• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۱۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۶
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
در ایام کرونا

نهضت سواد آموزی بدنبال استخدام بدون آزمون ۶۰۰۰ آموزش دهنده

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی آخرین آمار‌ها از وضعیت سوادآموزی در کشور را اعلام و اقدامات انجام گرفته ذرباره سوادآموزی در ایام کرونا را تشریح کرد.

نهضت سواد آموزی بدنبال استخدام بدون آزمون ۶۰۰۰ آموزش دهندهبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ آقای شاپور محمدزاده در نشستی خبری ضمن گرامیداشت فرارسیدن سالروز تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی و هفته سوادآموزی در کشور گفت: سازمان نهضت سوادآموزی در هفتم دی سال ۱۳۵۸ و با فرمان امام راحل (ره) تأسیس شد و اکنون بالغ بر ۴۱ سال از تأسیس آن می‌گذرد.
 
وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در این سازمان طی نزدیک به چهار دهه گذشته گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۵۲ درصد افراد جامعه ما بیسواد بودند، ولی میانگین باسوادی در سال ۹۹ به بالای ۹۶ درصد رسیده است.
 
آقای محمدزاده ضمن ابراز امیدواری از گسترش روند شناسایی و جذب بیسواد‌ها و ریشه کنی بیسوادی در آینده نزدیک گفت: هم اکنون ۵۰ درصد فعالیت‌های ما در راستای باسواد کردن بیسوادان و ۵۰ درصد در راستای تعمیق، تحکیم و تثبیت سواد صورت می‌گیرد.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به اقدامات صورت گرفته در راستای تحقق عدالت جنسیتی اشاره و اظهار کرد: ۸۰ درصد فعالیت‌های نهضت سوادآموزی مربوط به دختران و زنان است. فاصله درصد باسوادی زنان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۶.۲ درصد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده، اما اکنون بیسوادی به کمتر از ۲.۸ درصد رسیده است.
 
وی افزود: فاصله سوادآموزی در مناطق شهری و روستایی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، پیش از انقلاب ۳۸درصد بوده که اکنون به کمتر از هفت درصد رسیده است.
 
آقای محمدزاده همچنین با اشاره به شیوع کرونا از اسفند پارسال و اقدامات انجام شده درباره تداوم جریان سوادآموزی در کشور گفت: از اواخر سال گذشته جهان با شیوع ویروس کرونا روبرو شد و سازمان نهضت سوادآموزی نیز در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، اقداماتی را در دستورکار قرار داد.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: ازجمله اقدامات انجام شده اینکه برای عقب نماندن از آموزش‌ها، همانند شبکه شاد، سامانه‌ای تحت وب راه‌اندازی کردیم.
 
آقای محمدزاده با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌ای با سازمان صدا و سیما و پخش برنامه «لوح قلم» از شبکه‌های سراسری و استانی برای سوادآموزان و اختصاص ۴ هزار و ۵۰۰ دقیقه برنامه برای دوره انتقال گفت: ۱۵۰ برنامه ۳۰ دقیقه‌ای نیز در دست تولید است که از بهمن از شبکه‌های سراسری و استانی پخش خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه در این دوران، آموزش‌ها در مناطق سفید حضوی، زرد نیمه حضوری و نارنجی و قرمز غیرحضوری است گفت: یک کتابخانه دیجیتالی نیز راه اندازی شد که هزار کتاب برای سوادآموزان و آموزشیاران در آن بارگذاری شده است. همچنین از ۴۸۰ مرکز یادگیری محلی، ۱۲۰ مرکز را به عنوان مراکز ویژه تعیین کردیم تا به عنوان کانون آموزش مجازی فعالیت کنند.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: به دلیل شرایط کرونایی زمان کلاس‌ها تمدید شده است و زمان کلاس برای دوره انتقال تا پایان دی ماه، دوره تحکیم تا ۱۵ بهمن ماه و برای دوره سوادآموزی تا ۳۰ بهمن خواهد بود.
 
وی با اشاره به اینکه براساس آخرین سرشماری سراسری در سال ۹۵ و طبق خوداظهاری افراد، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال داریم که ۳۶۰ هزار نفرشان از اتباع خارجی هستند گفت: سالانه ۴۰۰ هزار بیسواد را تحت پوشش قرار می‌دهیم که ۵۰ درصد بیسواد صرف هستند.
 
آقای محمدزاده افزود: براساس گزارش‌های سامانه ما، تعداد بیسوادان کمتر از یک میلیون است. تاکنون توانسته ایم اطلاعات سنی ۶۰۰ هزار نفر را دریافت و راستی آزمایی کنیم. برای این تعداد نیز آموزش باسوادی انجام می‌دهیم و ملاک کار ما خواهد بود. از این ۶۰۰ هزار نفر تا کنون ۵۵ هزار نفر جذب شده اند.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره سیاست‌های تشویقی سوادآموزی نیز گفت: بسیاری از استان‌ها برای افرادی که باسواد می‌شوند تسهیلات ویژه‌ای در نظر می‌گیرند و معادل ۲۰ درصد سرانه‌ای که هر سال داده می‌شود، به عنوان تشویقی به افرادی که باسواد می‌شوند پرداخت می‌شود.
 
وی همچنین درباره وضعیت آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: براساس قانون تعیین تکلیف، ۲۴ هزار آموزش دهنده باید تا پایان برنامه ششم توسعه استخدام شوند. مقرر شد طبق آیین نامه‌ها ۲۴ هزار نفر در آزمونی شرکت کنند که ۱۷ هزار و ۱۱۳ نفر آن‌ها در آزمون پذیرفته شدند.
 
آقای محمدزاده افزود: بیش از ۶ هزار نفر پذیرفته نشدند که با دریافت مجوزی برای این افراد در صدد هستیم آن‌ها را نیز تعیین تکلیف کنیم تا دوباره در آزمونی شرکت نکنند که اگر تأیید نهایی شود، آموزش دهندگان از آزمون معاف شده و ۶ هزار نفر دیگر نیز مانند ۱۷ هزار نفر در چرخه استخدام قرار می‌گیرند.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره برنامه‌های سوادآموزی زندانیان نیز عنوان کرد: تا پایان سال ۹۸، حدود ۱۰ هزار و ۳۶ نفر تحت پوشش آموزش‌ها قرار گرفتند. در مجموع زندانیان تا ۶۰ سال سن تحت پوشش آموزش‌های سواد آموزی قرار می‌گیرند که تاکنون ۷۹۱ هزار و ۵۸۱ نفر مددجو تحت آموزش‌های سواد قرار گرفته اند.
 
وی افزود: تاکنون ۵۴۶ هزار و ۱۱۴ نفر سرباز کم سواد و بیسواد را تحت پوشش برده ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)