• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۵۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

رونق صنعت پلاسما در کشور سبب ارزآوری می‌شود

معاون اجرایی مرکز اهدای پلاسمای بیودارو: اکنون صنعت پلاسما یک صنعت پیشرفته در جهان است و در صورت رونق آن در کشور می‌تواند منبعی برای ارزآوری باشد.

رونق صنعت پلاسما در کشور سبب ارز آوری می‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر رضا سید حسینی افزود: با توجه به سابقه و تخصص تیم مرکز اهدای پلاسمای بیودارو در زمینه اهدای پلاسما و همچنین دارو‌های مشتق از پلاسما، مجوز‌های جمع آوری پلاسمای هایپرایمیون (بیماران درمان شده کووید۱۹) توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مجموعه صادرشد.

وی ادامه داد: بر اساس این مجوز قرار شد که از اهداکنندگان پلاسمای که مبتلا به کووید۱۹ شده و بهبود یافته اند و شرایط اهدای پلاسما را دارند، در این مرکز پلاسما جمع آوری شود.

آقای سید حسینی افزود: پلاسمای اهداکنندگان در مرکز شماره دو بیو دارو در روز‌های جمعه جمع آوری می‌شود و هر جمعه ۲۰ نفر از بهبود یافته پلاسمای خود را به منظور کمک به نجات جان بیماران مبتلا به کرونا و تهیه دارو، اهدا می‌کنند و در این مرکز همه استاندارد‌ها و پروتکل‌های بهداشتی موجود برای دریافت پلاسما رعایت می‌شود.

وی با بیان مرکز اهدای پلاسمای بیودارو از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در زمینه جمع آوری پلاسما با سرمایه گذاری مشترک با شرکت دارو پخش وابسته به سازمان و تامین اجتماعی و شرکت بیوتست آلمان به عنوان نخستین تولید کننده دارو‌های مشتق از پلاسما در خاورمیانه کارش را آغاز کرد، گفت: تا کنون این مرکز موفق شده بیش از ۵۰۰ هزار لیتر پلاسما را برای تامین دارو جمع آوری کند.

 سالیانه ۳۵۰ هزار لیتر پلاسما در کشور جمع آوری می‌شود 

معاون اجرایی مرکز اهدای پلاسمای بیودارو گفت: آمریکا با سالانه حدود ۲ و نیم میلیون لیتر جمع آوری پلاسما در رتبه نخست قرار دارد و سپس کشور‌های اروپایی در این فهرست هستند و ایران هم سالانه حدود ۳۵۰ هزار لیتر پلاسما را جمع آوری می‌کند و به مصرف تولید دارو‌های مشتق از پلاسما می‌رسد.

وی افزود: از ابتدای شروع فعالیت مرکز به دلیل نبود فرهنگ اهدای پلاسما و اطلاعات کم در این زمینه با مشکلاتی مواجه بودیم، اما بعد از گذشت ۱۲ سال، تا حدودی اهدای پلاسما بین اهدا کنندگان و مردم جا افتاده است. صنعت پلاسما در دنیا یک صنعت پیشرفته است و در صورت رونق این صنعت در کشور و با حمایت‌های لازم، می‌تواند علاوه بر درمان بیماران، یک منبع خروج ارز باشد و همچنین می‌تواند در زمینه صادرات نیز فعال باشد.

 داروی IVIG مشتق از پلاسما بهبود یافته ها، درمانی مطمئن برای مبتلایان به کرونا 

آقای سید حسینی گفت: حدود یک سال از پاندومی کرونا در جهان می‌گذرد و در ایران تا کنون هزاران نفر بر اثر ابتلا به این ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و بیش از یک میلیون نفر هم مبتلا داشتیم و هر روز هم شاهد مبتلای افرادی زیادی هستیم و ممکن است که این بیماری به زودی از بین نرود و حتی تا با وجود واکسن و نتیجه مثبت تزریق آن شاید بیش دو سال دیگر این بیمار ادامه یابد.

وی ادامه داد: به دنبال شیوع وسیع کرونا در جامعه علاوه بر جان باختن شماری از هموطنان به دلیل اعمال محدویت‌ها به منظور جلوگیری از شیوع گسترده آن و تعطیلی بسیاری از مشاغل، کشور با مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه شده و بهترین راه برای مقابله با کرونا واکسن و دارو‌های مورد نظر است.

معاون اجرایی مرکز اهدای پلاسمای بیودارو گفت: با تایید مسؤولان سازمان بهداشت جهانی استفاده از پلاسمای بهبود یافته‌ها می‌تواند به عنوان یکی از بهترین دارو‌های مورد نظر برای درمان کووید۱۹ باشد و این امر در دنیا و همین طور ایران مورد توجه قرار گرفت و اهدای پلاسمای بهبودیافته‌ها از اردیبهشت امسال آغاز شد.

