• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۸۳۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
درچنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون

امروز دوشنبه، بیست و دوم دی سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با بیست و هفتم جمادی الاول سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با یازدهم ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارونبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( بیست و دوم دی ) به شرح زیر است:

تاسیس شهر مکزیکو
۶۹۶ سال پیش در چنین روزی، یازدهم ژانویه سال ۱۳۲۵ میلادی شهر مکزیکو که اکنون پایتخت کشور مکزیک است، توسط یکی از شاهان سلسله «آزتک» بنا نهاده شد.
آزتک‌ها از اقوام سرخپوست آمریکای جنوبی بودند که در قرن دوازدهم میلادی به مکزیک آمدند و تا اوایل قرن شانزدهم، در این منطقه حکومت کردند. زندگی آزتک‌ها بر کشاورزی استوار بود و آنان خط تصویری را اختراع کردند و در رشته‌های مختلف علوم به پیشرفت‌های جالب توجهی دست یافتند. اما از قرن ۱۶ میلادی با نفوذ استعمار اسپانیا در این سرزمین، نبرد با آزتک‌ها برسر تصرف سرزمین مکزیک شروع شد که با پیروزی اسپانیائی‌ها به پایان رسید. پس از آن، صد‌ها هزار اسپانیایی راهی کشور مکزیک شدند و در آنجا اسکان یافتند.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
 
درگذشت عبدالکریم بن احمد حلبی، محدث مسلمان سوری
۲۶۴ سال پیش در چنین روزی، بیست و هفتم جمادی الاول سال ۱۱۷۸ هجری قمری «عبدالکریم بن احمد حلبی»، محدث مسلمان، دیده از جهان فروبست.
او از مشهورترین محدثان عصر خود در شهر حلب ـ در سوریه امروز ـ بود. حلبی، فقه، اصول فقه، تفسیر، حدیث و دیگر علوم متداول زمانش را نزد پدر و دیگر بزرگان آن عصر فرا گرفت. او پس از چندی نابینا شد، اما امید و روحیه خود را از دست نداد و بیش از پیش به علم حدیث اشتغال یافت. از حلبی آثار و تألیفات متعددی برجای مانده است که از بین آن‌ها می‌توان به کتاب «ادعیة السفر» اشاره کرد.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
 
تاسیس عدالتخانه در ایران
۱۱۵ سال پیش در چنین روزی بیست و دوم دی سال ۱۲۸۴ هجری شمسی "مظفرالدین شاه قاجار" فرمان تأسیس "عدالتخانه" را صادر کرد.
پافشاری و مبارزات مردم مسلمان ایران به رهبری روحانیت، برای به دست آوردن حق تصمیم‏ گیری در امور خویش و برقراری حکومت مشروطه، سرانجام استبدادگران را منزوی و شاه قاجار را به پذیرش درخواست ایشان ناچار ساخت. متحصنین در حرم حضرت عبدالعظیم، با واسطه قرار دادن سفیر عثمانی، خواسته ‏های خویش از جمله تأسیس عدالت‏خانه در سراسر کشور را به دولت اطلاع دادند. مظفرالدین ‏شاه نیز که شور و هیجان مردم را در این امر دیده بود، بدون هیچ درنگی حکم تأسیس عدالت‏خانه را صادر نمود. بدین ترتیب نخستین کوشش ‏های مردم آزادمنش ایران و رهبرانشان به خصوص آیت‏ اللَّه سید محمد طباطبایی که اولین بار، تأسیس عدالت‏خانه توسط وی مطرح شد به ثمر نشست و راه برای تحقق خواسته ‏های مهم‏تر که همان پذیرش مشروطیت بود، هموار گشت. به دنبال صدور این فرمان، آیت‏ اللَّه سید عبداللَّه بهبهانی و سید محمد طباطبایی به همراه سایر علما پس از یک ماه تحصُّن باشکوه و احترام فراوان و با استقبال مردم، وارد شهر شدند.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
 
تشکیل شورای انقلاب اسلامی به فرمان امام
۴۲ سال پیش در چنین روزی، بیست و دوم دی سال ۱۳۵۷ هجری شمسی در حساسترین لحظات انقلاب اسلامی ایران که دولت آمریکا در تکاپوی حفظ رژیم پهلوی بود، حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی، با توجه به موقعیت خاص انقلاب، دستور تشکیل شورای انقلاب را صادر کرد.
وظیفه اصلی این شورا، ایجاد هماهنگی در مبارزات مردم ایران علیه رژیم شاه، پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و همچنین فراهم کردن زمینه‌های تشکیل دولت موقت بود. امام خمینی (ره) در پیام خود در این باره تاکید کرد: «خواست مردم مسلمان ایران، تنها رفتن شاه و برچیده شدن بساط نظام سلطنت نیست، بلکه مبارزه ملت ایران تا استقرار جمهوری اسلامی که متضمن آزادی ملت و استقلال ایران و تامین عدالت اجتماعی می‌باشد، ادامه خواهد یافت.» شایان ذکر است پس از سقوط رژیم شاه، شورای انقلاب وظیفه قانونگذاری را نیز تا تشکیل مجلس شورای اسلامی در ایران به عهده داشت.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
 
