• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۳۹۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
نحوه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان

امتحانات دانش‌آموزان حضوری است یا مجازی؟

برگزاری امتحانات دانش‌آموزان به روش مجازی یا حضوری و نحوه سنجش دانش‌آموزان در آزمون مجازی سوالاتی است که این روز‌ها دانش‌آموزان و معلمان مطرح می‌کنند.

امتحانات دانش‌آموزان حضوری است یا مجازی؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از سؤالات اصلی معلمان و دانش‌آموزان در این روزها، نحوه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان است که آیا امتحانات حضوری است یا مجازی؟ و آیا بخشی از کتاب‌های درسی حذف خواهد شد یا خیر.
 
اگر چه هنوز شیوه نامه نهایی برگزاری امتحانات دانش‌آموزان به صورت رسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام نشده است، اما محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش می‌گوید:" اولویت برگزاری امتحانات به شیوه حضوری است تا مطمئن شویم یادگیری کامل انجام شده است، روش‌های مجازی کیفیت آزمون حضوری را ندارد مگر اینکه در زمان امتحانات وضعیتی باشد که متخصصان بهداشت و درمان اجازه حضور را ندهند. "
 
در همین رابطه عباس سلطانیان معاون دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش می‌گوید:" اگر تا خرداد سال آینده شرایط قرمز باشد و آموزش مجازی را داشته باشیم به جز پایه نهم و دوازدهم سایر پایه‌های تحصیلی آزمون غیر حضوری دارند که ضوابطی برای چگونگی برگزاری آن در نظر گرفته شده و اعلام خواهد شد. "
 

ارزشیابی نیمسال اول حضوری یا مجازی؟

 
‫‫وی درباره برگزاری ارزشیابی نیمسال اول می‌گوید: "مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش در حال تهیه ضوابط مربوط به برگزاری امتحانات داخلی متناسب با نوع آموزش‌ها و شرایط دانش‌آموزان در مناطق مختلف کشور است و ظرف چند روز آینده آن را ابلاغ خواهد کرد. ‬در بعضی مناطق که شرایط سفید داشتند آموزش حضوری بود و در برخی مناطق شرایط قرمز و آموزش غیرحضوری را داشتیم که با توجه به اینکه آزمون هماهنگ در نیمسال اول نداریم بنابراین متناسب با هر منطقه ضوابطی در نظر گرفته می‌شود. "
 
به نظر می‌رسد امتحانات پایه دوازدهم قطعاً به شیوه حضوری برگزار خواهد شد که با توجه به شرایط ممکن است زمان بندی آن قدری با تأخیر انجام باشد.
 
از سوی دیگر سال تحصیلی گذشته یکی از ابهامات و مشکلات معلمان درباره روش‌های برگزاری آزمون مجازی و اطمینان از صحت و روایی سنجش‌های انجام شده به این روش بود.

 

پیشنهاداتی به معلمان برای امتحانات مجازی

 
در همین رابطه، آقای خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هم‌اکنون تصور بر این است که سنجش ابزار غربالگری است و صرفا به وسیله آن دانش‌آموزان ارتقای پایه یا تکرار پایه خواهند داشت، می‌گوید: هم‌اکنون در نظام‌های پیشرو این موضوع را به عنوان نتیجه اصلی سنجش نگاه نمی‌کنند.
 
وی ادامه می‌دهد: در نظام‌های آموزشی پیشرو، رویکرد سنجش برای یادگیری است و بیشتر به سنجش آغازین و تکوینی تکیه می‌شود تا سنجش پایانی و تراکمی.
 
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: در بین معلمان ما اعتقاد بر این است که سنجش یعنی سنجش یادگیری و تراکمی که در پایان دوره انجام می‌شود و صرفا از طریق امتحان کتبی و آزمون مداد و کاغذی قابل اجراست در حالیکه این موضوع فقط یکی از ابزار‌های سنجش است، روش‌های دیگر نیز وجود دارد مانند مشاهده عملکرد دانش‌آموز، ارزشیابی تغییرات رفتار او و تکمیل کار پوشه که مراحل یادگیری دانش‌آموز به صورت فرایندی در آنجا ثبت شده و مورد ارزشیابی قرار می‌گیرد.
 
آقای ساکی بیان می‌کند: در آموزش الکترونیک کارپوشه الکترونیک تشکیل می‌شود و تمام اقدامات، فعالیت‌ها و مستندات دانش‌آموز در جریان یادگیری، آنجا قرار می‌گیرد و معلم کارپوشه را ارزیابی و به فرایند یادگیری دانش‌آموز و نتایجی که تولید کرده است، نمره می‌دهد.
 
وی ادامه می‌دهد: اگر این نگاه را داشته باشیم ارزشیابی پیشرفت تحصیلی براساس آزمون مداد و کاغذی با ارسال به دانش‌آموز از طریق پیام رسان‌ها انجام شود این دغدغه وجود دارد که ممکن است شخص دیگری به جای دانش‌آموز امتحان داده باشد.
 
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش مطرح می‌کند: آزمون مجازی نیاز به فرهنگ خاص و زیر ساخت‌هایی دارد که بیشتر در LMS معنا پیدا می‌کند و نباید تلقی کسب نمره باشد بلکه فرایند اصلاح و بهبود یادگیری، شناسایی نقاط قوت و ضعف یادگیری و عملکرد دانش‌آموز هدف اصلی سنجش و ارزیابی است.
 
آقای ساکی می‌گوید: معلمان در روش مجازی فقط به آزمون اکتفا نکنند تا شاهد نمایش یادگیری از سوی دانش‌آموز نباشیم بلکه کارپوشه الکترونیک، پروژه فردی و گروهی، دادن تکالیف مدنظر باشد حتی دانش‌آموز می‌تواند فیلم علمکرد را برای معلم ضبط و ارسال کند تا اطمینان حاصل شود دانش‌آموز در حال یادگیری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو طرح نیروگاه خورشیدی در قم
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تأمین آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری
به مناسبت دهه مبارک فجر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف برای کارکنان صدا و سیما برگزار شد.
هدفگذاری بخش درمان استان؛ بی‌نیازی بیماران از مراجعه به سایر استان‌ها است
بازرسی از داروخانه‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت غذا و دارو در زنجان
رویکرد مردم‌ محوری عامل توفیقات دولت در آذربایجان شرقی
رونمایی از ماشین‌آلات دهیاری‌های و افتتاح پروژه‌های برق‌رسانی
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
کشف بیش از دو هزار لیتر سوخت قاچاق در پلدختر
استان زنجان جزو سه استان پیشرو کشور
تشریح نتایج طرح ارتقاء امنیت اجتماعی شهرستان کرمان
زخمی تازه از جلاد‌های آشنا
افزایش مشارکت مردمی در توسعه اماکن متبرکه در سراسر کشور
خرید ۴ میلیارد ریال پسته با وجوه حاصل از فریب و کلاهبرداری
تداوم افتتاح طرح‌های عمرانی در گیلان در هشتمین روز دهه فجر
بسته خبر‌ی دهه فجر ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
لیگ برتر تنیس روی میز؛ شکست سپاهان مقابل مناطق نفت‌خیز جنوب
فعالیت سامانه بارشی از امشب در گلستان
برگزاری دومین دوره مسابقه ملی کتابخوانی مجازی در زنجان
توسعه خوشه خرمای خوزستان با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
نام ۲ کشاورز زنجانی در فهرست کشاورزان نمونه زراعت کشور
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)