• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۸۲۵۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹
اجتماعی » حقوقی و قضایی

فروشگاه‌های زنجیره‌ای؛ از گران فروشی تا تخفیف‌های متقلبانه

گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران در پی دریافت شکایات مردمی از برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای رصد قیمت کالا‌ها در چندین فروشگاه زنجیره‌ای حاضر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این گشت مشترک تعزیرات؛ کارشناس و قاضی تعزیرات و همچنین دو بازرس اتاق اصناف تهران حضور داشتند.
در بدو ورود به یکی از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای که فقط ۳۳۰ شعبه در تهران دارد با تخفیف‌های غیر واقعی و گرانفروشی مواجه شدیم که برای نمونه یک نشان تجاری تن ماهی با ۵ درصد تخفیف ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش می‌رسید در حالی که قیمت مندرج روی این کالا ۲۴ هزار تومان بود که هم گرانفروشی محسوب می‌شود و هم تخفیف ۵ درصدی آن متقلبانه است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در همین فروشگاه با بسته‌های ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی مواجه شدیم که قیمت روی کالا ۳۸ هزار و ۹۰۰ تومان درج شده بود، اما در صندوق فروشگاه ۴۳ هزار تومان از مردم دریافت می‌شد و این تخلف را در دیگر اقلام حبوبات نیز داشتیم.
در همین فروشگاه پودر کیک با تخفیف ۹ درصدی ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش می‌رسید در حالی که روی این کالا ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان قیمت درج شده بود و خریداران را با ادعای ۹ درصد تخفیف فریب می‌دهند.

خریداران دقت کنند

آقای مهدی عسگری کارشناس تعزیرات در همین ارتباط از مردم خواست حتماً در زمان خرید هر نوع کالایی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای قیمت مندرج در خود کالا را با مبلغی که در صندوق پرداخت می‌کنند، مقایسه کنند.
در فروشگاه زنجیره‌ای دیگری حضور یافتیم که تخلفات مشابه فروشگاه قبلی بود و کنسرو عدسی با ۳۰ درصد تخفیف ۷ هزار تومان به فروش می‌رسید در حالی که قیمت روی آن ۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود و در واقع تخفیف ۳۰ درصدی متقلبانه بود.
مسئول صندوق این فروشگاه ادعا می‌کرد که در صندوق قیمت‌های واقعی محاسبه می‌شود؛ اما ما چندین کالا را که قیمت هایش ایراد داشت در صندوق امتحان کردیم، اما همان قیمت‌هایی که مشکل داشت از مردم دریافت می‌شد.

تکرار تخفیف‌های غیرواقعی

در فروشگاه زنجیره‌ای دیگری هم با تخفیف‌های غیر واقعی مواجه شدیم برای مثال فیله مرغ بسته بندی شده با ۲۵ درصد تخفیف ۴۴ هزار و ۷۷۵ به فروش می‌رسید در حالی که قیمت درج شده روی آن ۴۴ هزار و ۲۵۰ تومان بود و این نشان می‌دهد تخفیف ۲۵ درصدی متقلبانه است.

چرا اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای نظارت نمی‌کند؟

در این گشت مشترک تعزیراتی از رئیس گشت پرسیدیم که چرا اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای بر این فروشگاه‌ها نظارت نمی‌کند؟ که آقای ناصر مدیحی گفت: این فروشگاه‌هایی که تخلف می‌کنند مال خود اتحادیه هستند و اعضای هیئت مدیره فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم محسوب می‌شوند و چطور چاقو می‌تواند دسته خود را ببرد.
در فروشگاهی دیگر هم با اقلام بسیار زیادی مواد شوینده مواجه شدیم و، چون قصد افزایش قیمت داشتند قیمت‌های درج شده روی کالا‌ها مخدوش و پاک شده بود.
بازرس اتاق اصناف که ما را در این گشت مشترک تعزیراتی همراهی می‌کرد میزان تخلف و جریمه یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای را که فقط ۳۳۰ شعبه در تهران دارد؛ ۶۷ میلیون و ۶۵۳ هزار تومان اعلام کرد.
آقای مریوان قادرپور افزود: از نظر ما گرانفروشی و عوامفریبی در این فروشگاه محرز است و ما این حکم و گزارش تخلف را تقدیم تعزیرات می‌کنیم تا رسیدگی کامل در آنجا صورت گیرد.
رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران هم در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که با توجه به این که قیمت‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای سراسری است آیا همه شعب این فروشگاه‌ها جریمه می‌شوند یا فقط شعبه‌ای که در آن حاضر شده ایم؟ افزود: با کارشناسان اتاق اصناف به دفتر مرکزی این فروشگاه خواهیم رفت و مدارک آن‌ها را ملاحظه می‌کنیم و قطعاً به اتهام گرانفروشی و عوامفریبی جرایمی اعمال می‌شود.
آقای ناصر مدیحی گفت: مردم باید خودشان در موقع خرید قیمت‌ها را بررسی کنند و مراقب باشند در زمان مراجعه به صندوق فروشگاه از آن‌ها اضافه دریافتی صورت نگیرد.
وی افزود: به همه فروشگاه‌های زنجیره‌ای اعلام می‌کنیم که بسیج شده ایم به تخلفاتشان رسیدگی کنیم و حتماً رویه شان را عوض کنند و با مردم صادق باشند.

