• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۵۹۰۶۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹
یزد » اقتصادی
گزارش مکتوب

یک روز با یک گروه جهادی

از گپ و گفت‌های بچه‌های بسیجی تا لبخند‌های رضایتی که بر گونه روستاییان می‌نشیند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، صبح یک روز پاییزی است و من میزبان گروه جهادی هستم. گروهی که عده‌ای از بسیجیان پا به کار راه انداخته اند و تنها هدفشان عمران و آبادانی در مناطق روستایی است.
جلسه شروع می‌شود. اینجا کارشان با تخته و ماژیک است، برنامه ریزی شان شروع می‌شود؛ چیزی که روی تخته می‌بینم الفبای آبادانی است. نوشته‌ها یکی یکی از جلوی چشمانم عبور می‌کند: لوله گذاری برای آبیاری قطره‌ای در زمین‌های کشاورزی، اصلاح شبکه آبرسانی در روستاها، آموزش خوداشتغالی و ...یک روز با یک گروه جهادی
آقای مسجدی سرتیم است و برنامه‌ها را یادداشت می‌کند. پنج، شش نفری هم از جوانان بسیجی دور میز نشسته اند و با چشمان مشتاق، عزم شان را برای سفری جهادی جزم کرده اند.
او به هر کدام از جهادگران یک وظیفه محول کرد به آقای محی الدینی پیگیری لوله‌های آب برای بارگیری و انتقال به روستای حسن آباد، به آقای سلامت تهیه مواد لازم برای بهسازی و بهداشتی کردن محیط‌های دامداری و به آقای محی الدینی هم خرید مواد اولیه برای آموزش گلیم بافی به زنان و دختران روستا محول کرد.
جهادگران قرارگاه پیشرفت و آبادانی یک ساعتی با هم مشورت کردند و همه هماهنگی‌ها برای اجرای طرح‌های محرومیت زدایی در روستا‌ها انجام و در پایان جلسه آقای مسجدی نزدیک میز شد و نگاهی به همکاران جهادگرش کرد و گفت: چشم امید مردم به ماست. همه "یاعلی" می‌گویند تا کارشان را برای عمران و آبادانی روستا‌های منطقه محروم شهرستان خاتم آغاز کنند.


جان دوباره در رگ‌های خوانسار
قصه کم آبی و محرومیت برای اهالی روستا، قصه امروز و دیروز نیست. سالهاست خشکسالی بر کویر سایه افکنده و آب و سرسبزی از روستا‌های استان یزد رخت بربسته است. مسئله‌ای که باعث شده تولید محصولات کشاورزی و باغی به صفر برسد.
حدود ۷۰ تا ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی خوانسار شهرستان خاتم بخاطر نبود زیر ساخت‌ها و امور فنی و زیر بنایی مانند لوله گذاری خشک شده است، اما اکنون قرار است با پیگیری جهادگران قرارگاه پیشرفت و آبادانی زمینه اجرای طرح آبیاری قطره‌ای برای زمین‌های کشاورزی این منطقه ایجاد شود.
همراه با گروه جهادی راهی روستای خوانسار از توابع شهرستان خاتم می‌شوم. جایی در ۳۵۰ کیلومتری مرکز استان یزد. بعد از چند ساعت به مزارعی خشک و بی آب و علف رسیدیم. روی زمین پر از لوله‌های بزرگ آب بود. یک روز با یک گروه جهادی
با کشاورزان به گفتگو می‌نشینم. مشهدی قربان کشاورزی که به تک درخت تکیه زده بود برایم درد و دل می‌کند و می‌گوید: ۱۵ سال است که درگیر خشکسالی هستیم و ۲۵۰ هکتار از اراضی این روستا خشک شده است.
کرمعلی کشاورزی دیگر که نگاهش را از جوی آب خشکیده، برنمی داشت، آهی کشید و گفت: می‌دانی چند سال است که از این جوی، آب جاری نشده است و باغهایمان خشک شده است.
وی ادامه می‌دهد: ماشاالله به همت جهادگران قرارگاه پیشرفت و آبادانی که طرح لوله گذاری برای آبیاری قطره‌ای را در این روستا اجرا می‌کنند.
صفی الله هم که هم ولایتی کرمعلی است می‌گوید:حالا با این لوله گذاری زمین ما که خشک مانده بود، زیر کاشت صیفی وسبزیجات می‌رود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خاتم می‌گوید: امسال در راستای هم افزایی و افزایش تولید، برنا مه‌های مشترکی با قرارگاه پیشرفت و آبادانی شهرستان خاتم با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای آبیاری کم فشار با لوله گذاری در سطح ۱۳۰ هکتار در روستای خوانسار انجام دادیم.
مجتبی آغاز ادامه می‌دهد: با این طرح ۴۰ درصد راندمان آبیاری افزایش پیدا می‌کند و ۷۰ هکتار از اراضی که از دستور کشت خارج شده است، به چرخه تولید بر می‌گردد.


