• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۷۹۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
یک مدیر کتابخانه ملی عنوان کرد

بریلفا برای دسترسی بهینه نابینایان به منابع اطلاعاتی

مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی از اقدامات انجام‌شده در طرح ملی «بریلفا» برای دسترسی بهینه نابینایان به منابع اطلاعاتی خبر داد.

بریلفا برای دسترسی بهینه نابینایان به منابع اطلاعاتیبه گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، خانم هانیه گرائیلی در این‌باره گفت: تعلق داشتن به آحاد جامعه و توجه به اقشار مختلف و دسترسی عادلانه به امکانات و ایجاد فرصت‏‌های برابر برای همگان در حدود و منطبق بر حوزه‌‏های مأموریتی، مرا بر آن داشت تا جشنواره «بریلفا» را در سازمان اسناد و کتابخانه ملی راه‌اندازی کنم که این امر از مهم‏‌ترین شاخصه‏‌های یک سازمان یا نهاد در تراز «ملی» است.

او ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مثابه حافظه ملی تمامی ایرانیان است و یکی از قطب‏‌های مهم فرهنگی کشور در تراز ملی به شمار می‌رود. به دلیل این نوع نگاه، همواره سعی کرده‌ام در راستای توجه به اقشار مختلف جامعه و فراهم آوردن شرایط مناسب و دسترسی عادلانه به منابع و ایجاد فرصت‌‏های برابر برای همگان، در حدود حوزه مأموریتی خود گام بردارد.

مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و روابط بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه‏ ملی ایران گفت: دسترسی عادلانه به منابع اطلاعاتی و تلاش در ایجاد امکان‏ برابر برای افراد با نیاز‌های ویژه از جمله افراد با آسیب بینایی، مستلزم اتخاذ برخی سیاست‌‏های ویژه و کاربست مکانیزم‌‏ها و راهبرد‌های جایگزین متناسب با شرایط این افراد است. در این میان «خط بریل» به عنوان خط رسمی این قشر، از سوی سازمان ملل متحد و بسیاری دیگر از سازمان‌‏ها و نهاد‌های بین‌‏المللی رسمیت یافته و بر آن تأکید شده است.

او افزود: در همین راستا کتابخانه‏ ملی ایران به واسطه کارویژه‌‏ها و حوزه‏‌های مأموریتی خود، هم تراز با فعالیت‌های جهانی، در جهت حفظ، گسترش، کارآمدسازی و راه‏‌حل‏‌یابی مشکلات بریل فارسی برای دسترس‌‏پذیری بهتر و فراگیر نابینایان کشور به منابع اطلاعاتی فعالیت‌هایی را به انجام رسانده و طرح ملی «بریلفا» را کلید زده است.

خانم هانیه گرائیلی گفت: نخستین دوره جشنواره ملی «بریلفا» به عنوان وجه اجرایی این پروژه، سال گذشته در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد. در طول برگزاری این جشنواره، از ارسال آثار تا زمان برگزاری و در نهایت بازخورد‌هایی که دریافت شد، نسبت به مشکلات این حوزه آگاه شدیم که یکی از مشکلات اصلی در زمینه خط بریل، ساحت تصمیم‌سازی بود. به این معنا که تاکنون مشکلات و مسائل مربوط به بریل در ایران و امور مرتبط با آن، محدود و متوجه سازمان بهزیستی بوده است. این درحالی است که وظایف و کارویژه‏‌های متعددی برای دستگاه‌‏های مختلف فرهنگی کشور در این زمینه به تناسب حوزه‌‏های مأموریتی‌‏شان می‏‌توان متصور بود که باید در سیاست ‏گذاری‏‌ها و تصمیم‏‌سازی‏‌های این دستگاه‏‌ها به تناسب وظایف و خدمات برای نابینایان قرار گیرد.

