• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۴۶۵۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۹
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

انتشار گزارش‌های راهبری نتیجه فعالیت‌های بسیج اساتید

معاون پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور در میزگرد (وبینار) اندیشکده ایرانی مطالعات راهبردی دانشگاه تهران ضمن معرفی اهداف و برنامه‌های این اندیشکده گفت: این اندیشکده حدود ۲ سال است راه اندازی شده و در موضوعات راهبردی، سلسله نشست‌ها و گفتگو‌هایی را با مشارکت متخصصان این حوزه برگزار کرده است و گزارش‌هایی با ماهیت راهبردی را در این حوزه منتشر کرده است.

انتشار گزارش‌های راهبری نتیجه فعالیت‌های بسیج اساتیدبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز رسانه‌ای نهضت استادی بسیج (ناب)؛ دکتر نوراله قیصری گفت: در مباحث راهبردی و ذیل عنوان "رخداد‌ها و فرآیند‌های سیاست‌ساز" در این حوزه یکی از موضوعات اساسی انتخابات آمریکا است که هم در داخل این کشور و هم در کشور‌هایی که سیاست‌های آمریکا و مناسبات سیاست‌های خارجی آن اثرگذار است موضوعی مورد بحث و بررسی در حیطه راهبردی است.
وی بیان کرد؛ در این نشست به بررسی تاثیرات انتخابات آمریکا بر آینده برجام در کشور مان خواهیم پرداخت و از سخنان آقای دکتر ابومحمد عسگر خانی که کارشناس حوزه روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه تهران هستند استفاده می‌کنیم.
آقای دکتر عسگرخانی بیان کرد: در رابطه با انتخابات آمریکا و پیامدهایش دو مساله جداگانه قابل بررسی است یکی انتخابات آمریکا با ماهیتش و دیگری برجام که به هر دو حزب سیاسی آمریکا مربوط می‌شود.
وی در ادامه ضمن بیان نظریات رئالیست‌ها، از تسلط تئوری بروکراتیک پالتیک و سیاست‌های دیوان سالاری در امریکا سخن گفت و عنوان کرد: متغیر‌های بسیاری بر سیاست‌های آمریکا به خصوص سیاست‌های خارجی این کشور تاثیرگذار است؛ بنابراین در موضوع برجام اکنون آقای بایدن نمی‌تواند صحبت و موضع مشخصی را عنوان کند. در این میان عنصر زمان بسیار تاثیر گذار است و زمان موضوعی بسیار تعیین کننده است. امروز شرایط ایران عوض شده است.
وی افزود: مساله دیگری که وجود دارد بحث دو حزب حاکم بر آمریکاست در مورد هر دو حزب در همان دیدگاه‌های رئالیستی در بحث اهداف و نرم‌ها و رفتار‌ها هر دو حزب یکی خواهند شد. اکنون خیلی از ارزش‌هایی که زمانی در آمریکا رنگ داشت، فروریخته است. مانند لعابی که با حرارت بحران بین‌الملل ریخت و رنگ آن رفته است. اکنون مشخص شده که ماهیت آمریکا آنطور که آمریکایی‌ها می‌گفتند نیست. یک دوره‌ای اوباما طوری حرف می‌زد که گویا آن‌ها تافته جدابافته‌ای هستند که این خود نوعی نژاد پرستی بود با این حال در دوره ترامپ همه آن ژست‌ها فروریختند. خودکامی آمریکا بعد از سیاست یک‌جانبه‌گرایی ترامپ فرو ریخته و بایدن در صدد است به طریقی یارگیری کند و مجدد به دوران قبل و روابطشان با هم پیمانانشان برگردد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: با روی کار آمدن ترامپ و روابط دوگانه او ارتباط با دنیا برای آمریکا به سه بخش تقسیم شد؛ ۱_ دشمنان که همان ایران و کره شمالی عنوان شده اند و موضع آمریکا با آن‌ها مشخص است ۲_ کشور‌های دوست یعنی آن‌ها که باید ان‌ها را دوشید مثل کشور‌های عربی، هند و پاکستان و ژاپن و ۳ دشمنان دوست مثل روسیه و چین که یک جایی دشمن هستند و یک جایی دوست به حساب می‌آیند.