مایه حیات در دل خانه‌های روستایی
قرار دوم ما در سفر با گروه جهادی، روستای حسن آباد است. در همین ابتدای روستا، همت و تلاش خودنمایی می‌کند. کارگرانی که برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی روستا در حال فعالیت بودند. آقای مسجدی از مشارکت مردم روستا برای تعویض لوله‌های فرسوده می‌گوید و ادامه می‌دهد: مردم واقعا به ما کمک کردند تا کار را سریعتر انجام دهیم.یک روز با یک گروه جهادی
روستائیان به استقبالمان می‌آیند. محمد صالح از اهالی روستا به ما می‌گوید: آبرسانی این روستا خیلی ضعیف بود که با کمک جهادگران و مشارکت مردم لوله‌ها تعویض شد.
امیر هم ما را به داخل حیاط می‌برد و در حالیکه شیر آب را باز می‌کند، می‌گوید: روز‌ها اصلا آب نداشتیم، اما اکنون فشار آب را ببینید، خیلی کار بزرگ و اساسی برایمان انجام دادند.
آنگونه که رئیس آب و فاضلاب شهرستان خاتم می‌گوید: با کمک بر و بچه‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه الغدیر استان یزد، شبکه‌های فرسوده آب آشامیدنی ۱۳ روستا را تعویض کردیم.
عاشوری ادامه می‌دهد: جلوگیری از هدر رفت آب وسرعت انتقال آب از مزایای اصلاح شبکه آبرسانی به روستا‌ها است.


کاشتن نهال امید در دل مردم روستا
فعالی‌های قرارگاه در محور‌های عمرانی، اشتغالزایی و معیشت، فرهنگی، اجتماعی، تعلیم و تربیت و سلامت انجام می‌شود. مهمترین هدف از اجرای این طرح، مشارکت مردم است و سه سال است که جهادگران قرارگاه پیشرفت و آبادانی در مناطق محروم استان یزد برای عمران و آبادانی و کمک به محرومان تمام قد ایستاده اند.
قرار بعدی ما با جهادگران، روستای بختیاری است. یک روز با یک گروه جهادی
آقای محی الدینی جهادگری باانگیزه و مردم دار است. او می‌گوید: در گام اول ظرفیت‌های روستا‌ها را شناسایی و با مشارکت مردم و بعضی از نهاد‌ها تولید محصولات کشاورزی و دامداری را افزایش می‌دهیم.
عاشوری یکی از دامداران موفق روستای بختیاری می‌گوید: بهسازی و بهداشتی کردن محیط‌های ۷۰ واحد دامداری روستا با همت قرارگاه انجام شد بطوریکه این کار در کم شدن تلفات دام تاثیر خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه ۶ هزار رأس دام در روستا موجود است، ادامه می‌دهد: قرار است ۷۰ واحد دامداری دیگر تا پایان سال بهسازی و بهداشتی شود.
قره چاهی از بانوان مرغدار روستای بختیاری هم می‌گوید: قرارگاه پیشرفت و آبادانی جوجه‌ها را نصف قیمت در اختیار ما گذاشتند و با آموزش‌های خوب در زمینه پرورش مرغداری روزانه ۵۰ عدد تخم مرغ تولید دارم.