او افزود: یکی از کارویژه‏‌ها و اهداف اصلی طرح ملی بریلفا در کنار حفظ، گسترش و نهادمندسازی بریل در ایران، شناسایی و احصاء مشکلات بریل، عوامل مترتب بر این مشکلات، راه‏‌حل‏‌یابی برای آن‌ها و ایجاد فضای هم‏‌افزا برای تشریک مساعی و نقش‌‏آفرینی دستگاه‌‏های مختلف ذی‏‌ربط در راه برون‌‏رفت از مشکلات موجود است که در صورت هم‌‏افزایی و توجه دستگاه‏‌های مختلف فرهنگی کشور در چهارچوب حوزه‌‏های مأموریتی خود، به برون‏‌رفت از مشکلات پیش‏ روی بریل و نقش‏‌آفرینی در این حوزه، می‏‌توان شاهد دسترسی بهتر، فراگیر و کارآمدتر افراد با آسیب بینایی به منابع اطلاعاتی و برآورده شدن نیاز‌های اطلاعاتی این قشر به شکلی بهینه و در روندی تسریعی بود.

او ادامه داد: در این سلسله گزارش‌ها‏ در قالب وجه مطالعاتی «پروژه ملی بریلفا»، در کنار شناسایی موشکافانه و احصاء مسائل و چالش‌‏ها در هر یک از ابعاد مختلف بریل در ایران، به فراخور موضوع و متناسب با حوزه‏‌های مأموریتی دستگاه‌‏های ذی‏ربط برای حل، تقلیل و برون‌‏رفت از این چالش‌‏ها و مشکلات و توصیه‏‌های سیاستی، پیشنهاد‌هایی ارائه شده است.

خانم گرائیلی خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‏‌های مرتبط با خط بریل در ایران مسائل و مشکلات مربوط به چاپ و نشر قرآن بریل در کشور است؛ قیمت بیش از یک میلیون تومانی هر نسخه از قرآن بریل، وجود اغلاط در برخی از قرآن‏‌های چاپ شده در کشور، نبود نظارت مستمر و منسجم بر چاپ قرآن بریل در ایران، انطباق نداشتن با رسم‏‌المصحف، حجیم بودن و چندجلدی بودن قرآن‌‏های بریل، و دسترسی نداشتن مناسب نابینایان به قرآن بریل چه به صورت شخصی و چه در محیط‌‏های مختلف، از جمله مشکلات و مسائل است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهیابی بدمینتونیست‌های چهارمحال و بختیاری در سومین مرحله استعدادپروری کشور
پیکر مادر شهید گرانقدر محمد گرامی در جوار فرزند شهیدش آرام گرفت 
خبر‌هایی از مراسم افطاری روزه اولی های سرخه
شکست ملی پوشان بسکتبال برابر اردن
فولاد با برنامه شمس آذر را شکست داد 
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
افزایش قیمت‌ها، از دغدغه‌های جدی خانواده‌ها
جزء خوانی قرآن کریم مردم استان در ایام ماه مبارک رمضان
تشییع و خاکسپاری هنرمند پیشکسوت موسیقی کردستان
افتتاح نمایشگاه بخش انقلاب در آیینه زندگی جشنواره فجر
رایزنی نماینده روسیه در آژانس با رافائل گروسی
شکست شمس آذر مقابل فولاد
رشد ۱۵۰ درصدی هسته‌های فناور در کهگیلویه و بویراحمد
آمریکا ادعای خروج کارکنان خود از عراق و کویت را تکذیب کرد
احراز هویت ۶۴ داوطلب رد‌صلاحیت‌شده شورای شهر کردستان
ذخیره سازی مرغ در کهگیلویه و بویراحمد
برتری چادرملوی اردکان مقابل خیبر خرم‌آباد
ورود سامانه هوای سرد و بارشی به گیلان
مهاباد؛ میعادگاه عاشقان قرآن
فرصت سوزی سپاهان برای تصاحب صدر جدول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
کاهش دما در استان یزد
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
ایجاد زیرساخت متمرکز بر هوش مصنوعی در صداوسیما
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۰ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)