• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۲۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف

امروز چهارشنبه، سوم دی ماه سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با هشتم جمادی الاول سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیست و سوم دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوفبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( سوم دی ) به شرح زیر است:

درگذشت شیخ محمد عبده، مبارز مصری
۱۱۹ سال پیش در چنین روزی، هشتم جمادی الاول سال ۱۳۲۳ هجری قمری شیخ «محمد عبده» (Muḥammad 'Abduh)، از فضلا و مبارزان مشهور مسلمان در بندر اسکندریه در شمال مصر درگذشت.
وی تحصیلات خود را در دانشگاه الازهر آغاز کرد. سپس به محضر درس سید جمال الدین اسدآبادی، روحانی آزادیخواه ایرانی راه یافت و از اندیشه‌های او بهره‌های بسیار برد. پس از تبعید سید جمال الدین اسدآبادی، عبده جانشین وی در تدریس شد اما با گسترش نفوذ استعمار انگلیس بر کشور مصر، عبده نیز به سوریه تبعید گردید. عبده پس از شش سال تدریس در سوریه، به پاریس رفت و سید جمال الدین اسدآبادی را در انتشار روزنامه «عروة الوثقی» یاری کرد. او پس از بازگشت به مصر، به قضاوت مشغول شد. شیخ محمد عبده، همانند استادش سیدجمال الدین اسدآبادی، آرزوی اتحاد جهان اسلام و مذاهب اسلامی را داشت و معتقد بود باید مسلمین جهان، علیه کفار و استعمارگران متحد شوند.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
 
سقوط شهر جده توسط ابن سعود
۹۵ سال پیش در چنین روزی بیست و سوم دسامبر سال ۱۹۲۵ میلادی شهر جده توسط "ابن سعود" سقوط کرد و حکومت خاندان هاشمی بر این شهر پایان یافت.
بعد از فرونشستن قیام وهابیان در نیمه نخست قرن نوزدهم، این گروه در طول قرن نوزده همواره به تحریک دیگران علیه دولت عثمانی مشغول بودند. در اوائل قرن بیستم، عبدالعزیز ابن عبدالرحمان ابن سعود به عنوان رئیس یکی از قبایل حجاز تصمیم به تسخیر بخش ‏هایى از مناطق تحت حاکمیت عثمانی گرفت که به نظر وی، سرزمین‏‌های غصب شده بودند. بر این اساس وی در سال ۱۹۰۶ م بعد از تصرف ریاض، خود را رئیس آن منطقه خواند و در نتیجه، حاکمان عثمانی، منطقه احساء در شرق عربستان را به وی واگذار کردند. وی سپس دامنه تصرفات خود را گسترش داد. در سال ۱۹۲۴ م شریف حسین، امیر مکه، که از خاندان هاشمی بود، خود را خلیفه نامید و عبدالعزیز نیز به بهانه غصب عنوانْ، به نبرد با وی برخاست و توانست در این راه، مقامات محلی و روحانیون وهابی را با خود همراه سازد. در نتیجه در ۲۳ دسامبر ۱۹۲۵ م، خاندانِ هاشمی تسلیم شدند و در ۸ ژانویه ۱۹۲۶ م عبدالعزیز خود را پادشاه حجاز نامید. این امر مقدمه‏‌ای شد تا در ۱۸ سپتامبر ۱۹۳۲ کشور پادشاهی عربستان سعودی شکل گیرد.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
 
اعدام رهبران ژاپنی جنگ جهانی دوم
۷۲ سال پیش، در روز بیست و سوم دسامبر سال ۱۹۴۸ میلادی بر اساس حکم یک دادگاه بین المللی در توکیو پایتخت ژاپن، هفت تن از رهبران برجسته این کشور در زمان جنگ جهانی دوم، اعدام شدند.
این دادگاه که در ادامه دادگاه نورنبرگ آلمان، برای محاکمه جنایتکاران جنگ جهانی دوم تشکیل شد، ۲۵ تن از مقام‌های ژاپنی را محاکمه کرد که ۱۸ تن از آنان به زندان محکوم شدند. هیدکی تویو نخست وزیر ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم، عالیرتبه‌ترین مقامی بود که با رای دادگاه بین المللی توکیو محکوم و به دار آویخته شد.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
 
اعدام بریا، رئیس کا گ ب
۶۷ سال پیش در چنین روزی، بیست و سوم دسامبر سال ۱۹۵۳ میلادی «لاورنتی پاولوویچ بریا» (Lavrentiy Pavlovich Beria)، رئیس دستگاه امنیتی مخوف شوروی و مرد شماره دو این کشور در زمان استالین، به اتهام انحراف از اصول حزب کمونیست و توطئه علیه دولت محاکمه و اعدام شد.
بریا در دورانی که استالین رهبر شوروی بود، به دستور وی افراد بسیاری را به قتل رساند و تصفیه‌های خونینی در داخل حزب کمونیست و ارتش سرخ شوروی انجام داد. در نتیجه این اقدامات، جو سنگینی از رعب و وحشت در شوروی به وجود آمد. پس از مرگ استالین به دستور رهبران جدید این کشور، بریا دستگیر، محاکمه و اعدام شد.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
 
