• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۸۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

کلاهبرداری از فروشندگان کالا با رسیدساز‌های جعلی

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا به فروشندگان کالا درباره کلاهبرداری با ترفند رسیدساز‌های جعلی هشدار داد.

کلاهبرداری از فروشندگان کالا با رسیدساز‌های جعلیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سرهنگ "علی محمد رجبی" در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری پلیس در تشریح این خبر، اظهار داشت: مجرمان سایبری هنگام خرید کالا از کسبه یا شهروندان که کالایی را در سایت‌های واسطه برای فروش ثبت کرده‌اند، حین معامله با گرفتن شماره کارت بانکی فروشنده و با ادعای واریز وجه با گوشی یا تبلت و نشان دادن رسید واریز، کالا را از فروشنده دریافت می‌کنند بدون اینکه وجهی به حساب بانکی آن‌ها واریز کرده باشند.
وی افزود: فروشگاه‌های اینستاگرامی یا تلگرامی که درگاه پرداخت بانکی ندارند و دریافت وجه را به هنگام تحویل کالا منوط کرده‌اند، بهترین سوژه برای مجرمان سایبری هستند که از برنامه‌های رسیدساز جعلی استفاده می‌کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا یادآور شد: در واریز وجه با رسیدساز‌های جعلی هیچ تبادل مالی اتفاق نمی‌افتد و هیچ پولی به حساب فروشنده واریز نمی‌شود، فقط به صورت تصویری و کاملاً دیجیتالی رسید ایجاد و همین امر باعث می‌شود تا مجرمان سایبری اقدام به خرید‌های اینترنتی از دیگران کنند، اما بعد از تحویل کالا هیچ هزینه‌ای را بابت آن پرداخت نکنند.
وی افزود: مجرمان سایبری در خرید خود با نشان دادن تصویر رسید واریز وجه به فروشنده که چهار رقم آخر کارت فروشنده درج شده و، چون این رسید کاملا شبیه به رسید‌های بانکی است، شک فرد را برطرف می‌کنند.
این مقام انتظامی درخصوص بهترین روش برای جلوگیری از سوء‌استفاده‌های مالی با رسیدساز‌های جعلی در معاملات، گفت: در فروشگاه‌ها و افرادی که دستگاه کارتخوان بانکی دارند، حتما از خریدار بخواهند وجه خرید را از طریق کارتخوان بانکی پرداخت کنند و افرادی که دستگاه کارتخوان بانکی ندارند، حتما منتظر دریافت پیامک واریز وجه بمانند و تا زمانی که پیامک دریافت نکرده یا شخصا از طریق همراه بانک یا روش‌های دیگر از دریافت وجه مطمئن نشده‌اند، کالایی تحویل ندهند.
سرهنگ رجبی با بیان اینکه در حال حاضر تمام بانک‌ها برای راحتی و آگاهی مشتریان خود از تراکنش‌های بانکی، سیستم پیامکی دارند، افزود: فعال بودن پیامک بانکی مانعی برای این دست کلاهبرداری‌هاست، اما مجرمان سایبری با ادعای اینکه پول واریز شده، و بانک پول را نگهداشته و ظرف ۷۲ ساعت بعد واریز می‌شود، سعی دارند فروشنده را قانع کرده تا کالا را دریافت کنند.
وی، دانستن موجودی حساب بانکی را نیز ضروری خواند و گفت: فروشنده با آگاهی از موجودی حساب بانکی خود می‌تواند مطمئن شود که وجهی به حساب بانکی او واریز شده یا خیر.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا تاکید کرد: در معاملات آنلاین حتما شهروندان توصیه‌های پلیس فتا را جدی بگیرند تا با رعایت موارد ساده ایمنی در دام مجرمان سایبری گرفتار نشوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت موفق گیاه کینوا در زارچ
برگزاری آزمون پذیرش وکالت در گیلان
کتابخانه‌ای با ۵ هزار جلد کتاب کودک
دستگیری باند حفاران غیرمجاز در میانه
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان جنوبی
اسامی مسافران حادثه واژگومی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار مدیریت بحران در پی تداوم بارش‌ها در قزوین
دوگانه سوز شدن ۱۱ هزار و ۵۰۰ خودرو در جنوب آذربایجان غربی
انهدام باند ۴ نفره کلاهبرداری سایبری در لرستان
آغازطرح کپه کاری و احیای مراتع دهگلان
دستگیری دو شکارچی و یک صیاد غیرمجاز در شاهین‌دژ
بازداشت طراح ترور وزیر امور مهاجرین سابق افغانستان
برگزاری شب شعر
صعود استقلال جویبار به فینال لیگ برتر کشتی آزاد کشور
ادامه بارش و افت دما در قزوین تا سه روز آینده  
سرعت غیر مجاز عامل واژگونی اتوبوس
قرارداد خرید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نهایی شده است
پرچم داری خراسان جنوبی در مسابقه منطقه‌ای طعم امید ۵
افزوده شدن ۹ کلاس به ظرفیت مدارس تفرش
اجرای مصوبه دولت در خصوص بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)