• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۸۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶
اجتماعی » جامعه و شهری

ضرورت پایش میزان رسوب انهار و رودخانه در بالادست

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: باید نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه و نقاط امن در زمان خطر وقوع سیل برای حضور شهروندان مشخص شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،سید آرش حسینی میلانی، در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از فاز نخست سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران گفت: یکی از اقدامات مهم برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها، پایش آب‌های سطحی و رواناب‌ها است. تاب‌آوری آبی یکی از مفاهیم جدیدی است که در شهرهایی که در معرض خطر سیلاب و خشکسالی قرار دارند، مطرح است.
وی با بیان اینکه پایش و اندازه‌گیری یک گام اساسی برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها است، اظهار داشت: شهرهایی که بتوانند پایش و اندازه‌گیری عوامل خطرساز را در فواصل زمانی کمتر از پنج سال را انجام دهند، جزو شهرهایی هستند که به سمت افزایش تاب‌آوری حرکت می‌کنند.
این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران اطلاعات پایه‌ای را تهیه خواهد کرد که قبلا در داخل شهر وجود نداشته است، تصریح کرد: اطلاعات به دست آمده می‌تواند در مدل‌سازی‌ها، آنالیزها و مطالعات سیلاب شهری استفاده شود تا بستر تحقق استراتژی مهم افزایش نفوذپذیری در شهر تهران فراهم شود.
حسینی میلانی ادامه داد: این آمارها می‌توانند در بحث پیاده‌روسازی‌ها و افزایش نفوذ رواناب‌ها اطلاعات مهمی را در اختیار مدیریت شهری قرار دهد.
وی بر حرکت به سمت سامانه هشدار سیل مردم تاکید و خاطرنشان کرد: بخشی از سامانه هشدار سیل، اطلاع‌رسانی پیامکی دارد که می‌‌توان شبکه‌ای مخاطبین برای اطلاع‌رسانی در شرایط ضروری ایجاد کرد اما باید این مسئله را هم در نظر گرفت که سیلاب در کمتر از 50 دقیقه به شهر می‌رسد و سیل یک عامل پر مخاطره محسوب می‌شود.
به گفته رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، در چنین شرایطی علیرغم همه تهمیدات در نظر گرفته شده، باید آمادگی لازم را داشت تا در صورت ورود سیل به محلات با کمترین خسارت بحران را مدیریت کرد.
حسینی میلانی افزود: باید نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه و نقاط امن در زمان خطر وقوع سیل برای حضور شهروندان مشخص شود.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از نظرات شورایاران، معتمدین محلات و اصناف برای افزایش آمادگی مقابله با سیلاب در شهر تهران ابراز داشت: البته قرار است کمیته محیط زیست شورا و معاونت خدمات شهری و معاونت فنی و عمرانی در این زمینه همکاری‌های مشترکی داشته باشند تا حداقل یک مانور مردمی در مقابله با سیلاب داشته باشیم.
این عضو شورای شهر با اشاره به کارهای باقیمانده در کوهستان‌های مشرف به شهر تهران بیان کرد: در ارتفاعات مشرف به شهر تهران امکان وقوع سیلاب‌های واریزه‌ای را داریم که بسیار پر ریسک و خطرناک است. میزان رسوب انهار و رودخانه در بالادست باید حتما مورد پایش دقیق قرار بگیرد. لازم است شهرداری در ارتفاعات مانع ساخت و ساز و تصرف در بستر رودخانه شود و درباره تغییرات رژیم رسوبی رودخانه حساس باشد.
حسینی میلانی اضافه کرد: همچنین موضوع کیفیت آب روددرهای تهران موضوع مهمی است که باید به صورت دائمی مورد پایش و بررسی قرار گیرد. مجموعه این اقدامات موجب کاهش خطرات بحران سیل و ایجاد شهری تاب‌آور در برابر سیلاب خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وطن و عشق؛ دو مضمون اصلی در شعر سلمان هراتی
برگزاری طرح سفر یادگیری در آباده
تجلیل از علم و علما؛ راهی برای گرایش نسل جوان به دانش و معنویت
رزمایش پدافند غیرعامل در گرگان؛ تمرینی برای مدیریت بحران
فاطمیه، نماد بصیرت و استقامت ملت ایران در برابر فتنه و استکبار
پایان مسابقات اسکواش ایران جونیور با معرفی برترین‌ها
حزب الله تسلیم تهدید های آمریکا نمی شود
حجاب و عفاف سدی مستحکم در برابر تهاجم فرهنگی دشمن است
معرفی برترین‌های مسابقات اسکواش دختران ایران جونیور
رهایی ۷ محکوم به قصاص از چوبه دار در دو پویش
هوش مصنوعی شتاب‌دهنده صنعت پست
برگزاری همایش خادم یاران رضوی استان سمنان
برگزاری هفته دوم لیگ برتر بسکتبال بانوان با ۴ دیدار
آخرین وضعیت ساماندهی صنوف مزاحم در اراک
دستگاه‌ها موظف به صدور سند حتی بدون درخواست متصرف هستند
دستگیری باند سارقان در شهرکرد
آغاز برداشت پرتقال از ۱۵ آبان
سیمان دهلران پس از دو دهه در آستانه تکمیل
برگزاری همایش توسعه سلامت اجتماعی شهروندان تهران
تأکید استاندار قزوین بر وحدت ملی و توسعه شهرستان آبیک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چهارمی ایران در پایان روز دهم بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
پخش زنده فینال فوتسال و پخش زنده بسکتبال از شبکه ورزش
مردی که با خرس و پلنگ حرف می زند
باران امید در مازندران
اجرای قانون عفاف و حجاب فرادستگاهی است
تکواندو قهرمانی جهان؛ نعمت زاده و بختیاری با پیروزی آغاز کردند
پایان هفته هفتم لیگ برتر بسکتبال
جابه‌جایی بیش از ۹۲ میلیون مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در هفت ماه
آتش‌بس غزه شکننده است
عهد شکن از روز اول، روایتی از یک تجربه
رؤسای جمهور آمریکا و چین پس از ۶ سال با یکدیگر دیدار کردند
رقابت ۱۲ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی
سودجویی برخی از رستوران‌ها به بهانه عرضه غذای ارزان
نبرد ۱۲ روزه نشان داد پدافند غیرعامل ضروری و تکلیف‌ملی است
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)