آقای عسگرخانی بیان کرد: اکنون بایدن مجبور است به هم پیمانان خودش روی بیاورد. ما اکنون شاهد هستیم هژمونی آمریکا فروریخته است. همانگونه که می‌بینیم در رابطه با برجام بایدن از مذاکره میگ‌وید. در معاهده npt خواسته‌هایی برما تحمیل شد به صورت نامحدود و حلقه‌ای ازیک زنجیر را انداختند گردن ما که ما را بکشند. آن زمان می‌توانستیم اعلام کنیم که دنبال تسلیحات نیستیم، ولی نمی‌خواهیم معاهده را بپذیریم. کمی بعد از امضای ما مجمع عمومی و شورای مشورتی سازمان ملل از دیوان عدالت خواست به عنوان آخرین مرجع قضایی در خصوص استفاده از تسلیهات هسته‌ای نظر دهد. این در حالی است که ما در ۱۹۹۵ معاهده را امضا کردیم. دیوان ۱۹۹۶ اعلام کرد نه حقوق بین المللی عرفی و نه قراردادی هیچکدام استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را منع نمی‌کنند. متاسفانه مسئولان ما حتی به این موارد توجه نکردند.
وی در ادامه ضمن اعتراض به امضای قرارداد‌ها و معاهدات از سوی مسئولین دیپلماسی خارجی کشور بدون بررسی دقیق و خواندن ریز مفاد قرارداد‌ها بیان کرد: آن‌ها با رژیم بازرسی و نظارت و مصونیت تکلیف را مشخص کرده اند و متاسفانه ادبیات آنان در دانشگاه تهران و شهید بهشتی و. درس داده نمی‌شود. برجام در مقدمه یک رژیم است، ممکن است رژیم‌ها مکتوب هم نباشند. خودشان می‌گویند زنجیری است که گردن جمهوری اسلامی انداختند. هر رژیم اهداف و رفتاری دارد، قواعدی دارد که به شما می‌گوید رفتار امضاکننده چگونه باید باشد که به هدف برسد. این قواعد را باید مجدد بازخوانی کرد. بند به بند و با دقت حتی روی حرف تعریف معین تفسیر ارائه کرد. تفسیر نص صریح یک متن خودش داستان دارد.
عسگرخانی با بیان آنکه تمام تعهدات را در مقدمه برجام آورده‌اند، گفت: برجام درصفحه اول می‌گوید که ایران با هر عنوانی الی الابد از داشتن هرگونه ادوات هسته‌ای محروم می‌شود. ادوات را چه می‌گویند؟ فقط منظور سلاح هسته‌ای نیست! آن‌ها به دنبال این هستند که به صورت برجام پلاس یا برجام بعلاوه یک یا دو چیز دیگر یا مکمل‌هایش ما را خلع سلاح هسته‌ای و خلع هر نوع سلاح متعارف کنند، زیرا آن‌ها به ایران به عنوان یک قدرت فرامنطقه‌ای فکر می‌کنند. الان می‌گویند هسته‌ای و شیمیایی و میکروبی بعد وصل می‌شود به ISA، وصل می‌شود به FATF که ۳ شاخه دارد؛ پولشویی، سلاح کشتار جمعی و تروریسم. ISA هم درش تروریسم هست هم سلاح کشتار جمعی و در نهایت مثل تار عنکبوت دست و پای نظام را می‌بندند. آن‌ها کاملا شیوه قوانین نرم را به صورت دست و پا گیر هدایت می‌کنند. مثل FATF که یک توصیه بوده و مجلس ما آن را تصویب کرد و شد یک قانون داخلی. مجلس قبل ضربتی این توصیه را تصویب کردند و آن در حقیقت سیانوری برای جامعه جمهوری اسلامی بود.
