• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۴۵۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۶
صفحه نخست » کل اخبار

چین؛ اولویت دوم آمریکای بایدن

رای تجارت با چین، آمریکا باید در سایر حوزه‌ها در موضع بالاتری قرار داشته باشد تا احتمال موفقیت این کشور‌ بیشتر ‌شود.

داگلاس پال در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده کارنگی آن را منتشر کرد؛ نوشت: قدرت اقتصادی چین، توسعه‌طلبی نظامی منطقه‌ای و مدیریت مؤثر برای مقابله با بیماری همه‌گیر کووید – 19 بیانگر قدرت روزافزون چین در حوزه‌های مختلف است.
اگرچه فرایند انتقال قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن به‌کندی پیش می‌رود، اما دستور کار اصلی بایدن، باید بر دو یا سه موضوع حیاتی متمرکز باشد. روسای جمهور موفق در آمریکا با تعیین دو یا سه هدف برای دوره اول ریاست جمهوری خود می‌توانند بهترین عملکرد را داشته باشند.
بایدن بدون استفاده از حمایت مجلس سنا که اکثریت نمایندگان آن نیز از دوستان وی هستند ریاست جمهوری خود را با تمرکز بر موضوعات حیاتی شروع خواهد کرد.
تمرکز بایدن بر مبارزه با همه‌گیری کووید – 19، تقویت اقتصاد و رفع بی‌عدالتی نژادی خواهد بود. او نیازمند احیای فرآیندهایی است که به دولت وی امکان می‌دهد تا بر روی این اهداف متمرکز شود.
این اقدامات برای سیاست چین چه معنایی دارد؟ اولین چیزی که باید بدانیم این است که «جنگ‌های بی‌پایان جورج بوش»، «سیاست شکست‌خورده اوباما در چرخش به سمت آسیا-اقیانوسیه» و «سیاست خارجی انزواگرایانه دونالد ترامپ»، قدرت و نفوذ ایالات‌متحده را کاهش داده‌اند.
در زمانی که ایالات‌متحده در حال از دست دادن زمان بود، چین از این فرصت استفاده کرد تا خلأ رهبری جهانی را پر کند.
بنابراین، بازسازی رقابت‌پذیری اقتصاد آمریکا در داخل کشور و بازیابی قدرت رهبری آن در خارج از کشور اولین دستور کار ایالات‌متحده است و چین در درجه دوم اولویت‎های بایدن قرار دارد.
معکوس کردن روند همه‌گیری، تقویت ابزارهای مالی، افزایش درآمد طبقه متوسط، ارتقاء جایگاه تحقیق و توسعه، ابزارهای لازم برای پیروزی آمریکا در رقابت با چین به‌ویژه در منطقه آسیا و اقیانوسیه را فراهم می‌کند.
با توجه به اینکه ما در یک اقتصاد جهانی زندگی می‌کنیم، واشنگتن باید دوباره کشورها را گردهم آورد، مانند اجماعی که بعد از بحران مالی آسیا در سال 1997 و رکود جهانی 2008 شکل گرفت.
بهبود اقتصاد در داخل آمریکا نیز نیازمند بازگشت به تلاش‌های مشترک و هماهنگی اقتصادهای پیشرفته صنعتی است.
بایدن، باید مقامات ارشد اقتصادی و بهداشتی خود را مسئول همکاری با همتایان بین‌المللی برای گرایش به حمایت‌گرایی، رشد جهانی و تلاش‌های مشترک برای شکست همه‌گیری‌ها کند.
این موضوع ابتدا باید در ائتلافی از ملت‌های متمایل به ارزش‌ها و اهداف مشترک بررسی شود. اگر چین برای همکاری تمایل نشان دهد، باید به‌موقع از آن دعوت شود.
امضای پیمان مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای (RCEP) در ماه گذشته که بدون حضور آمریکا انجام شد؛ یادآور آن است که ایالات‌متحده پس از کناره‌گیری از مشارکت فرا آتلانتیک، از نقش رهبری خود در توسعه استانداردها و ارزش‌های جهانی فاصله گرفته است.
مواضع تندی که در ماه‌های اخیر بین پکن و واشنگتن ردوبدل شده است بیشتر شبیه طعنه‌های کودکانه است تا دیپلماسی جدی در میان قدرت‌های متخاصم. این روند باید سریعاً اصلاح شود؛ اما برای گردهم آوردن رهبران یا استراتژی‌های امنیت ملی جدید با محوریت روابط با چین هنوز زود است.
اولین دستور کار دولت بایدن در قبال چین باید بازگرداندن روابط دو کشور به حالت عادی باشد. بایدن باید سعی کند برخی از فرمان‌های تجاری ترامپ علیه چین را لغو کند. معرفی یک سفیر شایسته به پکن نیز می‌تواند به آغاز گفتگوها و مدیریت اختلافات کمک کند.
نامزدهای پست‌های ارشد دولت بایدن می‌توانند سیاست‌های کلان آمریکا در قبال چین را در قالب «یک سیاست جامع در مورد چین» به پکن گوشزد کنند تا به نحوی خطوط قرمز آمریکا را به چین یادآوری کرده باشند.
ایالات‌متحده باید دوباره قدرت خود را در داخل کشور و آسیا بازیابی کند تا چین از قدرت این کشور حساب ببرد. آسیایی که جو بایدن با آن مواجه است، نسبت به گذشته‌ها خیلی تفاوت دارد. امروز یک چین قدرتمند در آسیا حضور دارد.
دورانی که ایالات‌متحده تنها قدرت برتر غرب اقیانوس آرام بود به پایان رسیده است؛ اما ایالات‌متحده و ملت‌های منطقه که دارای ارزش‌ها و جاه‌طلبی‌های مشترک هستند، در صورت بازگشت قدرتمند آمریکا، تلاش‌هایی بیش از دوران جنگ جهانی دوم را در دستور کار خود قرار خواهند داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)