• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۲۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۴
اقتصادی » آب و انرژی
در بخش آب و برق؛

آمادگی ایران برای بازسازی مناطق آزاد شده آذربایجان

وزیر نیرو گفت: اعلام آمادگی می‌کنیم در بخش آب و برق مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان در امور بازسازی، حضور فعال داشته باشیم.

آمادگی ایران برای بازسازی مناطق آزاد شده آذربایجانبه گزارش خبرنگار 'گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای رضا اردکانیان پس از ملاقات معاون نخست وزیر آذربایجان با وی در جمع خبرنگاران افزود: شرکت‌های متعدد ایرانی می‌توانند در توسعه همکاری‌ها و فراهم کردن زمینه‌های مناسب‌تر برای نیازی که در بخش آب و برق منطقه از جمله جمهوری آذربایجان وجود دارد حضوری فعال داشته باشد.

وی اضافه کرد: امروز در زمینه برق و انرژی مذاکرات خوبی با شهباز اف وزیر انرژی آذربایجان انجام شد که موضوع تمدید قرارداد مبادله انرژی با جمهوری آذربایجان مورد توافق قرار گرفت و توسعه ارتباطات الکتریکی هم در دستور کار است و تصمیم داریم از طریق جمهوری آذربایجان سیستم برق ایران را با فدراسیون روسیه همزمان سنکرون کنیم.
وزیر نیرو گفت: یک مشاور معتبر ایرانی برای این کار انتخاب شده که هر سه کشور در انتخاب آن توافق کردند که هزینه‌ها مطالعه و اجرای این طرح را نیز به طور مشترک پرداخت کنند که این موضوع یکی از زمینه‌های همکاری ایران و آذربایجان است.
آقای اردکانیان با اشاره به این که در طول یک سال گذشته برای دومین بار معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان دیدار و گفتگو کرده است، افزود: آذربایجان همسایه مهمی برای ایران است و زمینه‌های همکاری متنوعی بین دو کشور در بخش آب و برق وجود دارد.

وزیر نیرو گفت: یکی از پرسابقه‌ترین طرح‌های بهره برداری از رودخانه مرزی بین دو کشور است که سال آینده عمر بهره برداری از سد ارس بر روی رودخانه مرزی ارس بین ایران و آذربایجان به ۵۰ سال می‌رسد.

وی ابراز امیدواری کرد: مراسم شایسته‌ای برای ۵۰ سالگی بهره برداری سد ارس بر روی رودخانه مرزی براساس معاهده‌ای که وجود دارد برگزار کنیم.

وزیر نیرو گفت: علاوه بر سد ارس، سد‌های خداآفرین، قیز قلعه سی و نیروگاه‌های برق آبی مربوط به این طرح‌ها در حال اجرا و تکمیل است.

وی افزود: جلسه امروز ما، براساس موافقت نامه قانونی دو کشور برای احداث سد‌های خداآفرین و قیز قلعه سی و نیروگاه‌های برق آبی آن‌ها که مصوبه سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی است تشکیل شد و ادامه خواهد داشت تا طبق آن موافقت نامه قانونی، در خصوص نهایی شدن تقسیم هزینه‌های احداث این طرح و نیروگاه‌های تکمیلی، توافق شود.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان نیز پس از دیدار و گفتگو با وزیر نیروی کشورمان در جمع خبرنگاران گفت: جمهوری آذربایجان اهمیت ویژه‌ای به روابط با ایران قائل است به همین دلیل با یک هیئت عالی رتبه به ایران سفر کردیم تا روابط را توسعه دهیم و در زمانی که ویروس کرونا در جهان طیغان کرده است در سایه این اراده سیاسی به ایران آمدیم تا درباره روابط دوجانبه و همکاری دوجانبه بین دو کشور بحث و گفتگو کنیم.

آقای شاهین مصطفی اف افزود: یکی از مواردی که موجب ضرورت این سفر شده، این است که من به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی بعد از حوادثی که منجر به تغییر جغرافیای سیاسی در منطقه شده و احیای اراضی جمهوری آذربایجان را فراهم کرده است به تهران سفر کردم تا شاهد همکاری‌های بیشتر باشیم.

