• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۳۷۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳
بین الملل » غرب آسیا
ایرج مسجدی در گفتگو با شبکه تلویزیونی الاتجاه

هدف از حمله به عین الاسد نشان دادن عزم و اراده ایران بود

سفیر ایران در عراق گفت: در حمله به عین الاسد هدف ما کشتن نظامیان آمریکایی نبود بلکه می‌خواستیم عزم و اراده خود را نشان دهیم.

هدف از حمله به عین الاسد نشان دادن عزم و اراده ایران بودبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاتجاه ، سفیر ایران در عراق گفت: در حمله به عین الاسد هدف ما کشتن نظامیان آمریکایی نبود بلکه می‌خواستیم عزم و اراده خود را نشان دهیم.
ایرج مسجدی در مصاحبه اختصاصی با شبکه الاتجاه گفت: حادثه ترور این شهید به اعتقاد ما یک جنایت تاریخی بود. شهید سلیمانی و شهید المهندس از فرماندهان مبارزه با تروریسم بودند. از هر کس سوال کنید که یک الگو در مبارزه با تروریسم معرفی کن، خواهد گفت شهید سلیمانی و المهندس. اما همین افراد اسیر تروریسم آمریکایی شدند. این جنایت در تاریخ ثبت شد.
مسجدی گفت: این ترور نقض حاکمیت عراق بود. ما ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را ترور حاکمیت عراق می‌دانیم. پرواز‌های زیادی در آسمان عراق انجام می‌شود، اما کسی از قصد آمریکا برای ترور اطلاع نداشت. ما شکی نداریم که آمریکا دشمن سرسخت سردار سلیمانی بود، اما از این عملیات ترور هیچ اطلاعی نداشتیم.
ما از این که عراق نقش سازنده در صلح و دوستی در منطقه داشته باشد، خوشحال می‌شویم. اما چه کسی با این موضوع مخالف است؟ آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در راس مخالفان هستند. آن‌ها دوستی کشور‌های منطقه را نمی‌خواهند. آن‌ها نمی‌خواهند عراق نمونه و الگوی همبستگی منطقه‌ای باشد. ما باید خودمان سرنوشت مان را تعیین کنیم. آمریکایی‌ها ارزشی برای منافع ملت‌های منطقه قائل نیستند. آن‌ها از روابط ایران و عراق خشمگین هستند و تلاش می‌کنند میان ایران و کشور‌های منطقه فاصله بیندازند. ما برای منافع ملت‌های منطقه تلاش می‌کنیم و شهید سلیمانی هم در همین راستا حرکت می‌کرد. اما صهیونیست‌ها خواهان این موضوع نیستند.
مسجدی درباره آخرین ماموریت سردار سلیمانی گفت: مشاهده کردید که داعش چه اقداماتی در عراق و منطقه انجام داد. آن‌ها از کجا آمدند؟ آن‌ها از برخی کشور‌های منطقه آمدند و همین کشور‌ها از آن‌ها حمایت کردند. سردار سلیمانی تلاش زیادی برای از بین بردن خطر تروریسم کرد. ترور سردار سلیمانی نشان داد که آمریکایی‌ها در ادعای مبارزه با تروریسم صادق نیستند. واقعیت این است که آن‌ها حامی تروریسم هستند.
مسجدی در ادامه گفت: سیاست جمهوری اسلامی بر پایه عقلانیت و حکمت استوار است. ایران به دنبال صلح و ثبات منطقه است. آمریکا تلاش می‌کند «ایران هراسی» را در منطقه ایجاد و تقویت کند. آمریکا ایران را کشور تروریستی می‌خواند، اما امروز برای همه مشخص شده است که سیاست آمریکا چیست. شهید سلیمانی و المهندس در مسیر مبارزه با تروریسم حرکت می‌کردند. آن‌ها جبهه مقاومت اسلامی را در منطقه تقویت کردند. جبهه مقاومت یعنی حزب الله لبنان، یمنی‌ها و سوری‌ها و عراقی‌ها که از سرزمین خود دفاع می‌کنند. جبهه مقاومت همه کسانی را که برای آزادی سرزمینشان تلاش می‌کنند در بر می‌گیرد. سردار سلیمانی مدافع حق که همان جبهه مقاومت است، بود. گاهی جبهه مقاومت در یک دولت نمود پیدا می‌کند و گاهی در یک حزب سیاسی یا یک جنبش آزادیبخش.
 
