• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۴۵۷۷
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۵
صفحه نخست » عمومی
استعلام ازدواج قبلی؛

چگونه بفهمیم فردی قبلا ازدواج کرده؟

برای بستن راه فریب و مخفی کردن سابقه ازدواج امکان استعلام ازدواج قبلی در اداره ثبت احوال وجود دارد.

می‌توان به صورت آنلاین و از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور نسبت به ثبت درخواست گواهی تجرد اقدام کرد و پس از ثبت آن و با ابلاغ زمان تحویل گواهی توسط سازمان مربوطه، دارنده شناسنامه می‌تواند با ارائه شناسنامه گواهی تجرد را دریافت نماید.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، عقد ازدواج یک نهاد اجتماعی مهم است که از لحاظ شرعی و قانونی و اجتماعی شرایطی را دارا می‌باشد. ولی با این حال ممکن است زن یا مرد در هنگام ازدواج، اموری را از هم مخفی کنند یا به بیانی دیگر طرف مقابل را فریب دهند تا رضایت وی را برای ازدواج جلب کنند. مانند این که مرد یا زن ازدواج قبلی خود را پنهان کنند. با این حال این موضوع ضمانت اجرای قانونی را در پی خواهد داشت.

تدلیس (فریب) در ازدواج و ضمانت اجرای قانونی آن

معنای تدلیس در لغت فریب دادن و پنهان کردن است و در اصطلاح حقوقی مجموعه اعمالی می‌باشد که موجب فریب طرف معامله شود؛ ازجمله پوشاندن عیب یا تظاهر به داشتن صفت خاص.
چگونه بفهمیم فردی قبلا ازدواج کرده؟
ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی مقرر می‌دارد:
«هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده باشد و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد».

یکی از موارد تدلیس ممکن است مخفی کردن ازدواج قبلی شخص باشد، مانند این که مردی به واسطه داشتن دو شناسنامه، ازدواج دوم را در شناسنامه دوم قید کند و تظاهر به تجرد کند و طرف ازدواج را فریب دهد. البته ضمانت اجرای این امر حق فسخ نکاح می‌باشد.

علاوه بر این طبق ماده ۶۴۷ قانون مجازات اسلامی:

«چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.

البته اگر دختر در دوران عقد طلاق بگیرد و باکره باشد و با حکم دادگاه شناسنامه را تعویض کند و نام همسر را از آن حذف کند از آنجایی که وی باکره است عنوان فریب در ازدواج محسوب نمی‌شود».
 

نحوه استعلام ازدواج قبلی گواهی تجرد

 یکی از مواردی که ممکن است عقد نکاح بر مبنای آن منعقد شود، نداشتن سابقه ازدواج زوج یا زوجه است.

با توجه به این که ازدواج موقت در شناسنامه شخص درج نمی‌شود همچنین گاهی ممکن است شخص به وسیله جعل یا با اعمال متقلبانه و همچنین با توجه به امکان حذف ازدواج قبلی و طلاق از شناسنامه در دوران عقد و قبل از دخول، ازدواج قبلی خود را از طرف مقابل پنهان کند. البته برای احراز ازدواج یا عدم ازدواج قبلی شخص، می‌توان درخواست گواهی تجرد نمود.

در این گواهی قید می‌گردد که شخص مذکور قبلاً ازدواج نکرده است یا اگر ازدواج کرده است به دلیل طلاق یا فسخ نکاح یا بذل مدت یا انقضای مدت در ازدواج موقت جدا شده است.

توجه به این نکته لازم است که فقط دارنده شناسنامه می‌تواند درخواست گواهی تجرد کند و مرجع درخواست این گواهی اداره ثبت احوال است.

با این حال می‌توان به صورت آنلاین و از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور نسبت به ثبت درخواست گواهی تجرد اقدام کرد و پس از ثبت آن و با ابلاغ زمان تحویل گواهی توسط سازمان مربوطه، دارنده شناسنامه می‌تواند با ارائه شناسنامه گواهی تجرد را دریافت نماید. البته وکیل شخص هم می‌تواند با ارائه وکالت نامه رسمی و شناسنامه شخص برای دریافت گواهی مذکور اقدام کند.
 