درگذشت کلاشینکوف، سازنده اسلحه روسی
۷ سال پیش در چنین روزی، ۲۳ دسامبر ۲۰۱۳ میلادی «میخائیل کلاشنیکوف» (Mikhail Kalashnikov) سازنده روسی اسلحه معروف کلاشنیکوف درگذشت.
وی در سال ۱۹۱۹ در شمال روسیه در خانواده‌ای فقیر متولد شد. سطح تحصیلات وی پایین بود لذا در سن کم جوانی وارد ارتش شوروی شد. در سال ۱۹۴۱ در طی یکی از حملات ارتش شوروی به نیرو‌های آلمان نازی میخائیل کلاشنیکوف، مجروح و در بیمارستان بستری شد. او در بیمارستان تصمیم گرفت که با در هم آمیختن ویژگی‌ها و کاربرد‌های سلاح آمریکایی ام ۱ گرند و تفنگ آلمانی اس‌تی‌جی ۴۴ یک تفنگ خودکار طراحی و تولید کند. ساخت این سلاح در سال ۱۹۴۷ تکمیل و پس از آن در سال ۱۹۵۱ به طور رسمی وارد ارتش شوروی شد. کلاشنیکف که در اواخر عمر خود از بیماری قلبی رنج می‌برد، در ماه ژوئن ۲۰۱۳ در بیمارستان مرکزی مسکو تحت مداوا قرار گرفت. وی پس از بهبودی نسبی در ماه سپتامبر ۲۰۱۳ به ایژوسک مرکز جمهوری اودمورتی روسیه بازگشت، اما از ۱۷ نوامبر ۲۰۱۳ بار دیگر در بیمارستان بستری شد؛ و سرانجام دوم دی ۱۳۹۲ برابر ۲۳ دسامبر ۲۰۱۳، در سن ۹۴ سالگی در شهر ایژِوِسک، در نزدیکی کوه‌های اورال درگذشت.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
 
روز ملی ژاپن
بیست و سوم دسامبر مصادف با روز ملی ژاپن است.
کشور جزیره‏‌ای ژاپن، در غرب اقیانوس آرام و شرق قاره آسیا واقع است و با ۳۷۷/۸۱۹ کیلومتر مربع مساحت در همسایگی آبی چین و کره قرار گرفته است. جمعیت ژاپن نزدیک به ۱۲۷ میلیون نفر (در سال ۲۰۱۵) است. از شهر‌های مهم این کشور بعد از توکیو می‏توان از یوکوهاما، هیروشیما ، اوزاکا و ناگویا نام بُرد. نظام سیاسی مجمع الجزایر ژاپن مشروطه سلطنتی است و امپراتور با این که به عنوان یک مقام ارشد از احترام زیادی برخوردار است، اما در امور سیاسی مداخله نمی‏ کند. بیش از ۹۰% از مردم ژاپن بودایى و پیرو آیین شینتو (مذهب ملی ژاپن) هستند. واحد پول ژاپن "ین" می ‏باشد و ۲۳ دسامبر سال‏روز تولد امپراتور، روز ملّی ژاپن نام گرفته است. این کشور تا قرن نوزدهم کشوری عقب ‏مانده و منزوی بود و از آن زمان راه ارتباط مردم این سرزمین با جهان خارج گشوده شد. از آن هنگام به بعد ژاپن به تدریج مراحل پیشرفت را طی نموده و به یک کشور توسعه یافته و قدرت‏مند تبدیل شد.
تقویم تاریخ؛ از سقوط جده تا درگذشت کلاشینکوف
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعمال تغییرات جدید در نظام مالیات بر ارزش افزوده از اول دی
فیلم نوجوانانه «میان صخره‌ها و ابرها» امروز در شبکه امید
احیای باغ های نظرآباد کلید خورد
تأکید اندونزی بر توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران
نجات جان ۲ شهروند از آتش سوزی منزل متروکه در مشهد 
توقیف ۲۶ دستگاه خودرو متخلف در ایلام
حقوق کارگران و کارمندان متناسب با تورم افزایش یابد
تجليل از ورزشکاران مدال آور استان در مسابقات جهانی و آسيايی
جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم
رونمایی از نخستین تلویزیون روستایی در اصفهان
راهبرد اصلی بنیاد شهید پرهیز از تصدی‌گری باشد
صادرات ۴ میلیارد دلاری از مرز‌های آذربایجان غربی
پسروی دریای خزر تهدیدی برای آینده زیست‌محیطی مازندران است
آغاز نخستین رویداد «ماراتن بازی‌سازی ایران» در دانشگاه اصفهان
کشف محموله ۲۵۰ میلیارد ریالی قاچاق در بانه
نجات جان چند خانواده عشایری در مناطق عشایری جبالبارز جیرفت
کمک ۳۰۳ میلیارد تومانی خیران به جمعیت هلال احمر
عمر کوتاه هوای پاک با هجوم آلاینده‌ها
رسیدگی ۸۷ درصدی به پرونده‌های قاچاق تعزیرات حکومتی
کمینه و بیشینه دمای سوم دی ماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۹ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۴ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)