• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۶۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفتگوی ویژه؛

کمبود شدید پرستار داریم

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه کمبود شدید نیروی پرستاری داریم، گفت: باید حداقل دو و نیم نفر گروه پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی داشته باشیم اما اکنون حدود 7 تا 8 دهم یعنی کمتر از یک نفر در 24 ساعت داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،​ آقای محمد میرزابیگی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما افزود: پرستاران در یک سال اخیر با تلاش مضاعف و جان فشانی شان نگذاشتند که این کمبود نیرو، خودش را به شکل بحران در نظام سلامت نشان دهد.
وی با بیان اینکه پرستاران امنیت شغلی ندارند، اضافه کرد:​ کمبود پرستار، اضافه کاری های اجباری را به نیروهای موجود پرستاری تحمیل می کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای میرزابیگی با اشاره به اینکه اخیراً مجوزهای استخدامی خوبی از جمله 7 هزار و 30 هزار نفری برای جذب نیروی درمانی از جمله پرستاری داده شده است، گفت: اما تا زمانی که این موضوع عملی شود سراغ نیروها با قراردادهای کوتاه مدت می روند که این قراردادها، امنیت شغلی آن ها را به خطر می اندازد.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود:​ باید مجوزهای استخدامی، زود عملیاتی شود زیرا در این شرایط کرونایی و بحرانی به نیرو نیاز داریم.

امسال 10 هزار نیرو جذب شد

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در رابطه با میزان و اصلاح نظام پرداخت حقوق پرستاران و همچنین جذب آن ها انجام شده است، گفت: امسال 10 هزار نیرو جذب شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


خانم مریم حضرتی در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری افزود: اکنون مجوز جذب 30 هزار نیرو صادر و اعتبار آن نیز تامین شده است و امیدواریم حداقل 65 درصد این نیروها به پرستاری اختصاص داده شود تا بتوانیم کمبود پرستاران را جبران کنیم.
خانم حضرتی با اشاره به اینکه جذب نیروی درمانی، خوب بوده است، گفت: اگر تا سال 1405، سالانه 20 هزار نیرو بگیریم شاید بتوانیم به کف استاندارد برسیم.
او با بیان اینکه درباره پرستاران شرکتی اقدامات خوبی انجام شد، گفت: معاونت توسعه, ابلاغیه ای در مرداد امسال برای ساماندهی نیروهای شرکتی صادر و کف حقوق را تعریف کرد و خواست تا در همه دانشگاه های علوم پزشکی در این باره به صورت یکسان برخورد شود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود:​ برای پرستاران شرکتی که در دوران کرونا در بخش های کرونایی فعالیت و کمک کردند اگر در آزمون شرکت کنند، امتیازاتی در نظر گرفته شده است.
خانم مستوره حسینی پرستار بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه امسال کمبود نیروی پرستاری داشتیم، گفت: خیلی از پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شدند و پس از بهبودی دوباره مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه با وجود کمبود نیرو تلاش کردیم کیفیت کار پرستاری، پایین نیاید, افزود: متاسفانه هنوز دستورالعملی برای استخدام پرستاران نیامده است.
خانم حسینی اضافه کرد: پرستاران از نظر پرداخت دستمزد و حقوق هنوز به حق شایسته خود نرسیده اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس سازمان نظام پرستاری هم گفت: گروه پرستاری، محوری ترین گروه نظام سلامت است که در 24 ساعت با بحران های زندگی مردم سر و کار دارد و 16 ساعت از شبانه روز بیمارستان ها را اداره می کنند.
وی افزود:​ روند بروکراسی که بر استخدام ها و تصمیم گیری ها برای نظام پرداخت، حاکم است تصمیمات را به موقع به عملیات نمی رساند.
آقای میرزابیگی با اشاره به اینکه نیروهای شرکتی و قراردادی، بخش عمده ای از نیروهای ما را تشکیل می دهند، گفت: این نیروها حدود 40 هزار نفر را شامل می شوند.
وی افزود: کرونا به ما آموخت که پرستاری جزو مشاغل حاکمیتی است و دولت باید برای بیمارستان های دولتی، پرستاران لازم را استخدام کند.
آقای میرزابیگی گفت: نیروهای شرکتی جزو بهترین، جوان ترین و فعال ترین نیروها هستند و یکی از برنامه های جدی ما، پیگیری و تغییر وضعیت این نیروهاست و در اولویت استخدامی هستند.