تار و پود‌هایی با نقش امید
شناسایی نقاط محروم و نیازمندی‌هایی آن، کار‌های ترویجی، مشارکت مردم و خیرین و دستگاه‌های اجرایی و دولتی، فرهنگی و اشتغال، تعلیم و تربیت اقداماتی است که قرار گاه پیشرفت و آبادانی به صورت مشارکتی در راستای محرومیت زدایی انجام می‌دهد.
احیای صنایع دستی، آموزش و ایجاد اشتغال برای زنان روستا هم از دیگر برنامه‌هایی است که با مشارکت مردم و ارگان‌های مربوطه در روستا‌های شهرستان خاتم در حال انجام است.
همراه جهادگران به طرف مدرسه‌ای در روستای بختیاری رفتم. مدرسه‌ای که در آن دانش آموزان در حال یادگیری گلیم بافی هستند.
قره چاهی مدرس کلاس می‌گوید: آموزش گلیم بافی در قالب طرح مدارس زندگی با کمک آموزش و پرورش و قرارگاه پیشرفت وآبادانی سپاه برگزار شد.یک روز با یک گروه جهادی
وی با اشاره به اینکه این طرح با مشارکت ۲۰ دانش آموز در دو دوره برگزار شده، ادامه می‌دهد: هدف این طرح ایجاد اشتغال وآموزش مهارت‌های زندگی برای دختران روستایی است.
در نزدیکی مدرسه به خانه یکی از روستائیان رفتم. در گوشه حیاط دستگاهی دیدم که بافنده‌ای با خوشحالی تار و پود را به هم گره می‌زد. نزدیکش شدم و دقایقی با او به گفتگو نشستم. زهرا می‌گوید: با کمک جهادگران بعد از سال‌ها شروع به بافت سیاه چادر کردم و خداراشکر توانستم از این راه درآمد کسب کنم.
خانم پورباقریان مدرس صنایع دستی سیاه چادری که بعد از ۲۸ سال بافته شده است به ما نشان می‌دهد و می‌گوید: در راستای توانمند کردن زنان روستا، سیاه چادر میراث گرانبها را احیا کردیم.
وی ادامه می‌دهد: مواد اولیه و دستگاه‌ها از طرف قرارگاه در اختیار زنان روستایی قرار گرفت و با همکاری زنان روستا آموزش را شروع کردیم. هم اکنون هشت بافنده سیاه چادر در این روستا مشغول به کارند.
خانم پورباقریان با اشاره به اینکه سفارش از کشور آلمان برای سفره بافی گرفته ایم می‌گوید: مخشیدبافی، سفره بافی، پلاس بافی وگلیم بافی را هم بانوان روستا راه اندازی کردیم.


هدیه جهادگران، بازگشت لبخند و امید به روستا‌ها
آبیاری مزارع کشاورزی، بهسازی شبکه آب شرب، ایجاد اشتغال، بهساز وبهداشتی کردن واحد‌های دامداری، تسهیل در رفت و آمد با ایجاد و احداث راه‌های روستایی و ساخت مسجد و مدرسه برنامه‌های خدمت رسانی به مردم روستا‌های محروم است.
فرمانده سپاه الغدیر استان یزد می‌گوید: از ابتدای سال تاکنون بسیج سازندگی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه ۸۰۰ پروژه عمرانی و آبادانی در روستا‌های محروم استان اجرا کرده اند.
سردار پورشمسی ادامه می‌دهد: تا پایان سال قرار است ۴ هزار طرح راه روستایی، آب، برق، بازسازی و بهسازی منازل محروم روستایی در ۵۴ روستای استان اجرا شود.
صحبت‌های آقای مسجدی در گوشم زمزمه می‌شود، او می‌گفت: اگر شبانه روزی در این روستا‌ها کار کنیم کم است باید همه دست به دست هم دهیم و روستا‌ها را آباد کنیم.
این سفر جهادی با جهادگران بی ادعا سرشار از امید و تلاش بود و همت و تلاش این جهادگران امید و آبادانی را بار دیگر به روستا‌ها بازگرداند ...

 

نویسنده: مهدیه رضائی مهر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)