• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۱۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴
فارس » علمی و فرهنگی
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:

بین‌المللی‌سازی فعالیت‌ها؛ ISC و رایسست

رویکرد ISC و رایسست به سمت بین‌المللی‌سازی فعالیت‌ها است.

بین‌المللی‌سازی فعالیت‌ها؛  ISC و  رایسستبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان این که ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به عهده ISC و مرکز منطقه‌ای گذاشته شده است، گفت: رویکرد ISC و رایسست به سمت بین‌المللی‌سازی فعالیت‌هاست.
دکتر دهقانی در نشست مشترک با هیئت رئیسه دانشگاه مازندران که به صورت ویدئوکنفرانس و با هدف بررسی راهکار‌های انعقاد تفاهم نامه همکاری برگزار شد، با معرفی خدمات جدید و متنوع مرکز منطقه‌ای و ISC و در مبحث معیار‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ تلاش ما برای روند بین‌المللی‌سازی بیشتر شده است و در همین راستا بسیاری از تصمیم‌گیری‌های علمی ISC از طریق اعضاء بین‌المللی کمیته احرایی آن از کشور‌هایی مانند ترکیه، نیجریه، مالزی و پاکستان صورت می‌پذیرد که همین مورد باعث شده است تا تعاملات ISC در حال حاضر نه فقط از طریق دانشگاه‌های بین المللی بلکه وزرای علوم آن کشور‌ها باشد.
وی با اشاره به سند آمایش آموزش عالی و تبیین و توضیح آن توسط معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و نقش ISC و مرکز منطقه‌ای گفت: طرح آمایش آموزش عالی بر اساس ۸ اصل منطقه بندی نظام آموزش عالی کشور، مدیریت منطقه‌ای، ساماندهی واحد‌های آموزش عالی، رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مؤسسات آموزش عالی کشور، مأموریت گرایی مؤسسات آموزش عالی، نظام جامع سنجش و پذیرش آموزش عالی، نظام جامع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی و ارتقای سطح اشتغال پذیری تنظیم شده است که یکی از این اصول هشت‌گانه توسط این دو سازمان صورت خواهد پذیرفت.
رییس مرکز منطقه‌ای علوم و فناوری (RICeST) در خصوص ارتقاء فعالیت‌ها و محصولات دو سازمان یادآور شد: تحلیل دانشگاه‌ها و دانشمندان کشور یکی از محصولات و دستاورد‌های ISC است که برای این منظور سامانه‌ای نیز در نظر گرفته شده است.
دهقانی با بیان اینکه ما امروز به دنبال ارزشی کردن تحقیق و پژوهش در کشور هستیم، گفت: باید از روند کمی‌سازی تحقیق و پژوهش در کشور به سمت کیفی‌تر کردن تولیدات علمی قدم برداریم و برای این منظور میزان استنادات به آثار علمی نیز مبنا قرار گرفته است.
سرپرست ISC همچنین در مورد رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور گفت: نگاه وزارت علوم امروزه به مقوله رتبه‌بندی تغییر کرده است و شخص جناب وزیر بر این موضوع تاکید دارند.
دهقانی با اشاره به برگزاری "وبینار رویکرد‌ها و برنامه‌های ارزیابی و رتبه‌بندی نشریات علمی ویژه سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی" که با همکاری کمیسیون نشریات وزارت علوم و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در تاریخ ۲۸ آبان ماه برگزار شد، گفت: برنامه‌های وزارت عتف بر روی ارتقای کمی و کیفی نشریات علمی، ارائه گزارش و تحلیل وضعیت ارزیابی و رتبه‌بندی سال ۱۳۹۸ نشریات علمی، شاخص‌های ارزیابی و شیوه نامه اجرایی رتبه‌بندی نشریات علمی، برنامه و اقدامات ارزیابی و رتبه‌بندی سال ۱۳۹۹ نشریات علمی، جایگاه ارزیابی و رتبه‌بندی نشریات علمی در نظام‌های ارزیابی آموزش عالی شامل ارتقاء، ترفیع، تشویق مقالات و تحصیلات تکمیلی، پشتیبانی متمرکز است و حمایت‌های وزارت عتف از نشریات برتر بر اساس رتبه‌بندی نشریات علمی صورت خواهد گرفت.
دهقانی در خصوص تعاملات با دانشگاه مازندران گفت: از همه نظر آماده تعامل و همراهی با مجموعه دانشگاه مازندران هستیم.

