• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۱۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸
اجتماعی » جامعه و شهری

خطر تخریب و ریزش ده‌ها خانه در مناطق کم برخوردار شهر تهران

رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران از نبود ساز و کار لازم برای صدور پروانه‌های اضطراری مقاوم سازی برای خانه‌های در حال تخریب محلات کم برخوردار انتقاد کرد.

خطر تخریب و ریزش ده‌ها خانه در مناطق کم برخوردار شهر تهرانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سالاری در دویست و پنجاه و پنچمین جلسه شورای شهر تهران گفت: حدود ۴۵ روز پیش در ملاقات مردمی حوزه شهرسازی منطقه ۱۲ حضور پیدا کردم، در این ملاقات که حدود سه ساعت طول کشید، تعدادی از تشکل‌های مردم نهاد و گروه‌های حرفه‌ای و جهادی حضور داشتند که کمک اعضای شورای شهر را برای مقاوم سازی خانه‌های در حال تخریب منطقه، خواستار شدند.
وی ادامه داد: این گروه‌ها تمام ظرفیت حرفه‌ای و فنی لازم را برای مقاوم سازی و ایمن سازی خانه‌های در حال تخریب متعلق به افراد کم برخوردار دارند و حتی پرداخت هزینه‌ها را به عهده می‌گیرند، اما به دلیل اینکه تنها یک رویکرد آنهم تخریب و نوسازی در شهرداری وجود دارد، بسیاری از این خانه‌ها در حال ریزش هستند چراکه اغلب این املاک، ریزدانه و فاقد سند مالکیت شش دانگ هستند، یا بصورت قولنامه‌ای و بنچاقی خریداری شده اند و مالکان تمکن مالی لازم برای تخریب و نوسازی را ندارند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه نه تنها در شهر تهران بلکه در کل کشور سازوکار مقاوم سازی هنوز تعریف نشده است، اظهار کرد: در بارندگی اخیر، تعداد قابل توجهی از این‌ها در منطقه ۱۲ تخریب شده است و مردم بی پناه مانده اند، البته شهرداری و سازمان آتش نشانی در حد توان خود به این شهروندان کمک کرده اند، اما تعداد زیادی از این خانه‌ها در خطر ریزش قرار دارند.
سالاری گفت: در بازدید روز جمعه از مسئولان نظارتی شهرداری تهران نیز دعوت کردم که ما را همراهی کنند و شاهد بودیم امکان ریزش ده‌ها خانه دیگر بر اثر هرگونه بارندگی وجود دارد، لذا از شهردار تهران و حوزه شهرسازی و معماری و بخصوص مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی که مسئولیت تهیه سند فرادست این حوزه را دارند، تقاضا داریم، پروانه مقاوم سازی و پروانه بهسازی لرزه‌ای در شهر تهران تهیه شود و به کل کشور تعمیم و تسری پیدا کند.
وی بیان کرد: تنها یک الگوی تخریب و نوسازی برای خانه‌ها در کل کشور وجود دارد و این یک اشکال اساسی است.
سالاری افزود: لازم می‌دانم از گروه‌های جهادی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که آمادگی مقاوم سازی و ایمن سازی خانه‌های در حال تخریب محلات کم برخوردار را دارند تشکر کنم، آن‌ها آمادگی لازم برای کمک به ساکنان را دارند، اما شهرداری تهران امکان صدور پروانه اضطراری برای مقاوم سازی را ندارد، لذا من نامه‌ای را در این خصوص خطاب به وزیر محترم راه و شهرسازی آماده کرده ام که با امضاء ریاست شورای شهر تهران به ایشان ارسال شود و امیدوارم اقدامات لازم برای صدور پروانه اضطراری مقاوم سازی در شهر تهران و کل کشور صورت گیرد.

 انتقاد مسجد جامعی از بی توجهی شهرداری به مجسمه میدان حر 

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران هم از بی توجهی شهرداری به مجسمه میدان حر انتقاد کرد.
احمد مسجدجامعی امروز در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به وضع مجسمه و تندیس‌های شهری گفت: عمده مجسمه و تندیس‌های شهری عکس‌های کارکنان حجیم شده هستند و مجسمه نماد اساطیری در شهر تهران کم داریم و من فقط یک مورد می‌شناسم که آن مجسمه میدان حر است.

