• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۳۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۴
سیاسی » مجلس

افزایش سهم تهران از منابع مالیاتی مغایر قانون اساسی شناخته شد

نمایندگان مجلس پیشنهاد نماینده تهران درباره افزایش سهم پایتخت از منابع مالیاتی در بودجه را مغایر قانون اساسی دانستند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح احکام کلی بودجه با ۱۵۹ رأی موافق، ۴۷ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر اخطار آقای علیرضا سلیمی به پیشنهاد آقای سید علی یزدی خواه درباره افزایش سهم تهران از منابع مالیاتی در بودجه را وارد دانستند.
آقای سیدعلی یزدی خواه در جریان بررسی جزئیات طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰ پیشنهاد الحاق یک بند به جزء هفتم بند الف این طرح، گفت: بعد از انقلاب اسلامی روحیه کمک به تهران حذف و به سایر نقاط معطوف شد، البته نگاه محرومیت زدایی از سایر مناطق درست است. در تهران نیز هزینه‌های زندگی از جهت حمل و نقل، اجاره مسکن و تحصیل بیشتر از سایر استان‌ها است، اما سهم تهران از دریافت منابع مالیاتی به نسبت پرداخت آن بسیار ناچیز است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: ۵۳ درصد از منابع مالیاتی در تهران پرداخت می‌شود، اما سهم تهران از مالیات در طرح‌های عمرانی ۲.۵ درصد است. در ارتباط با تخت‌های بیمارستانی در تهران به ازای هر هزار نفر ۱.۳ تخت وجود دارد در حالی که میانگین ۱.۶ است. ۳۰ درصد مدارس آموزشی تهران نیز فرسوده شده و در بحث‌های امنیتی در تهران از ۱۸۵ کلانتری موردنیاز ۸۰ کلانتری وجود دارد.
آقای یزدی خواه افزود: در همین راستا پیشنهاد دادیم در جریان اصلاح ساختار بودجه میزان منابعی که از مالیات به استان‌ها اختصاص می‌یابد برای استان تهران منابع اعتبارات بیشتری در نظر گرفته شود هرچند به لطف حضور آقای قالیباف در شهرداری تهران پایتخت متحول شده، اما همچنان بافت‌های فرسوده و بسیاری از مناطق باید محرومیت زدایی شوند.

لزوم تحقق رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه

آقای علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس هم به استناد اصل سوم بند ۹ و ۱۲ اخطاری را مطرح کرد و گفت: براساس این اصل قانون اساسی رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی باید محقق شود، اما با پیشنهاد آقای یزدی خواه محرومیت‌ها برطرف نمی‌شود و مالیات‌ها به بخش‌های برخوردار تعلق می‌گیرد.
وی ادامه داد: براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز مقام معظم رهبری به رفع محرومیت و توزیع عادلانه تاکید دارند.

مشکلات را باید از محل منابع عوارض جبران کرد نه مالیات

آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی این اخطار نماینده را وارد دانست و گفت: دفاتر شرکت‌های بزرگ در تهران است و اگر ۵۰ درصد مالیات به تهران تعلق گیرد مناطق برخوردار، برخوردارتر و مناطق محروم، محروم‌تر می‌شوند و این خلاف قانون اساسی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس قوه مقننه اظهار کرد: هرچند مشکلاتی در کلانشهر مثل حاشیه نشینی و آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، اما این مشکلات را باید از محل منابع عوارض جبران کرد نه مالیات. به عنوان مثال اگر عوارض مصرف بنزین در شهر تهران ۱۲ میلیون لیتر باشد این بودجه باید برای بخش آلودگی هوای تهران هزینه شود.

 

پیشنهاد‌های مغایر با اصل ۷۵ امکان طرح ندارند

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده مجلس گفت: پیشنهاد‌هایی که مغایر با اصل ۷۵ یا خلاف قانون اساسی باشند امکان طرح در مجلس را ندارد.
آقای سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با استناد به مواد ۲۱ و ۲۲ آئین نامه داخلی مجلس در تذکری، گفت: رئیس مجلس در چند مورد خاص می‌تواند مانع از ارائه پیشنهاد نمایندگان به طرح‌ها و لوایح شود. نخست اگر پیشنهاد خلاف اصل ۷۵ یا قانون اساسی باشد، اما امروز چند پیشنهاد که مغایر اصل ۷۵ و اصول قانون اساسی نبود، اما امکان ارائه در صحن پیدا نکرد.
نایب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی درمجلس افزود: در صورتی که پیشنهاد نمایندگان خلاف برنامه پنجساله باشد رئیس جلسه باید آن را به رأی بگذارد و اعلام کند که این پیشنهاد ۲ سوم رأی نیاز دارد، برهمین اساس پیشنهاد بنده و آقای خدابخشی می‌توانست مطرح شود.
آقای محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: این تذکر را وارد نمی‌دانم، زیرا پیشنهادات به طرح اصلاح ساختار بودجه شما و آقای خدابخشی قابل طرح نبود، زیرا با بند‌های ۴ و ۹ ماده واحده این طرح مغایرت داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: براساس قانون، پیشنهاد‌هایی که مغایر با اصل ۷۵ یا خلاف قانون اساسی باشند امکان طرح در مجلس را ندارد علاوه بر این موارد، براساس بند ۵ ماده ۱۴۹ آئین نامه در هر مرحله که پیشنهاد اصلاح، بازگشت به لایحه یا طرح یا مصوبه کمیسیون اصلی به تصویب مجلس برسد پیشنهاد الحاقی مرتبط و غیر مغایر با مصوبه به تشخیص رئیس جلسه به ترتیب کمیسیون‌های فرعی و نمایندگان مطرح و رأی گیری به عمل می‌آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)