وی اضافه کرد: جمهوری آذربایجان بعد از ۳۰ سال اشغال اراضی خود توسط ارمنستان که در واقع ۲۰ درصد اراضی جمهوری آذربایجان را اشغال کرده بود توانست براساس عدالت تاریخی و حقوق بین الملل و با استفاده از قدرت نظامی و سیاسی خود مناطق اشغالی را آزاد کند.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان گفت: مذاکرات چندین ساله با ارمنستان در زمینه مناطق اشغالی نتیجه نداشت و آذربایجان مجبور به استفاده از راه حل نظامی برای احیا تمامیت ارضی خود شد.

آقای مصطفی اف تصریح کرد: پیروزی در این جنگ در سایه وحدت مردم، رشادت ارتش و تدبیر و درایت رئیس جمهور آذربایجان بود، جمهوری آذربایجان برای احیا تمامیت ارضی خود شهید و مجروح نیز داشته است.

وی گفت: این پیروزی در سایه حمایت‌های دوستان ما از جمله ایران بوده است که از روز‌های نخست درگیری از موضع اصولی خود یعنی حمایت از تمامیت ارضی آذربایجان دفاع کرد.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان افزود: آذربایجان در شرایط جدید جغرافیایی سیاسی، ثبات و صلح به منطقه خواهد آورد.

آقای مصطفی اف ادامه داد: روابط جمهوری آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های متفاوت و متنوعی است و بخش انرژی یکی از بخش‌های مهم همکاری‌های دو کشور است به ویژه در هفت سال گذشته کار‌های مهمی در این خصوص انجام شده و توافقات خوبی نیز به امضا رسیده است.

وی گفت: ما با ایران در سنکرون شبکه الکتریکی ایران، آذربایجان و روسیه همکاری می کنیم و آذربایجان به ایران برق صادر می کند و در این زمینه, زیرساخت های لازم فراهم شده است.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان افزود: در زمینه و طرح های متفاوت, دو کشور همکاری نزدیکی دارند که یکی از آنها طرح سد و نیروگاه برق آبی خداآفرین، قیز قلعه سی بود که در سال 2016 امضا شد.

آقای مصطفی اف درباره اتمام و پیشرد این طرح ها گفت: با همکاران ایرانی گفتگو کردیم و اراده جمهوری آذربایجان این است که این طرح ها تکمیل شود.

وی اضافه کرد: رود ارس یکی از میراث مشترک بین ایران و آذربایجان است و طرح هایی که بر روی بستر آن در حال ساخت است به نوعی در خدمت منافع دو کشور است و یکی از زمینه های همکاری بین ایران و آذربایجان محسوب می شود.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان با اشاره به این که در سفر رئیس جمهور الهام علی اف به نوار مرزی آذربایجان و ایران این مرز را" مرز دوستی " معرفی کرد، گفت: ما باید این مرز را به عنوان نمونه ای مثال زدنی به جهانیان نشان دهیم.
آقای مصطفی اف در پایان افزود: در حاشیه رود ارس ظرفیت های جدیدی در حوزه آب و برق، زیرساخت و همچنین کشاورزی برای ادامه همکاری وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در دانشگاه ملی مهارت
تشکیل هیات‌های صلح مددکاری در کلانتری‌های خوزستان
مهاباد نائب قهرمان مسابقات استانی کیک بوکسینگ
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر فوتبال
علم بدون اخلاق و شفقت به کمال نمی‌رسد
ایران در کنار زلزله زدگان شمال افغانستان
دستگیری پنج سارق در بخش ایلخچی اسکو
حمایت مجلس از پیشنهاد وزارت کار برای عرضه کالا با نرخ ثابت در کالابرگ
معرفی دستاورد‌های انقلاب به جوانان در قالب راهیان پیشرفت در خوزستان
خروش مردم ولایتمدار سراسر استان اردبیل علیه استکبار جهانی
دستگیری عامل چاقو کشی در میامی
۳ تن از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر دستگیر شدند
برپایی میز خدمت معدنکاری در سمنان
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم استان
روحیه جهادی و مردمی بسیج ستون استوار امنیت و پیشرفت کشور
اهدای ۱۵ سری جهیزیه به زوج‌های جوان قزوینی 
اهدای ۵۰ واحد خون در شهرستان قیروکارزین
برنامه‌های ویژه هفته مازندران با محوریت گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست
اجلاسیه مجمع شهر‌های تاریخی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های یزد
برگزاری رزمایش اورژانس به مناسبت هفته‌ی پدافند غیر عامل در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)