 

ابتلای حدود 50 هزار پرستار به بیماری کرونا 

پرستار بیمارستان با بیان اینکه از زمان شیوع بیماری کرونا تا کنون حدود 50 هزار نفر از پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شدند و به مرخصی استعلاجی رفتند، گفت:​ فشار کاری بر دیگر پرستاران، بیشتر شده است.
در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری آقای مصطفی مرادی با اشاره به اینکه برای هر هزار نفر جمعیت، سه پرستار لازم است، افزود: این عدد در کشورهای پیشرفته ای مانند بلژیک 10 و در برخی کشورهای آسیا حدود هفت و نیم تا 9 و در گرجستان در حدود 5 و نیم تا 6 و در کشور ما تا پیش از شیوع بیماری کرونا یک و نیم بود.
او اضافه کرد:​ در سال های 95، 96 و 97 استخدام پرستار نداشتیم و در سال 98 قرار شد 10 هزار نفر استخدام شوند که از این تعداد حدود چهار هزار نفر به بخش پرستاری اختصاص داده شد.
وی با اشاره به مطالبات پرستاران از مسئولان خواست برای مسئله کمبود پرستار, چاره اندیشی کنند.
این پرستار با اشاره به اینکه برخی از مطالبات پرستاران،​ از 14 سال پیش تاکنون بی پاسخ مانده است، افزود: برخی از قوانین از جمله تعرفه گذاری خدمات درباره پرستاران تصویب اما اجرا نشده است.
آقای مرادی با اشاره به شرایط سخت کاری پرستاران، اضافه کرد: بر اساس قانون برای بازنشستگی پرستاران به ازای هر 20 سال باید 5 سال بخشودگی داده شود اما این قانون اجرا نمي شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

از تعداد قابل توجهی پرستار نمونه تقدیر خواهد شد

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان گفت: هر سال در جشن پرستاری از تعداد محدودی به عنوان پرستار نمونه کشوری تقدیر می شد ولی امسال تعداد قابل توجهی به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی خواهند شد.
مریم حضرتی در ادامه برنامه گفت و گوی وِیژه خبری افزود: افزایش حقوق 50 درصدی پرستاران در بهمن 98 انجام شده و همچنین نیروهای قرارداد کار معین هم به میزان 40 درصد افزایش پیدا کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی ادامه داد: ساماندهی وضع نیروهای شرکتی انجام و میانگین معوقات از 18 ماه به 4 ماه رسیده و همچنین جدا شدن اضافه کار از کارانه که یکی از درخواست های مهم پرستاران بوده در حال حاضر محقق شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: پرداخت کارانه بر اساس 90 درصد از 27 و نیم درصد جزء حرفه ای بوده که انجام شده است.
وی گفت: امسال میزان کارانه ها به دلیل اینکه عمل های غیر اورژانسی نداشتیم و درآمد اختصاصی بیمارستان ها کم شده کمی کاهش پیدا کرده است.
خانم حضرتی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در جهت افزایش حقوق انجام گرفته است گفت: کووید 19 موجب شد که دیدگاه مسئولین نسبت به جامعه پرستاری تغییر کند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان افزود: پرداخت فوق العاده ویژه جزو کارهای ارزشمندی است که برای کل کارکنان نظام سلامت انجام شده است.
وی ادامه داد: هوش بری، اتاق عمل، بهیار، کمک بهیار و کمک پرستار جزو گروه پرستاری هستند و حتماً دیده خواهند شد.
خانم حضرتی با بیان اینکه از هزار نفر از پرستاران که در بخش های کرونایی فعالیت می کردند توسط وزیر بهداشت تشویق خاص به عمل آمده است افزود:​ هر سال در جشن پرستاری از تعداد محدودی به عنوان پرستار نمونه کشوری تقدیر می شد ولی امسال تعداد قابل توجهی به عنوان پرستاران نمونه کشوری معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: کاری که توسط پرستاران با انگیزه انجام می شود خدمت به مردم و مهم ترین کار در حال حاضر مراقبت در منزل است و در حال حاضر هزار مرکز دارای مجوز برای مراقبت در منزل داریم که 561 مرکز به صورت فعال خدمات می دهند و بیش از 45 هزار خانواده از این خدمات استفاده کردند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان درباره مراقبت هایی که برای آسایش مردم انجام شده است افزود:​ توسعه مراکز مراقبت در منزل را اجرایی کردیم که به دنبال پوشش بیمه ای آن هستیم و بسته های استاندارد خدمات در منزل به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است.
خانم حضرتی ادامه داد: ایجاد مراکز خدمات مراقبتی طولانی مدت که آیین نامه آن نوشته شده و انتظار داریم تا روز پرستار توسط وزیر بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شود.
وی گفت: موضوع مراقبت تسکینی طبق برنامه ششم توسعه انجام شده و پرستاران برای این کار آموزش دیدند و تعدادی از پرستاران هم جهت دوره به اردن اعزام شدند و این طرح در حال حاضر اجرایی شده است.