دانشگاه مازندران یکی از قطب‌های جذب نخبه‌های علمی کشور

در ادامه، دکتر نوذری رییس دانشگاه مازندران گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به عنوان مرجعی در کشور، وضعیت دانشگاه‌ها، اساتید و زیرساخت‌ها را به خوبی ارزیابی می‌کند که این امر منجر به شناسایی نقاط آسیب و قوت و در نهایت ارتقای وضعیت کنونی دانشگاه‌ها می‌شود.
وی در معرفی دانشگاه مازندران گفت: "دانشگاه مازندران بزرگترین مرکز آموزش عالی استان به شمار می‌رود و دارای سابقه‌ای بالغ بر ۴۷ سال است که هسته اولیه آن را مدرسه عالی علوم اقتصادی و اجتماعی، مدرسه علوم کشاورزی ساری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، مرکز تربیت دبیر فنی نوشیروانی بابل و مرکز تحصیلات تکمیلی بابلسر تشکیل داده اند.
وی با اشاره به یکی از مشکلات این دانشگاه در سال‌های گذشته که به مرور موفق به مرتفع کردن آن شده‌اند، گفت: در پی برنامه توسعه و گسترش آموزشی عالی در استان و ایجاد دانشگاه‌های تخصصی، دو مجتمع علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و فنی و مهندسی نوشیروانی بابل نیز مطابق مصوبات ریاست جمهوری از دانشگاه مازندران منتزع و به صورت دانشگاه‌های مستقل درآمدند. اما جامعیت دانشگاه مازندران به عنوان محور آموزش عالی استان، در قالب ایجاد رشته‌های فنی و مهندسی و کشاورزی حفظ شد که همین مسئله مقداری از ارتباطات دانشگاه مازندران کاست.
نوذری با بیان این که دانشگاه مازندران یکی از قطب‌های جذب نخبه‌های علمی کشور است، یادآور شد: ما به عنوان فوکال پوینت کشور لهستان در ایران با این کشور همکاری می‌کنیم.

معرفی سامانه DOR به جامعه علمی کشور

دکتر حقیقت، معاون پژوهش و فناوری ISC در صحبت‌های خود با اشاره به این نکته که ISC یک پایگاه داده قوی و رایگان است، گفت: پایگاه استنادی در اصل یک پایگاه داده عظیم به شمار می‌رود که متاسفانه دانشگاه‌های کشور به طور کامل از ظرفیت‌های آن استفاده نمی‌کنند.
وی با معرفی محصولات مختلف ارائه شده توسط ISC، با اشاره به جدیدترین محصول آن، یعنی شناسه دیجیتال اشیا (DOR) گفت: یک کد منحصر به فرد برای هر شیء است که همانند اثر انگشت برای آن است. کد بین‌المللی DOR به مقاله نشریه و همایش، کتاب، پایان‌نامه، آثار هنری، نرم افزار و... تعلق می‌گیرد. این شناسه همانند یک بارکد برای شناسایی اشیاء عمل می‌کند. با دریافت کد DOR در سامانه با آدرس https://dorl.net، به شیء یک لینک اختصاص داده می‌شود و دسترسی به اطلاعات آن همواره امکان‌پذیر می‌شود. کاربران سامانه بارگذاری سریع اطلاعات (https://xml.isc.ac) نیاز به ثبت‌نام مجدد در سامانه DOR ندارند.
وی ادامه داد: از جمله مزایای شناسه DOR برای مقالات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛ مهم­ترین مزیت این شناسه دسترس ­پذیری آسان­تر به مقاله ­ها است. مزیت دیگر این شناسه در رفرنس‌دهی مقاله­‌های علمی است. همچنین مشاهده بیشتر مقاله می‌تواند باعث افزایش تعداد ارجاعات علمی به آن نیز شود و در همین راستا ضریب تاثیر نشریه نیز بالا رفته و در نتیجه اعتبار آن نیز بیشتر شود.
وی در خصوص DOR اینگونه ادامه داد: هم‌اکنون پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وب‌سرویس تولید شناسه DOR را برای سامانه‌های مدیریت نشریات ارائه کرده است که نشریات می‌توانند از سایت نشریه خود برای هر مقاله با یک کلیک درخواست شناسه کنند. لازم به ذکر است که شناسه بین‌المللی DOR بلافاصله پس از تولید و ارائه معتبر است.
حقیقت در خصوص بحث رتبه‌بندی هم گفت: هدف اصلی ما از رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران، ارتقاء فعالیت‌های ناب پژوهشی در دانشگاه‌ها است و یقیناً ارتقاء جایگاه پژوهشی دانشگاه‌ها در نهایت باعث پیشرفت کلان کشور خواهد شد.
وی افزود: جلوگیری از ترویج ظاهری پژوهش یکی از اهداف ISC است که در همین راستا درخصوص انتخاب دانشمندان برتر برای سال جاری، چند شاخص جدید نیز مدنظر قرار گرفته است. با درنظر گرفتن شاخص کیفیت استنادات، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گام مهمی در کیفی سازی انتخاب دانشمندان برتر در ایران برداشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
تاج: اقتدار ایران را حفظ می‌کنیم؛ هیچکس به آمریکا نمی‌رود
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)