• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۲۶۶۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱
صفحه نخست » کل اخبار

مجازات حمل اسلحه چیست؟

براساس قانون ، وارد و خارج کردن، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و معامله‌ی سلاح غیرمجاز جرم است.

مجازات حمل اسلحه چیست؟به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ وقتی به قوانینی که رفتار‌های مجرمانه را مشخص کرده‌اند نگاهی می‌اندازیم، متوجه می‌شویم که تمامی جرایم این ویژگی را ندارند؛ یعنی برخی دیگر از رفتار‌های مجرمانه، به‌خودی‌خود خطرناک و زشت نیستند و انجام آن‌ها هیچ خطری را برای خود شخص انجام‌دهنده یا انسان‌های دیگر به‌وجود نمی‌آورد، اما قانونگذار آن‌ها را جرم دانسته است. یکی از این نوع رفتار‌های مجرمانه، حمل سلاح است.

چرا حمل اسلحه جرم تلقی می‌شود؟
 
شخصی که با خود سلاح حمل می‌کند، معمولا آن را در کیف، جیب یا ماشین خود می‌گذارد و خود این کار به‌تن‌هایی هیچ خطری برای خودش یا دیگران به‌وجود نمی‌آورد. حال این سؤال پیش می‌آید که اگر انجام یک رفتار خطری برای دیگران نداشته باشد، چرا باید قانونگذار آن را ممنوع کند؟ پاسخ این است که جرم‌انگاری این رفتار‌ها برای جلوگیری از خطراتی است که ممکن است آن رفتار‌ها در آینده به‌وجود بیاورند. یعنی اگرچه ممکن است که انجام این رفتار‌ها در حال حاضر برای خود شخص یا دیگران خطری نداشته باشد، اما با توجه به نوع رفتار می‌توان احتمال داد که انجام آن‌ها ممکن است در آینده این شخص یا انسان‌های دیگر را با خطری جدی مواجه کند.

حال که با علت و چرایی ممنوع و جرم بودن حمل سلاح آشنا شدیم باید به این پرسش پاسخ بدهیم که براساس کدام‌یک از قوانین، حمل سلاح جرم است و اگر کسی با خود سلاح حمل کند با چه مجازاتی روبه‌رو خواهد شد.
 
مجازات حمل اسلحه چیست؟

قوانین مربوط به جرم‌انگاری حمل سلاح
اصل بر این است که هیچ رفتاری جرم نیست و افراد می‌توانند هر رفتاری را که بخواهند، انجام دهند. به همین علت برای پی‌بردن به اینکه آیا رفتاری جرم است یا خیر باید به قانون مراجعه کرد و اگر قانون انجام رفتاری را منع نکرده باشد، هیچ‌کس حق ممنوع کردن آن را ندارد. حمل سلاح برای برخی از اشخاص مانند نظامیان با توجه به نوع شغلی که دارند و البته با رعایت مقرراتی خاص، مجاز است، اما در غیر از این موارد خاص، مجاز نبوده و ممنوع است. این ممنوعیت در دو قانون مورد اشاره قرار گرفته که در ادامه به‌صورت مجزا هریک از این دو قانون و مجازات‌های تعیین‌شده در هریک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

۱. قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز (مصوب سال ۱۳۹۰)
این قانون که در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسیده است وارد کردن و خارج کردن، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و معامله‌ی غیرمجاز سلاح را جرم دانسته است. منظور از سلاح نیز سلاح‌های گرم و سرد جنگی و شکاری و همچنین قطعات مؤثر یا مهمات آنهاست.

هرچند انگیزه‌ی شخص در حمل سلاح اهمیت ندارد، اما او باید آگاه باشد که در حال حمل سلاح است. مثلا اگر شخصی با انگیزه‌ی انتقام یک قبضه اسلحه در اتومبیل شخص دیگری بگذارد و او بدون اطلاع از این موضوع با اتومبیل خود در سطح شهر تردد کند، نمی‌توان این شخص را به‌علت حمل سلاح محکوم به مجازات کرد.