پیروزی جبهه نجات اسلامی الجزایر
۲۹ سال پیش در چنین روزی، یازدهم ژانویه سال ۱۹۹۲ میلادی پس از موفقیت‌های گسترده «جبهه نجات اسلامی الجزایر» در صحنه سیاسی و تحولات بعدی در این کشور، شاذلی بن جدید، رئیس جمهوری الجزایر استعفا کرد.
وی درسال ۱۹۷۹ میلادی پس از درگذشت بومدین، رئیس جمهوری اسبق الجزایر به این مقام انتخاب شده بود. شاذلی بن جدید در سال ۱۹۸۸ میلادی پس از شورش‌های گسترده، وعده اصلاحات و تجدیدنظر در قانون اساسی را داد که به موجب آن، فعالیت احزاب به رسمیت شناخته می‌شد. در چنین شرایطی، جبهه نجات اسلامی در سپتامبر سال ۱۹۸۹ میلادی اعلام موجودیت کرد و در مدت کوتاهی موفق شد صد‌ها هزار عضو جذب کند. پیروزی جبهه نجات اسلامی در انتخابات محلی ژوئن سال ۱۹۹۰ میلادی، قدرت را از انحصار جبهه آزادیبخش ملی، حزب حاکم وقت که ۳۰ سال قدرت را در الجزایر در دست داشت، خارج کرد. در پی اعتصاب عمومی ماه مه و ژوئن سال ۱۹۹۱ میلادی، شاذلی بن جدید مجبور به برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری شد. پیروزی قاطع جبهه نجات اسلامی در انتخابات پارلمانی دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی، سران حکومت به ویژه نظامیان را به شدت نگران کرد. از این رو نظامیان با لغو نتایج این انتخابات شاذلی بن جدید را وادار به استعفا کردند.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
 
مرگ آریل شارون، سفاک صهیونیست
۷ سال پیش، در روز یازدهم ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی «آریل شارون» (Ariel Sharon) سیاستمدار و نظامی رژیم اسرائیل مُرد.
وی در سال ۱۹۲۸ یعنی شش سال پس از آنکه خانواده اش از روسیه به روستایی در مرکز فلسطین مهاجرت کردند، متولد شد. در آن زمان فلسطین تحت قیمومیت انگلیس بود و روند مهاجرت یهودیان به این سرزمین با سرعت آغاز شده بود. شارون در چهارده سالگی به گروه تروریستی هاگانا پیوست که مأموریت آن کشتار فلسطینی‌ها و بیرون راندن آن‌ها از خانه هایشان بود. درپی تأسیس رژیم صهیونیستی و آغاز جنگ با اعراب در سال ۱۹۴۸، شارون فرماندهی یکی از جبهه‌ها را برعهده داشت و از آن به بعد به عنوان یک نظامی خشن، نردبام ترقی را در ارتش رژیم صهیونیستی طی کرد. شارون در دهه ۱۹۷۰ وارد پارلمان این رژیم (کنست) شد و پس از چندی به وزارت جنگ رسید. وی در جریان حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان در سال ۱۹۸۲، جنایات متعددی مرتکب شد که قتل عام فجیع ۳۳۰۰ فلسطینی در اردوگاه‌های صبرا و شیلا یکی از آن‌ها بود و باعث شد شارون به «جلاد صبرا و شتیلا» ملقب شود. حضور شارون در مسجدالاقصی در سال ۲۰۰۰ باعث خشم فلسطینیان و آغاز انتفاضه دوم آن‌ها شد. چند ماه بعد شارون به نخست وزیری رسید و کوشید قیام فلسطینی‌ها را سرکوب کند، ولی سرانجام در سال ۲۰۰۵ مجبور شد دستور عقب نشینی نظامیان صهیونیست از نوار غزه را صادر کند. این جنایتکار جنگی در اولین روز‌های سال ۲۰۰۶ دچار سکته مغزی شد و به کما رفت و هشت سال بعد مرد. شارون از بی رحم‌ترین جنایتکاران رژیم صهیونیستی و عامل شهادت هزاران فلسطینی بود.
تقویم تاریخ؛ از تشکیل شورای انقلاب تا مرگ آریل شارون
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جزئیات برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم و دوره تابستان دانشگاه آزاد
معرفی برترین‌های لیگ جهانی والیبال از «روی تور» شبکه ورزش
ممنوعیت آتش‌زدن کاه و کلش در مزارع برنج بابل
ادامه مبارزه با آفات بیولوژیک در مجموعه تاریخی بسطام
برداشت سیب زمینی تابستانه شهرستان بهار
مشارکت نوعدوستانه در کلاردشت؛ اهدای ۱۸۰۰۰ سی‌سی خون به نیازمندان
ثبت نام طلاب در دانشکده علوم قرآنی تهران
مهلت ثبت‌نام آزمون زبان MSRT تمدید شد
روایت ناگفته‌ها از سردار شهید حاجی‌زاده در «ملازمان حرم»
پذیرایی از زائران اربعین در ۶۳ موکب آذربایجان‌غربی
برداشت بیش از ۱۲ هزار تن انبه در سیستان و بلوچستان
اعلام زمان قرعه کشی لیگ برتر فوتبال
آتش‌زدن کاه و کلش مزارع برنج ممنوع است
طراحی و ساخت دستگاه هم‌زمان‌سازی تحریک الکتریکی متناوب فراجمجمه‌ای
افتتاح اولین مرکز توانبخشی بیماران روانی مزمن در البرز
تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی نیازمند توجه جدی و حمایت مستمر
زلزله شاهرود آسیبی به بنا‌های تاریخی وارد نکرد
پارچه‌های قاچاق در یزد توقیف شد
برگزاری مراسم چهلم شهدای حمله صهیونیستها، در سرخس
دریافت خدمات درمانی ۳۶ هزار مهاجر افغان حین خروج از کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)