تقدیر از برخی فروشگاه‌ها

البته در فروشگاه زنجیره‌ای دیگری حاضر شدیم که همه تخفیف ها؛ قانونی و مستند بود و موارد گرانفروشی از نگاه بازرسان اتاق اصناف مشاهده نشد که رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات از این فروشگاه تقدیر کرد.
آقای ناصر مدیحی ضمن تقدیر از فروشگاه‌های قانونمدار به خبرنگار ما گفت: ما انتظار نداشتیم که برخی از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دنبال نابود کردن مردم باشند، این‌ها دستشان در جیب مردم است و با مایحتاج مردم بازی می‌کنند.
در آخرین فروشگاه زنجیره‌ای که حاضر شدیم علاوه بر تخفیف‌های غیر قانونی با کیسه‌های برنج تنظیم بازار مواجه شدیم که از بهمن سال ۹۷ در این فروشگاه انبار شده بود.
آقای مدیحی در این ارتباط گفت: آن زمان قیمت هر کیلوگرم از این برنج‌ها ۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما امروز ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند در حالی که این‌ها برنج تنظیم بازار است و باید همان موقع میان مردم توزیع می‌کردند.
وی افزود: از نظر ما احتکار این اقلام اثبات شده است و همه این اقلام با قیمت سال ۹۷ میان مردم توزیع می‌شود.
جمع بندی حضور ما در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان داد که در ۹۰ درصد فروشگاه ها، تخفیف‌ها واقعی نیست و گرانفروشی از نگاه بازرسان اتاق اصناف مشهود بود.
این در حالی است که فروشگاه‌های زنجیره ای؛ اتحادیه دارند و اگر به وظایف نظارتی شان عمل می‌کردند، شاید به حضور گشت‌های مشترک تعزیرات در این فروشگاه‌ها هم نیازی نبود.

مهدی نقوی
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
این فروشگاه‌ها اکثرامیخوان مردم رو بچاپند.من که از مغازه محلمون خرید میکنم. که حداقل سودش تو جیب مردم بره. نه یه عده ای که برا چاپیدن دستشون تو یک کاسه ست. زنجیره ای بشه بعد مردم وابسته اوناشن. بعدهربلایی خواستن سر مردم بیارن.
نظر شما
آخرین اخبار
«از ایرانمان دفاع کنیم» روایت پیشرفت در آموزش و پرورش
اجرای ۲۰۷ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
۳۴ محور فارس برفی و بارانی است
مصاف نمایندگان والیبال خراسان شمالی و کردستان
رقابت هزار و ۷۶۶ همدانی درآزمون استخدامی سرایداری آموزش و پرورش
سهم بارش باران در کیش تا صبح امروز ۲۲۱ میلی متر
ضربه بزرگ پاکستان به داعش
از سرزمین چین (۶)
همه جاده های استان سمنان باز است
بازدید و ارزیابی مرکز معاینه فنی خودرو‌های سبک میاندوآب از نظر آلایندگی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های شمالی کشور
۲۹ پایگاه اوراژانس در نقاط برف گیر استان کرمان
انسداد راه‌های ارتباطی برخی روستاها در شهرستان قلعه گنج
برف‌روبی بیش از ۴ هزار کیلومتر از راه‌های چهارمحال و بختیاری
شکایت باشگاه پرسپولیس از تراکتور
بهزیستی آماده دریافت کمک‌های مردم سخاوتمند استان قم است
گرامیداشت شهدای کولا و دودانگه ساری
چگونه مواجهه روزمره با میکروپلاستیک‌ها را کم کنیم؟
اماده باش اورژانس کرمان
بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری در حرم شاهچراغ (ع)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)