• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۱۸۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
صفحه نخست » کل اخبار

توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی

یک متخصص ارتوپدی معتقد است روزانه یک تا دو ساعت فعالیت‌های مربوط به خانه تکانی با رعایت اصول ایمنی می‌تواند از بسیاری آسیب‌های جسمی پیشگیری کند.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، هرسال با شروع خانه تکانی در روز‌های پایانی سال آسیب‌ها و تروما، بویژه در زنان افزایش می یابد.

روزی 2 ساعت بیشتر "خانه تکانی" نکنید
 
توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی
 
مرتضی فرشچیان متخصص ارتوپدی با اشاره به شروع خانه تکانی در ایام نزدیک به نوروز، گفت: هرساله با شروع خانه تکانی در روز‌های پایانی سال شاهد افزایش آسیب‌ها و تروما، بویژه در زنان هستیم.
وی با بیان اینکه خانه تکانی باید با رعایت اصول ایمنی و حفظ سلامت افراد انجام شود، گفت: قرار نیست برای تمیز کردن منزل و محیط زندگی سلامت و جانمان را به خطر بیندازیم و بانوان باید مراقب باشند تا در کنار شست و شو و نظافت منزل آسیبی به سلامت آن‌ها وارد نشود.

انجام روزانه یک تا دو ساعت فعالیت‌های مربوط به خانه تکانی با رعایت اصول ایمنی می‌تواند از بسیاری آسیب‌های جسمی پیشگیری کند.
فرشچیان شکستگی دست و پا به خاطر سقوط از ارتفاع، آسیب به ستون فقرات و دیسک کمرو کشیدگی رباط‌های اطراف مفاصل را از جمله شایع‌ترین آسیب‌های خانه تکانی عنوان کرد و افزود: متأسفانه بیشتر بانوان به دلیل فعالیت بیش از حد و فشار نامتعادل بر روی زانو، کمر، مچ دست و … بعد از اتمام خانه تکانی دچار مشکلات اسکلتی فراوانی می‌شوند.
 
توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی

وی با بیان اینکه توصیه می‌شود در گام اول بانوان به هیچ عنوان به تنهایی اقدام به انجام خانه تکانی نکنند و حتماً از افراد دیگر برای انجام این کار کمک بگیرند، تصریح کرد: مشارکت تمام اعضای خانواده در امر خانه تکانی موجب می‌شود فشار از روی دوش بانوان برداشته شده و کمتر دچار آسیب شوند.
 
توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: همچنین توصیه می‌شود فعالیت‌های خانه تکانی در روز‌های مختلف تقسیم شود و از انجام فشرده آن خودداری شود، در همین راستا بهتر است خانواده‌ها از هم اکنون کار‌های مربوط به خانه تکانی را شروع کرده و آن را به روز‌های پایانی سال موکول نکنند که به خاطر کمبود وقت مجبور به انجام فشرده کار‌ها نشوند.

به گفته این متخصص ارتوپدی انجام روزانه یک تا دو ساعت کار‌های مربوط به خانه تکانی کافی است و بیش از این مقدار توصیه نمی‌شود.

فرشچیان نسبت به بلند کردن اجسام سنگین به بانوان هشدار داد و افزود: این کار می‌تواند موجب آسیب‌های جدی دیسک کمر شود.

وی افزود: بلندکردن اجسام سنگین باید توسط چند نفر و ترجیحاً مردان انجام شود و هنگام بلند شدن هم افراد باید نشسته و جسم سنگین را گرفته و با آن بلند شوند و از خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنند.
 
توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی

این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه بسیاری آسیب‌ها این ایام مربوط به بلند کردن فرش‌های شسته شده و خیس است، گفت: توصیه می‌شود حتی المقدور بانوان از شستن فرش خودداری کرده و این کار را به قالیشویی‌ها بسپارند. اگر هم اصرار برای شستن فرش وجود دارد باید به طور جد از انجام این کار به تنهایی خودداری کرده و هرگز اقدام به بلند کردن و جابجا کردن فرش خیس به تنهایی نکنند، هرچند ابعاد فرش کوچک باشد.

فرشچیان تصریح کرد: برای شستن فرش هم همه اعضای خانواده باید مشارکت کرده و این کار باید بصورت گروهی انجام شود و هنگام بلند کردن فرش هم باید اجازه دهند کمی از آب آن خارج شده و بعد چند نفری برای این کار اقدام کنند و هر زمان احساس کردند کوچک‌ترین فشاری به کمر آن‌ها وارد می‌شود این کار را متوقف کرده و از افراد بیشتری کمک بگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از ۸ پایگاه اورژانس در استان
تیم ملی دوچرخه سواری ایران از رقابت‌های قهرمانی آسیا بازماند
هم‌افزایی فعالان مسجدی یزد برای گرامیداشت هرچه باشکوه‌تر دهه فجر
ارائه ۲۷ طرح در کارگروه زیربنایی استان زنجان
معدن مس سرگز در جنوب استان کرمان اشتغال افرین است
شادی مردم استان مرکزی در نیمه شعبان
ثبت بارش ۲۴ میلی‌متری در خرم‌دره
بارش ۵۰ سانتیمتری برف در کوهرنگ
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان
تولید دارو با استفاده از گیاهان دارویی بومی گلستان
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها؛ پنج شنبه ۱۶ بهمن ماه در ۲۰هزار گلزار شهدای سراسر کشور
نشست سالانه اندیشمندان و اساتید سراسر کشور در حرم شاهچراغ
تیم ملی دو و میدانی ایران عازم تیانجین شد
رتبه اول کشور در تنوع محصولات صنعتی با تولید ۸۰ هزار نوع محصول
افتتاحیه ۴۴مین جشنواره فیلم فجر در اراک
نو نوار شدن بیش از۳۶ کیلومتر از راه های روستایی استان زنجان در ایجرود
تب برفکی مهار شد
بارش برف در محور‌های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی
روند کاهشی دما در سمنان
این فیلم روایتی از زندگی چمران جنوب بر پرده نقره ای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)