 پرداخت حقوق و دستمزد اولویت اصلی در شهرداری 

خزانه‌دار شورا در واکنش به پیشنهاد بودجه برای سازمان‌های اجتماعی: پرداخت حقوق و دستمزد اولویت اصلی در شهرداری است و نیازی به تصویب قانون مجزا ندارد.
سید حسن رسولی خزانه‌دار شورا افزود: به روال همیشگی در کمیته تخصیص منابع شهرداری، اولویت اول با حقوق و دستمزد است و هیچ تفاوتی بین ستاد، صف، سازمان‌ها و شرکت‌ها نیست.
رسولی گفت: در حال حاضر که آخر‌های آذرماه هستیم، حوزه مالی تامین منابع و حقوق را پرداخت کرده است و وقتی که لایحه بودجه را شهرداری بدهد، در ردیف‌های درآمد و هزینه سازمان‌ها و شرکت‌های مورد نظر لحاظ خواهیم کرد.

 لزوم توجه به پیاده‌محوری در بودجه ۱۴۰۰ 

بهاره آروین با اشاره به اینکه در الزامات تدوین بودجه ۱۴۰۰ به نظر می‌رسد انسان‌ها در شهر دیده نمی‌شوند، بر لزوم توجه به پیاده‌محوری در این طرح تاکید کرد.
خانم آروین در دویست و پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی الزامات و اولویت‌های تدوین بودجه ۱۴۰۰ در موافقت با پیشنهاد شهربانو امانی مبنی بر اضافه کردن بند «مناسب‌سازی و توسعه مسیر‌ها و تسهیلات مُد پیاده» به اولویت‌های حمل و نقل و ترافیک در مصوبه گفت: اگر در کل مصوبه یک جا بحث پیاده‌محوری را نداشته باشیم، الزامات تدوین بودجه با آنچه که در این چهار سال در شورای پنجم پیگیری کرده‌ایم سازگار نخواهد بود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: به نظر می‌رسد در بودجه ۱۴۰۰ هیچ‌کجا انسان‌ها را در شهر نمی‌بینیم؛ این در حالی است که شورای پنجم همواره بر پیاده‌محوری تاکید داشته است. پیاده‌محوری یعنی ما بتوانیم در شهر راه برویم، اما متاسفانه به اندازه کافی به حقوق پیاده‌ها توجهی نمی‌شود.
درنهایت پیشنهاد امانی با ۱۹ موافق به تصویب رسید.

 شهرداری در ساماندهی املاک تعارف نداشته باشد 

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران هم از شهرداری خواست که در بازپس گیری املاکش، تعارف نداشته باشد.
حجت نظری در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به مصاحبه اخیر شهردار تهران گفت: تذکر من راجع به اتفاقاتی است که در چند روز اخیر متاسفانه در فضای مجازی سر و صدا و واکنش‌های را در پی مصاحبه شهردار ایجاد کرده است.
نظری افزود: شهردار از پس گرفتن شش هزار متر مربع فضا صحبت کرده، اما از پس نگرفتن هکتار‌ها فضا صحبت نکرده است و تقاضا دارم محکم‌تر باشد و اگر سند و مدرکی که دوستان مدعی هستند وجود ندارد؛ اما شهرداری می‌گوید وجود دارد که تا امروز منتشر نکرده است، منتشر کند و در مورد پس گرفتن تمام فضا‌های شهری که به ناحق در اختیار برخی افراد است، اقدام شود.
وی با تاکید بر این که برخی فضا‌ها به حق واگذار شده است و مشکلی نیست، گفت:، اما برخی فضا‌ها خارج از ضابطه داده شده که باید در بازپس گرفتن آن‌ها تسریع شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تداوم بارش باران و برف و کاهش محسوس دما در استان سمنان
بانخبگان: نخبه ایکنولوژی ایران از مسیر علمی خود می‌گوید.
کاهش بیش از ۱۰ درجه‌ای دما در چهارمحال و بختیاری
نشست کارگروه ملی مدیریت پسماند با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور
تمامی محور‌های چهارمحال و بختیاری باز است
غیرحضوری شدن فعالیت برخی مدارس استان سمنان
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی
تجلیل از افتخار آفرینان کنکور سراسری در زنجان
مهمانی فرشته‌ها در زنجان
پایان جشنواره پانتومیم در زنجان
تداوم نظارت بر بازار شب یلدا در زنجان
هوای برفی اصفهان سردتر می‌شود
سارقان احشام در دام پلیس دامغان
آغاز کشت سیب زمینی در طارم
حادثه رانندگی در محور کرمان ــ راور، ۷۵ کیلومتری راور
واژگونی پراید در محور زرند–رفسنجان
برگزاری رقابت‌های تیراندازی با کمان کشور به میزبانی اصفهان
تقدیر آبفای منطقه ۶ تهران از خانواده شهدا به عنوان الگوی مصرف بهینه آب
عامل قتل خانوادگی صبح امروز شهر کرمان، دستگیر شد
تکمیل طرح‌های درمان و سلامت در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
آخرین وضعیت بارش‌ها در هرمزگان ۲۸ آذر ۱۴۰۴
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
امدادرسانی به مصدومان محور شلمزار به شهرکرد  (۱ نظر)