نتیجه‌

 
یکی از موارد پنهان‌کاری و فریب در ازدواج منعقده، مخفی کردن ازدواج قبلی است؛ که این امر هم به دلیل امکان حذف طلاق با حکم دادگاه در شناسنامه در دوران عقد و قبل از دخول (در صورتی که زوجه باکره باشد) ممکن است هم به دلیل عدم درج ازدواج موقت در شناسنامه یا به دلیل دلایل دیگر.

برای بستن راه فریب و مخفی کردن سابقه ازدواج امکان استعلام ازدواج قبلی در اداره ثبت احوال وجود دارد. شایان ذکر است که گواهی مذکور فقط به دارنده شناسنامه و با ارائه شناسنامه تحویل داده می‌شود.

همچنین وکیل رسمی شخص با ارائه کارنامه رسمی شناسنامه شخص می‌تواند گواهی تجرد را دریافت کند. درحال حاضر از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور می‌توان درخواست گواهی تجرد را ثبت نمود و بعداً برای دریافت گواهی به صورت حضوری اقدام نمود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
میخوام ازدواج کنم
ندارم
به دارنده شناسنامه بدسن خب باز مخفیش میکنه دیگه باید امکان تحقیق برای همه وجود داشته باشه قبل ازدواج نه بعدش
من بایکی ازدواج کردم صیغه ای ۸سال قبل یک فرزنددارم الان ازش ازش خبری ندارم چگونه میشه فهمیدازدواج کرده ممنون
کسی ک بار اول دروغ گفته بازم دروغ میگه باید امکان تحقیق برای دو طرف باشه
قبلا ازدواج.کرده‌یانه
چه طور استعلام بگیرم
دارنده شناسنامه که خودش میدونه ازدواج کرده یا نه، منی که همسرم بهم دروغ گفته و می خوام برم استعلام کنم و بدونم. یکم فکر کنید بعد قانون بذارید.
شاید نخوام وکیل بگیرم و خودش رو مجبور کنم استعلام بگیره و کلا کاری کنم که کار به جدایی بکشه.
قانوناتون باید همیشه به نفع متخلف باشه؟
نظر شما
آخرین اخبار
تعیین تکلیف ۳۹ هزار خودرو و موتورسیکلت از ابتدای سال در استان گلستان
سد خرمرود تویسرکان در آستانه آبگیری
هوای ناسالم مشهد در بیست و سومین روز آذر
پرونده قاچاقچی ابزار آلات در بهبهان روز میز تعزیرات حکومتی
بن گویر خواهان اعدام اسرای فلسطینی شد
مقاوم‌سازی ۹۳ هزار واحد مسکونی روستایی در آذربایجان‌غربی
 تجلیل از فعالان حوزه نماز در اجلاس استانی در قزوین 
معاون استاندار تهران: افت فشار آب در پایتخت ادامه دارد
برگزاری مسابقه رالی شهری خانواده در کارون
تأکید بر نقش فناوری‌های نوین در بهینه‌سازی مصرف انرژی صنعت لوازم خانگی
آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهباز
ایمن‌سازی محور‌های آذربایجان‌غربی با رفع ۲۷ نقطه پرحادثه
آبگیری سازه‌های آبخیزداری پارسیان
آب، نبض زندگی
کرمان آماده میزبانی از زائران سالگرد شهید سلیمانی
کاهش مصرف آب با آبیاری زیرسطحی
دستگیری شکارچی متخلف در منطقه حفاظت‌شده شاسکوه زیرکوه
مالیات بر خانه‌های خالی لَنگِ کدام دستگاه هاست؟
اهدای ۱۰۰۰ قلم لوازم ضروری بین مددجویان کمیته امداد خراسان‌جنوبی
فراخوان سومین جشنواره ملی «نقالی و روایتگری سیلک»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)