طبق قانون ، پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور است

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت:​ مشاغل سخت و زیان آور در قانون بهره وری پیش بینی شده است و پرستاری طبق قانون جزو این مشاغل است و در حال حاضر پیگیر قانون واحد برای مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاری هستیم.
آقای محمد میرزابیگی گفت: از مسئولین درخواست داریم که برنامه های خود را در روز پرستار منتهی به یک تصمیم خوب کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: ما با همکاری قوه مجریه، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی در سه موضوع مهم باید تصمیم گیری کنیم اول فوق العاده ویژه کارکنان است که امیدواریم از فردای روز پرستار یا اول دی ماه عملیاتی شود و دوم استخدام 30 هزار نیرو است که درخواست داریم در ایام روز پرستار این تعداد وارد عرصه فعالیت شوند و سوم موضوع نظام پرداخت است.
آقای میرزابیگی ادامه داد: در حال حاضر برنامه بازنگری نظام پرداخت را داریم که کارگروه نظام پرداخت در سازمان نظام پرستاری تشکیل شده و آیین نامه آن آماده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری از مجلس شورای اسلامی و دولت درخواست کرد اگر قرار است نظام فی فور سرویس کماکان ادامه پیدا کند و بر اساس تعرفه باشد بنابراین تعرفه های خدمات پرستاری هم باید اجرا شود.
آقای میرزابیگی افزود: موضوع کمبود نیرو را تا مرحله قابل قبول پیگیری خواهیم کرد و نظام پرداخت و تعرفه گذاری هم باید انجام شود و همچنین پرداخت معوقات هم به روز شده که سازمان نظام پرستاری در آن موثر بوده است، موضوع تغییر وضعیت، فوق العاده ویژه و سهمیه بهیاران در ادامه تحصیل و فوریت ها هم جزو گروه پرستاری محسوب می شوند که سازمان نظام پرستاری برای آنها تلاش مستمر انجام خواهد داد.

آقای مصطفی مرادی پرستار بیمارستان هم گفت: اگر موضوع تعرفه گذاری اجرایی شود بسیاری از مشکلات پرستاران حل خواهد شد.
آقای مرادی درباره برخورد مردم با پرستاران افزود: ما احساس می کردیم زمانی که فشار کاری بیشتر شود و مراجعه کننده بالاتری هم داشته باشیم رضایتمندی کمتر می شود ولی دقیقاً بر عکس اتفاق افتاد چون علاوه بر تلاش هایی که کادر درمان انجام دادند قشر پرستار به جامعه بیشتر معرفی شد و مردم شاهد بودند که ما در چه شرایطی کار می کنیم و زحمات زیادی برای بیماران انجام می دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)