مسجدی گفت: در مورد صهیونیستها؛ در دیدگاه جمهوری اسلامی، اسرائیل یک کشور نیست، آن‌ها سرزمین فلسطین را اشغال کرده اند. جمهوری اسلامی، ضد صهیونیسم و حامی حق ملت فلسطین است. اگر رژیم صهیونیستی از بین برود مطمئنا امنیت در سراسر منطقه برقرار می‌شود، زیرا صهیونیست‌ها عامل همه مشکلات منطقه هستند. متاسفانه آمریکا اسیر سیاست‌های صهیونیست‌ها شده است.
مسجدی افزود: ما برای مسیحیان و یهودیان احترام زیادی قائل هستیم. شمار زیادی یهودی و مسیحی در ایران زندگی می‌کنند. آن‌ها آزادانه زندگی می‌کنند و نماینده در مجلس دارند. دین یهود با صهیونیسم متفاوت است. صهیونیسم یک حزب سیاسی و ضد دین یهود است. این حزب به دنبال خواسته‌های نامشروع خود است. ما نباید دین یهود را با صهیونیسم یکی بدانیم. مبارزه با صهیونیسم برای ما قطعی است. آن‌ها نماینده یهودیان و دین یهود نیستند. مشکل اینجاست که آن‌ها سرزمینی اسلامی را اشغال کرده اند. یهودیان و مسلمانان به صورت مسالمت آمیز در فلسطین زندگی می‌کردند، اما صهیونیست‌ها آن‌ها را اخراج کرده و مهاجرانی را از سراسر جهان وارد فلسطین کردند. نکته دیگر اینکه هر کسی ممکن است دست به جنایت بزند. این مورد ارتباطی با ادیان ندارد. فرد مجرم ممکن است مسلمان، مسیحی یا یهودی باشد. ترامپ ممکن است مسیحی باشد، اما این برای ما مهم نیست، برای ما جنایتی که او مرتکب شده مهم است.
مسجدی ادامه داد: یک سال از شهادت فرماندهان بزرگ می‌گذرد. ببینید مردم جهان چه نگاهی به آن‌ها دارند؟ مردم جهان از ترور آن‌ها خشمگین هستند.
وی درباره انتقام خون فرماندهان شهید گفت: هیچ چیز و هیچ کاری نمی‌تواند جبران کننده خون شهید سلیمانی و المهندس باشد. انتقام ما به معنای آن نیست که ما می‌خواهیم فردی را بجای آن‌ها ترور کنیم. ترامپ در صف نخست جنایتکاران در این قضیه است. اما ارزش او و همه کسانی که در این جنایت دست داشتند حتی به اندازه یک ناخن سردار سلیمانی نیست. بنابراین انتقامی که می‌گوییم انتقام از سیاست‌های آمریکاست. شکست سیاست‌های تحریمی آمریکا بخشی از انتقام ماست. در مورد واکنش به ترور؛ حمله موشکی به عین الاسد کافی بود و اعلام کردیم که آن را ادامه نمی‌دهیم. ما به دنبال کشتن سربازان آمریکایی نبودیم. ما می‌خواستیم آمریکایی‌ها اراده و عزم ما را متوجه شوند و بدانند که ترسی نداریم. اگر می‌خواستیم نظامیان آمریکایی را بکشیم اطلاعات کافی داشتیم و می‌دانستیم که باید کدام پایگاه و منطقه را هدف قرار دهیم.
وی تصریح کرد: ایران هیچگاه به دنبال جنگ نبوده است. اگر می‌خواستیم با آمریکا بجنگیم توافق هسته‌ای را امضا نمی‌کردیم. ما آغازگر هیچ جنگی نخواهیم بود، اما به شدت از خود دفاع خواهیم کرد. آمریکا تلاش می‌کند کشور‌های منطقه را از ایران بترساند. چه کسی می‌تواند یک مثال از دخالت ایران و بی ثبات سازی منطقه و کشور‌های آن توسط ایران بیاورد؟ در عین حال ایران دشمن صهیونیستهاست. کشور‌های منطقه نباید از ما هراس داشته باشند، اما اگر صهیونیست‌ها از ما بترسند ما خوشحال می‌شویم.
مسجدی در ادامه گفت: حمله به سفارتخانه‌ها از جمله سفارت آمریکا در بغداد مردود است. اما اینکه افرادی در عراق مخالف حضور آمریکا در عراق هستند مسئله‌ای داخلی است و ما در آن دخالت نمی‌کنیم. آمریکایی‌ها می‌خواهند ایران را متهم کنند. ما این اتهامات را رد می‌کنیم، اما نه از ترس آمریکا. ما ترسی از آمریکا نداریم. ما اگر بخواهیم انتقام بگیریم خودمان وارد عمل می‌شویم. یمنی‌ها از خودشان در برابر حملات سعودی دفاع می‌کنند و ایران با حملات سعودی مخالف است. در لبنان، سیاست ما دفاع از لبنان و ملت لبنان است. من از همه ملت‌ها و رسانه‌ها می‌خواهم حقیقت را بیان کنند. ایران مدافع حق و ملتهاست.
سفیر ایران در عراق درباره احتمال اقدام نظامی ترامپ ضد ایران گفت: ترامپ نشان داده که ممکن است دست به هر کاری بزند و این باعث تاسف است که چنین فردی رئیس جمهور آمریکاست. مردم آمریکا در انتخابات نارضایتی خود را از سیاست‌های او اعلام کردند. آمریکا می‌خواهد جو روانی در منطقه ایجاد کند. ما از این جوسازی‌ها ترسی نداریم. اگر آمریکا هر اقدامی ضد ایران انجام دهد پاسخ ایران بسیار شدید و دردآور خواهد بود. انتقام ما سخت خواهد بود و در این راه نه از آمریکا و نه از هیچ کشور دیگری هراس نداریم.
الاتجاه در ادامه از ارتباط مسجدی با ابومهدی المهندس سوال کرد که وی پاسخ داد: عمر ارتباط و دوستی ما به ۳۳ سال می‌رسد. او شخصیت بزرگی بود. ابومهدی یک مجاهد بزرگ بود که خود را فدای عراق کرد. من همان قدر که سردار سلیمانی را دوست دارم، ابومهدی را هم دوست دارم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود وزیر امور خارجه به ژنو
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوس در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
قالیباف خطاب به وزیر تعاون: نحوه دهک بندی را اصلاح کنید
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)