع درختانی است که نمی‌تواند در هر نوع خاکی رشد کند به ویژه اگر خاک آهکی و قلیایی باشد از این رو، بهترین خاک به منظور کاشتن درخت موز خاک اسیدی با حاصل خیزی بالا است که البته وجود مقدار کمی خاک برگ برای کاشتن موز بسیار مفید است بنابراین، بهترین خاک برای رشد درخت موز خاکی با قدرت زهکشی بالا مانند: خاک رسی، شنی و لومی می‌باشد.
کاشت موز در گلدان
۸-نور مورد نیاز:
درخت موز برای رشد خود به نور غیر مستقیم نیاز دارد از این رو می‌توانید با گذاشتن گلدان پشت پنجره‌های جنوبی نور لازم را به درخت موز برسانید.

۹. دمای مورد نیاز درخت موز:
همانطور که می‌دانید درخت موز از انواع درختان منطقه گرمسیری است بنابراین دمای کمتر از پانزده درجه سانتی گراد باعث آسیب رساندن به آن خواهد شد بنابراین بهترین دما جهت نگهداری درخت موز دمایی بین بیست و پنج تا سی درجه سانتی خواهد بود.
کاشت موز در گلدان
۱۰-رطوبت:
رطوبت از دیگر شرایط رشد درخت موز می‌باشد از این رو، به منظور تامین رطوبت آن در کف زیر گلدانی مقداری سنگ ریزه گذاشته تا سطح گلدان بالا آید سپس زیر گلدانی را از آب پر کرده به اندازه‌ای که با کف گلدان در تماس نباشد، با تبخیر آب زیر گلدان رطوبت مورد نیاز گیاه نیز تامین می‌شود.

۱۱-آفات و بیماری‌ها:
شپشک از شایع‌ترین آفات درخت موز می‌باشد و از مهم‌ترین بیماری‌های آن قارچ فوزاریوم و پوسیدگی باکتریایی است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
عالی بود
میشه بگید درخت موز بعد از چند رو دونش جوانه میزنه آخه من موز رو نصف کردن‌و دونههاش رو برداشتم و تو گلدون گاشتم و گلدون رو تو نایلن گذاشتم الان دو روزی میشه که اونطوری مونده تو گلدون الان می خوام بدونم دونه ای که کاشتم چند روز دیگه جوانه می زنه‌و از خاک می زنه بیرو
سلام میشه بگید با چه خاکی بکاریم
سلام میشه بیشتر راهنمایی کنید
سلام ببخشید
این روشی که در فیلم بالاست تزمینی یه
آخه من الان ۷ روزه که ان رو کاشتم ولی هیچی سبز نشده
من چند دفعه این کارو مثل خود فیلم انجام دادم حتی خاک خوب مثل خودش درست کردم و مثل خود فیلیم دونه هارو دراوردم و کاشتم ولی متاسفانه کپک زد به نظر من این روش اشتباه چون وقتی اینجوری میکاریم گوشت میوه به دونه میچسبه و کپک میزنه .
شما میتونی مخلوط بذر و میوه چسبیده رو تو یه لیوان آب بریزی و تفکیک کنی بعد بذر رو بکاری اینجوری ۱۰۰ درصد جواب میگیری جانم
شما میتونی مخلوط بذر و میوه چسبیده رو تو یه لیوان آب بریزی و تفکیک کنی بعد بذر رو بکاری اینجوری ۱۰۰ درصد جواب میگیری جانم
نظر شما
آخرین اخبار
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
دستگیری یکی از گروهک‌های تروریستی منافقین در البرز
­قهرمانی شمشیرباز نوجوان ایران در جام جهانی سنگال
کشته و زخمی شدن ۷ کودک براثر انفجار مهمات در افغانستان
کشف بیش از ۹ تن کود شیمیایی قاچاق در آرادان
تقدیم استوارنامه سفیر ایران به رئیس جمهور ساحل عاج
بررسی مشکلات زیرساختی جعفرآباد در جلسه با نمایندگان استان قم
گام بلند سپاه کهنوج در توسعه زیرساخت‌ها
مدیران باید پاسخگوی واقعی مردم باشند و رضایتمندی جامعه اولویت دولت است
افتتاح طرح انتقال آب شهرستان رابر؛ به زودی
اجرای پویش کودکان سایبری در آذربایجان شرقی
ادامه افتتاح طرحهای دهه فجر در کرمان
رتبه سوم آذربایجان شرقی در طرح ملی ایران دیجیتال
بررسی روند اجرای طرح ملی محور کرمان–دیهوک
تولید در بخش کشاورزی، شیلات و دامپروری باید دانش بنیان شود
ثبت نام داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا‌ها قم از فردا
بهره برداری از مرکز اورژانس اجتماعی کلیبر
حماسه جاودانه ۲۲ بهمن کرمان از شهر تا روستا
شهداب با پیروزی جایگاه دوم جدول را حفظ کرد
پایان لیگ وزنه برداری بانوان ایران با قهرمانی فولاد مبارکه سپاهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، پنج شنبه ۲۳ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)