۲. تبصره‌ی ماده‌ی ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی (مصوب سال ۱۳۹۶)
بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی در سال ۱۳۷۵ تصویب شده، اما این تبصره در سال ۱۳۹۶ به ماده‌ی ۶۱۷ الحاق گردیده است. در این تبصره حمل سلاح‌های سرد غیرجنگی و غیرشکاری مانند قمه، شمشیر، قداره و پنجه‌بوکس جرم‌انگاری شده است، اما جرم دانستن حمل این نوع سلاح‌ها بدون قید‌وشرط نیست. به عبارت بهتر، زمانی می‌توان حمل این سلاح‌ها را جرم دانست و حمل‌کننده‌ی آن‌ها را مجازات کرد که این سلاح را فقط برای درگیری و ضرب و جرح با دیگران با خود حمل کرده باشد.

در واقع برخلاف قانون سال ۱۳۹۰، در این موارد انگیزه‌ی شخص حمل‌کننده برای محکوم کردن او به مجازات اهمیت دارد. در این حالت اگر شخصی در حال حمل هریک از این سلاح‌ها دستگیر شود، برای اینکه بتوان او را به مجازات محکوم کرد، باید اثبات شود که در حمل این سلاح‌ها چنین انگیزه‌ای داشته است؛ بنابراین اگر ثابت نشود که او چنین انگیزه‌ای داشته است و همچنین در مواردی که شخصی بدون انگیزه‌ی درگیری و ضرب و جرح بلکه برای دیگر استفاده‌های متعارف این نوع سلاح‌ها را حمل کند، نمی‌توان او را مجازات کرد. طبق این قانون اگر شخصی این سلاح‌ها را با هدف درگیری و ضرب و جرح حمل کند، به ۶ ماه حبس و همچنین شلاق محکوم خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
بحث مربوط به شبه سلاح ها در تبصره ماده ۲ قانون قاچاق سلاح و مهمات را هم بگذارید
نظر به اینکه طرف سلاح گرم دارد و مجوز ندارد یا اینکه دو قطبی و بیمار است و تعادل روحی و روانی ندارد همچنین کلی ناهنجاریهای دیگر از قبیل فحاش و دست بزن و وتهدید با اسلحه بطوری که خانواده اش امنیت جانی ندارند چرا قانون صراحتا جلوی اینها را نمی گیرد یا اینه حتما باید جرمی بوقوع بپیوندد تا قانون جلوی آنها را بگیرد یا اینکه نمی گوییم پیشگیری بهتر از درمان است چرا قانون ما اینچنین نیست؟
سلام میخواستم بدونم اگه شخصی فقط یک روز توی ماشینش اسلحه داشته باشه به قصد حمله یا دفاع حکمش چیه؟
زمانی که توی ماشین گذاشته چند نفری دیدن اما اسلحه رو از ماشین بیرون نیاورده
سلام اگر شخصی با اصلحه کمر شکن به چند نفر تیر اندازی کرده باشد و زیر ۱۸ باشد وبه طوری که سه نفر هرکدام ۵ ساچمه در بدن انها باشد جرمش چیه ؟
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت‌های میدانی در بازار
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
حملات تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان
افتتاح ۲۶۹۰ مسکن شهری و روستایی در مرکزی
نیاز ۸۰ همت اعتبار برای اتمام طرحهای عمرانی استان زنجان
نواخته شدن زنگ انقلاب در لاور ساحلی در ساحل خلیج فارس + فیلم
آغاز رای‌گیری مردمی جشنواره بازی‌های ویدیویی از فردا
بهره‌برداری از هشت طرح شیلاتی در لرستان
آغاز پویش «سلام محله» در سراسر کشور از چهاردهم بهمن‌ماه
پرونده‌های موقوفات با رعایت اصل بی‌طرفی رسیدگی شود
نهضت توسعه عدالت آموزشی در قزوین با رشد ۳ برابری مشارکت خیران
مکانیزه شدن خطوط تولید اقلام مصرفی پزشکی
افتتاح مرحله دوم طرح رود دره فرحزاد تا پایان سال
آغاز مسابقات فوتسال دانش‌آموزی ششتمد در آستانه دهه فجر
ثبت‌نام ۲۰ هزار داوطلب در پویش ملی سلام محله
بیانیه وزارت کشور در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جوانان، قربانیان اصلی حوادث ترافیکی
تجلیل از پیشکسوتان نیروی زمینی ارتش در استان
بیش از ۴۸/۷ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات
استمرار طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در بازار ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)