• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۴۲۷۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
صفحه نخست » عمومی

درمان ۷ بیماری روانی با ورزش

نوع ورزش در بهبود انواع مختلف مشکلات روانی تأثیر دارد.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، ورزش نه تنها برای بهبود سلامت جسمی مفید است، بلکه به عنوان نوعی دارو برای بسیاری از چالش‌های سلامت روان می‌تواند نقش داشته باشد.

اگرچه ورزش کردن باعث افزایش خلق و خو و بهبود سلامت روان می‌شود، قضیه فراتر از این‌ها است و نوع ورزش و دوز آن در بهبود انواع مختلف مشکلات روانی تأثیر دارد.
 
 
درمان ۷ بیماری روانی با ورزش
 
 
افسردگی: محققان دانشگاه ادینبورگ ثابت کرده اند که ورزش می‌تواند مانند یک داروی ضد افسردگی نقش مهمی در درمان این بیماری داشته باشد. علاوه بر این، شواهد نشان می‌دهد که تمرینات هوازی و مقاومتی متوسط تا شدید در درمان افسردگی اساسی نقش مهمی دارد.
 
روان شناسان پیشنهاد کرده اند که برای به دست آوردن بیشترین فواید ورزشی در مبتلایان به افسردگی، انجام آن بهتر است از طریق یک گروه باشد.
 
اضطراب: همه کم و بیش دچار اضطراب روزانه مربوط به شغل، وضعیت مالی، مشکلات خانوادگی و غیره هستیم که امری اجتناب‌‌ناپذیر است. اما برخی افراد دچار اضطراب مزمن بالینی هستند که می‌تواند باعث ناراحتی روحی مانند افسردگی شود. ورزش برای رفع هر ۲ نوع اضطراب مفید است. زیرا باعث ترشح هورمون آندورفین در بدن می‌شود که به بهبود خلق و خو در فرد می‌انجامد.
 
افرادی که ورزش می‌کنند نسبت به دیگران ۲۵ درصد کمتر دچار اضطراب می‌شوند. ورزش‌های مقامتی و انعطاف پذیری که روی نفس کشیدن تمرکز می‌کند مانند یوگا مفید است. برای رفع اضطراب روزانه، هر نوع ورزشی مفید است به ویژه اگر شدت آن بیشتر باشد.
 
استرس مزمن: قطعا یکی از راه‌های مدیریت استرس، ورزش است و محققان گزارش داده اند افزایش ضربان قلب برای چند بار در طول هفته باعث کاهش ردپای استرس در طول بازه‌ای که انرژی بالایی دارید خواهد شد. حتی چند دقیقه ورزش می‌تواند تغییرات بزرگی را ایجاد کند. ورزش‌هایی که باعث می‌شوند اکسیژن رسانی به بدن بیشتر شود، در کاهش استرس بیشترین تاثیر را دارند.
 
 
درمان ۷ بیماری روانی با ورزش
 
 
اختلالات خوردن: ورزش یک ابزار قدرتمند برای کاهش وزن موثر شناخته شده است. مطالعاتی که در سال ۲۰۰۲ در مجله طب ورزشی در ایالات متحده منتشر شد، نشان داد استفاده از ورزش درمانی برای درمان اختلالات خوردن بسیار موثرتر از درمان شناختی رفتاری است.
 
بیش فعالی: اگرچه اختلال کم توجهی - بیش فعالی هیچ نوع درمانی ندارد، اما ورزش می‌تواند تمرکز شخص را افزایش و ناآرامی فرد را کاهش دهد. ورزش به طور موقت میزان دوپامین را بالا می‌برد و همانند دارو‌های «ریتالین» و «آدرال» نتیجه می‌دهد. ورزش آن قسمت از مغز را که وظیفه تصمیم گیری دارد، تحریک می‌کند. ورزش اضطراب ناشی از این اختلال را از بین می‌برد.
 
بزرگسالان می‌توانند از هر نوع ورزش بهره ببرند، اما کودکان بهتر است به فعالیت‌های ایروبیک بپردازند که از طریق آن کار گروهی را فرا می‌گیرند و اعتماد به نفس شان افزایش می‌یابد.
 
از دست دادن حافظه/ مشکلات شناختی: ورزش، روند خون رسانی به مغز را افزایش می‌دهد. به طور کلی ورزش در بهبود عملکرد مغز نقش موثری دارد به ویژه در قسمت‌هایی که مرتبط با حافظه است. نتایج بررسی‌ها نشان داد، افرادی که ورزش می‌کنند در تست‌های حافظه، توجه، تصمیم گیری و برنامه ریزی نمرات بالاتری می‌گیرند.
 
تکرار یک ورزش همانند یادگیری یک کار جدید، مغز را تحریک نمی‌کند؛ بنابر این ورزش‌های جدید یاد بگیرید، از جمله تنیس، ورزش‌های رزمی یا هنگام پیاده روی مسیر‌های مختلف را طی کنید.
 
مشکلات خواب: ورزش کردن با وزنه همانند مصرف قرص خواب، موثر است. ورزش در ایجاد خواب عمیق و با کیفیت نقش دارد. کم‌‌خوابی، موجب افزایش وزن، خستگی مفرط، بیماری قلبی و استرس می‌شود. هر نوع ورزش ۳۰ دقیقه‌ای به ویژه ورزش‌های آرامش بخش مانند یوگا، در ایجاد خواب راحت موثر است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
منع حضور مبتلایان به آنفلوانزا در میهمانی‌های شب یلدا
ورود نخستین گروه قو‌ها و غاز‌های مهاجر به پارک ملی بوجاق
سازمان تبلیغات اسلامی به نهادی قرآنی تبدیل شده است
قهرمانی ایران در دوگانه آسیا
تخریب ۱۶ آلاچیق در حریم رودخانه زاینده رود
فردا با دو ساعت تاخیر اغاز ساعات کاری
دستگیری شکارچیان متخلف و کشف ادوات شکار
فردا مدارس و ادارات با ۲ ساعت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در کرمان
کسب ۵ نشان رنگارنگ رزمی کاران قمی در گیلان
افتتاح یک هزار میلیارد تومان طرح، امسال در شهرستان همدان
۲ شهید در حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
مرخصی ۷ روزه به ۶۸۱ زندانی واجد شرایط سمنان به مناسبت شب یلدا
عملیات طرح تامین انتقال آب به اراضی کشاورزی روستای ممسنی شهرستان اردل
برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مشاعره دانشجویی در آذربایجان‌شرقی
افزایش بستری‌ها در سارایوو به‌دلیل آلودگی هوا
تلفیق آلودگی و سرما در استان
احتمال بارش پراکنده و خفیف برف و باران در برخی نقاط آذربایجان‌غربی
برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در شاهرود
فعالیت ۶ واحد مستقل و وابسته بسته‌بندی تخم‌مرغ در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)