وی عنوان کرد: برجام زیر سایه رژیم‌های بین المللی است که دارد قوانین نرم را به ایران تحمیل می‌کند و آن را به واسطه قوه مجریه و مقننه خودمان اجرا می‌کنند. باید سه قوه وارد عمل شوند و تخصصی آن را بررسی کنند. باید متخصصانی از سراسر دنیا به کار گرفته شوند و در این زمینه تحقیق کنند. دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه باید در همه زمینه‌ها کارشناسی کنند، مانند کشتیرانی، نفتکش، سپاه و مسائل مربوط به وزارتخانه‌های مختلف و نهاد‌های مختلف. ادبیات برجام ادبیات نوشته آمریکایی‌هاست وقتی نوشتند و امضا کردید دیگر راهی جز اجرا نداریم.
این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به سابقه تاریخی ایران در نظام بین الملل گفت: جمهوری اسلامی یک بال قدرتمند برای ایران است. علاوه بر اسلام، ایران تاریخ تمدن قوی دارد. در هشت سال دفاع مقدس ما پیروز شدیم، اما در مذاکرات شکست خوردیم. امروز آن‌ها می‌خواهند با ترور مشروعیت نظام را خدشه‌دار کنند. لازم است سیاست گذاران ما که در گود هستند به نظریات تئوریسین‌ها گوش کنند، زیرا اگر کشتی گیر در میدان کشتی به صحبت مربی گوش نکند حتما ضربه فنی خواهد شد. باید دانست منشا جنگ، ترس است. برخی میگویند اگر برجام را امضا نمیکردیم جنگ می‌شد و امضا کردیم تا جنگ نشود. این یک حرف بیهوده است. آن‌ها برای همه تسلیحات آینده ما برنامه‌ریزی می‌کنند تا از الان آن را از ما بگیرند. در این سال‌ها همه دولت‌ها که بر سر کارآمدند تعهدات بیشتری گردن مردم گذاشته اند. امروز می‌بینیم که همه کوچه‌ها بن بست است. باید به جای رفتن به کوچه بن بست دست چپ یا راست یک زیرگذر بزنیم و تمحیداتی بیندیشیم تا تعهد بیشتری ندهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامان رکورددار صادرات بادام در چهارمحال و بختیاری
تور دوچرخه سواری جاده والنسیانا؛ برتری اون پل بلژیکی در مرحله ۴
درخشش نوجوان قزوینی در مسابقات کشوری رباتیک نادکاپ چمران
پیام تبریک رییس فدراسیون عراق به قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران
جان باختن ۸ عضو یک خانواده بر اثر گاز گرفتگی در شهر کابل
ایمیدرو اصلاح سیاست‌های بازار مولیبدن را در دستور کار قرار داد
معاون سابق بانک مرکزی چین به فساد متهم شد
تصویب طرح پیشنهادی آذربایجان‌غربی در کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی تجارت مرزی
روایت تاریخ و نغمه‌های انقلاب در رادیو فرهنگ
آمار کم سابقه تلفات غیرنظامیان افغان در حملات ارتش پاکستان
نشت گاز و انفجار شدید یک ساختمان مسکونی در دهنو میلاس شهرستان لردگان
تجهیز منطقه ویژه اقتصادی یزد به دومین خودرو آتش‌نشانی
بهره برداری از ۲۰۲ طرح دهیاری های خراسان جنوبی
ضربه پلیس آگاهی به شبکه‌های کلاهبرداری با انسداد کارت و حساب بانکی مجرمان
پیگیری حقوق مرزنشینان در نشست مشترک استاندار و مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی با رئیس‌کل گمرک
افتتاح مخزن ذخیره آب، چند طرح‌ راهداری و جایگزینی هزار چراغ پرمصرف معابر در تفرش
تعمیرات اساسی یک دستگاه ترانسفورماتور در سد شهید عباسپور
کتاب هم‌زاد تمدن ایرانی و ستون هویت ملی است
بهره برداری از دو طرح کشاورزی در شهرستان نجف آباد
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
ترافیک سنگین در تهران ۱۸ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)