• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۴۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱
قزوین » اجتماعی

جهش تولید بدون پژوهش و فناوری امکانپذیر نیست

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) معتقد است جهش تولید بدون پژوهش و فناوری امکانپذیر نیست و همه پژوهشگران برای توسعه پایدار باید پای کار باشند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دکتر نائینی، رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در برنامه گفت وگوی ویژه جهش تولید بدون پژوهش و فناوری امکانپذیر نیستخبری شبکه قزوین گفت: توسعه هر کشوری و رسیدن به افق‌های پیش بینی شده صرفاً در سایه توسعه علمی و فناوری محقق می‌شود و تحقق این موضوع جز با نهادینه کردن موضوع پژوهش و حضور گسترده مردم محقق نخواهد شد.

وی افزود: جهش تولید بدون پژوهش و فناوری امکانپذیر نیست و همه پژوهشگران برای توسعه پایدار باید پای کار باشند.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر شتاب خوبی در زمینه تولید علم و ثروت شروع شده است و این مسیر باید با قوت ادامه پیدا کند.

وی افزود: فرهنگ پژوهشگری و دانش بنیانی باید در کشور نهادینه شود و برای این کار باید از دبستان‌ها و دبیرستان‌ها شروع کنیم.

دکتر نائینی تصریح کرد: آموزش و پرورش از یک سو و وزارت علوم از سوی دیگر باید سرفصل دروس را تغییر دهند تا دانش آموزان و دانشجویان محقق و پژوهشگر تربیت و به جامعه تحویل دهیم.

وی افزود: در طول سال‌های اخیر و علیرغم تحریم‌های سنگین، حرکت‌های خوبی برای رشد علمی کشور شروع شده و توانسته ایم در میان کشور‌های دنیا جایگاه خوبی در حوزه پژوهش و تولید علم کسب کنیم.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به نحوه هزینه کرد بودجه‌های پژوهش در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: کمتر از یک درصد از بودجه عمومی کشور به پژوهش اختصاص دارد و این موضوع نشان می‌دهد که اراده‌ای برای حمایت و کمک پژوهشگران وجود ندارد و در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ۱۵ درصد از بودجه دانشگاه به پژوهش اختصاص داده شده است.

وی افزود: حمایت‌های پژوهشی در بسیاری از موارد از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص داده می‌شود.
 
دکتر نائینی گفت: وقتی یک درصد از بودجه کشور به پژوهش اختصاص پیدا می‌کند این موضوع نشان می‌دهد که دولتمردان اعتقادی به این موضوع ندارند.
 
وی افزود: پژوهش و تحقیق صرفاً مختص حوزه فنی نیست و باید در زمینه علوم انسانی به ویژه معضلات اجتماعی پژوهش‌های کاربردی و حمایتی صورت گیرد.
 
لزوم حرکت سریع به سمت اقتصاد دانش بنیان

دکتر مافی، رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین نیز گفت: ۱۰ سالی که می‌شود که در کشور شعار اقتصاد دانش بنیان برای جلوگیری از وابستگی به فروش نفت و خام فروشی مطرح شده است و در این زمینه باید شاهد حضور و تقویت حضور اندیشمندان و دانشمندان در عرصه‌های مختلف کشور باشیم.

وی افزود: تغییرات به سمت اقتصاد دانش بنیان در حال انجام است، اما هنوز به مرحله نهایی نرسیده ایم و سرعت مان در این زمینه بسیار کم است.
 
رئیس پارک علم و فناوری استان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی کشورمان در توسعه محصولات دانش بنیان، بازار است و اولاً باید مردم به خرید جنس ایرانی توجه ویژه‌ای داشته باشند و باید به جوانان پژوهشگر، تولید کننده و فعال کشورمان فرصت رشد و رقابت در بازار را بدهیم.

وی افزود: به عنوان مثال توربوشارژ خودروی دنا پلاس در پارک علم و فناوری استان قزوین تولید می‌شود.
 
دکتر مافی گفت: ۳۰ هکتار از اراضی استان قزوین به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته است و مسئولان استان نیز از این پارک حمایت کنند و اگر بتوانیم زیرساخت‌های پارک علم و فناوری را تأمین کنیم می‌توانیم این نوید را بدهیم که در این پارک ۲۰۰ شرکت دانش بنیان شکل بگیرند و فعالیت کنند.
 
وی افزود: طرح جهش تولید در فراکسیون جهش تولید مجلس در حال تدوین است که بر این اساس امنیت غذایی کشور تأمین می‌شود و بر همین اساس همه وزارت خانه‌ها باید از شرکت‌های دانش بنیان که تأمین کننده نیاز‌های کشور هستند حمایت کنند.
 
حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز استان قزوین

ابوالفضل یاری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین نیز گفت: هر ساله نیاز‌های پژوهشی از تمامی دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌های استان احصاء می‌شود و آن دسته از پژوهش‌های کاربردی که مورد نیاز کشور و استان هستند حمایت می‌شوند.

وی افزود: یک درصد از اعتبارات جاری دستگاه‌های اجرایی استان به امور پژوهشی اختصاص دارد و بخش دوم پژوهش‌ها که منجر به تملک دارایی و سرمایه در استان و کشور می‌شود متناسب با نیاز‌های استان در اختیار محققان قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خاطرنشان کرد: اجازه هزینه کرد بودجه عمومی استان برای پژوهش در دانشگاه‌ها را نداریم چرا که بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها از وزارت علوم تأمین می‌شود.
 
وی افزود: دستگاه‌های اجرایی استان هر ساله موظف هستند از پایان نامه‌های مقطع ارشد و دکترا که منافع خوبی عاید استان می‌کند، حمایت کنند.

یاری تصریح کرد: شهرک علم و فناوری آبیک در دستور کار قرار دارد تا بخشی از نیاز‌های پارک علم و فناوری استان تأمین شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانوان بوکسور در رینگ کشوری
سرمایه گذاری ۲۰۰ همتی دولت در صنعت آب و برق گلستان
توسعه فضا‌های آموزشی در دزپارت استان خوزستان
دوره تخصصی «نهج‌البلاغه‌پژوهی» برگزار می‌شود
زلزله ۳.۵ ریشتری در حوالی چلگرد
پیشرفت چشمگیر کتابخانه مرکزی مازندران پس از ۱۸ سال
افتتاح فاز یک پروژه پرورش گوسفند داشتی پرتولید در شهرستان مهریز 
دانه‌های برف در همدان، باز هم زینت بخش زمین شد
نقش کلیدی تغذیه و فعالیت بدنی در پیشگیری از تحلیل عضلانی
پرداخت هزار و ۵۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در خراسان جنوبی
دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا؛ صدرنشینی میزبان در روز دوم
دهدشت پر بارشترین منطقه استان در بارشهای امروز
عشایر، موتور محرک تولید در استان قزوین 
خوزستان، نائب قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان کشور
افتتاح طرحهای تقویت پست برق خراسان رضوی با ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار
روزشمار انقلاب اسلامی در اردبیل
حل مسئله محور؛ رویکرد اصلی جایزه ملی «تا ثریا»
واگذاری۱۰ هزار سند بنیاد علوی در کشور
امدادرسانی به ۵۹۵ حادثه دیده برف وکولاک در استان
یک باند کلاهبرداری در شاهرود متلاشی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)