وی افزود: پلاسمای بهبودیافته‌ها به دو روش برای درمان کرونا مفید و موثر است، نخست روش تزریق مستیقم پلاسمای بهبودیافته هاست که دارای نتایج خوبی هم بوده است، اما به دلیل اینکه پلاسما یک ماده بیولوژیک است بنابراین نحوه تزریق و دریافت آن شاید با واکنش‌های آلرژیکی همراه باشد.

آقای سیدحسینی تأکید کرد: روش دوم، شامل تهیه دارو IVIG مشتق از پلاسمای بهبود یافته‌ها است که می‌تواند به دلیل اینکه به عنوان یک دارو و تحت شرایط خاص تولید می‌شود و دوز خاص مورد مصرف قرار می‌گیرد بسیار مؤثرتر و مطمئن‌تر باشد.

معاون اجرایی مرکز اهدای پلاسمای بیودارو افزود: برای تهیه یک وجه دارویی مشتق از پلاسمای بهبود یافته‌ها نیاز به دو هزار لیتر پلاسما است که به ۳۵۰۰ اهدا کننده نیاز است در حال حاضر هر هفته ۲۰ اهدای پلاسما در مرکز شمار ۲ بیودارو را داریم و با این حساب حدود یک سال طول می‌کشد که بتوانیم این دارو را تولید کنیم.

وی بابیان اینکه هم اکنون پلاسما‌های جمع آوری شده برای تهیه دارو‌های مشتق از پلاسما به آلمان فرستاده می‌شود، تأکید کرد: به دلیل اینکه هم اکنون پالایشگاه پلاسما در داخل ایران واقع در استان البرز در مرحله تحقیقانی قرار دارد، پلاسمای جمع آوری شده از بهبودیافته‌های کرونا در این مرکز به آلمان فرستاد می‌شود.

 درخواستی از سازمان غذا و دارو 

آقای سید حسینی تأکید کرد: هم اکنون به دلیل طولانی شدن فرآیند تولیدی داروی مشتق از پلاسمای بهبود یافته‌های کرونا به دلیل تعداد بسیار اندک آن‌ها که از بین اهدا کنندگان پلاسمای مرکز بیودارو هستند و زمان بر شدن آن و تاثیرات ناگوار اقتصادی و اجتماعی و همچنین نجات جان بیماران مبتلا به کرونا درخواست ما از وازت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همین طور سازمان غذا و دارو این است که مجوز‌های لازم برای دریافت پلاسما از بیماران بهبودیافته از کرونا را به ما بدهند تا با در اختیار داشتن مقدار بیشتری از پلاسمای بهبودیافته‌ها در طی زمان کوتاه‌تر بتوانیم فرآیند تولید دارو را به نتیجه برسانیم و جان شمار زیادی از هموطنان نجات یابد و همچنین جلوی خسارت‌های ناشی از کرونا هم گرفته شود.

وی تصریح کرد: در این زمینه درخواست‌های مکتوبی هم به سازمان غذا و دار داده ایم، اما تا کنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت دامداری هفت هزار رأسی دورود نیازمند حمایت مسئولان
جلوه‌هایی از راهپیمایی ۱۳ آبان در مهاباد
پیام وزیر امور خارجه در پی وقوع زلزله در افغانستان
مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم خراسان شمالی
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه تل‌آویو حاضر شد
اعزام پینگ پنگ بازان مرد و زن ایران به بازی‌های کشور‌های اسلامی
اعتراض به حضور رژیم صهیونیستی در نمایشگاه سیدنی
بابلیان با طلایی‌ها ادامه می‌دهد
پیروزی پرسپولیس حاجی خوش مهاباد مقابل نماینده ارومیه
سرلشکر صفوی: ایران با تکیه بر مقاومت قدرت منطقه‌ای شده است
تاکید معتمدین سیستان و بلوچستان بر وحدت پایدار
همکاری میان پژوهشگاه ابن‌سینا و مرکز تحصیلات تکمیلی پزشکی تاجیکستان
افزایش شمار شهدای غزه به ۶۸ هزار و ۸۷۲ نفر
برافراشته در مسیر اقتدار؛ پرچم ایران در دل مردم
صدرنشینی بافقی‌ها با شکست استقلال
راهیان نور بهترین راه مقابله با تهدیدات نرم دشمن
قهرمانی ری آباد میامی در مسابقات منطقه‌ای فوتسال
نوجوانان قمی نسل تازه‌ای از مقاومت
افزایش میزان موالید در مناطق کم‌ برخوردار کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)