• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۸۴۰۹۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۲
صفحه نخست » کل اخبار

نشانه های فرد دروغگو را بشناسید

ژان کریستف می‌گوید خوراک این جهان اندکی حقیقت است و بسیاری دروغ. متاسفانه دیدگاه بدبینانه کریستف واقعی به نظر می‌رسد و روزانه در زندگی واقعی و مجازی با هزاران دروغ کوچک و بزرگ مواجهیم.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما،دروغ‌هایی که گاهی شاید ضرری هم نداشته باشند اما برخی دیگر می‌توانند از نظر مالی یا روحی ضربه بزرگی به ما بزنند. حال سوال اینجاست که چگونه می‌توانیم متوجه شویم کسی به ما دروغ می‌گوید؟
هیچ کس دوست ندارد قربانی دروغگویی‌های دیگران شود. قطعا وقتی کسی به شما دروغ می‌گوید و متوجه می‌شویم که بازی خورده‌ایم، احساس خوبی نخواهیم داشت؛ اما اطلاع از دروغگو بودن دیگران بهتر از آن است که در بی‌خبری به سر ببریم.
متخصصان زبان بدن معتقد هستند که می‌توان از روش‌هایی متوجه شد که فردی در حال دروغ گفتن است. «اسکات رز» تحلیلگر رفتار و «بلانکا کاب» کارشناس زبان بدن می‌گویند با ترفندهایی می‌توان افراد دروغگو را به راحتی شناسایی کرد.
 

علائم دروغگویی چیست؟

 
1- حالت‌های رفتاری طرف مقابل را تجزیه و تحلیل کنید 


بلانکا کاب معتقد است که هر فردی شیوه‌های گفتاری و رفتاری خاص خودش را دارد. بهترین راهکار برای تشخیص درغگویی فردی، تجزیه و تحلیل حرکات و رفتارهای وی در شرایط عادی و مقایسه آن با سایر شرایط است.
معمولا وقتی فردی مجبور به دروغ گفتن می‌شود، تغییراتی در شیوه‌های رفتاری‌اش رخ می‌دهد. بلانکا کاب پیشنهاد می‌دهد که با طرح سوالات ساده و معمولی می‌توان رفتار فرد را تجزیه و تحلیل کرد. مثلا می‌توانید سوالاتی ساده بپرسید:
برای صبحانه چه چیزی خوردید؟تعطیلات کجا بودید؟ کمی در مورد محله‌تان بگویید. آهنگ مورد علاقه‌ات چیست؟
وقتی فرد به این سوالات ساده پاسخ می‌دهد، حالات و رفتارهای او را با دقت زیر نظر بگیرید. حرکت چشم‌هایش را با دقت مشاهده کنید. بالا را نگاه می‌کند یا پایین‌ را؟ به چشمان شما مستقیم نگاه می‌کند یا غیرمستقیم؟ وقتی سوال‌هایی ساده مطرح می‌کند تناژ صدایش به چه صورتی است؟
با بررسی این حالت‌ها می‌توانید به سرنخ‌هایی دست پیدا کنید و ببینید طرف مقابل چگونه احساسات خود را بیان می‌کند و سوالات را پاسخ می‌دهد. با مقایسه حالت‌های رفتاری وی در شرایط مختلف می‌توانید تشخیص دهید به شما راست می‌گوید یا دروغ.


2- به نحوه تغییر رفتار طرف مقابل توجه کنید


وقتی شناختی نسبی به حالت‌های رفتاری طرف مقابل پیدا کردید، می‌توانید به راحتی تغییرات رفتاری وی را متوجه شوید. گاهی تغییرات جزئی و بسیار ظریف هستند؛ اما با دقت و تمرکز قابل تشخیص خواهند بود. اگر فردی همیشه موقع توصیف کردن شرایطی به سمت چپ نگاه می‌کند؛ اما این بار سمت چپ را نگاه می‌کند باید به این تغییر رفتار دقت کنید.
 

ارتباط چشمی دروغگوها


برخی بر این باورند که کسی که دروغ می‌گوید نمی‌‌تواند مستقیم در چشم طرف مقابل نگاه کند. اسکات رز معتقد است که این باور که دروغگوها ارتباط چشمی مستقیم برقرار نمی‌کنند نادرست است. در واقع  او می‌گوید که اکثر افراد دروغگو برعکس چنین دیدگاهی عمل می‌کنند.
او می‌گوید افراد دروغگو اتفاقا برای فریب دادن طرف مقابل به چشم‌های وی نگاه می‌کنند و راحت دروغ می‌گویند.
 

3- به دنبال حقایقی باشید که در حین گفتگو محو می‌شوند


وقتی کسی دروغ می‌گوید، معمولا انتهای صحبت سکوت می‌کند و اینطور به نظر می‌رسد که صحبتش ناقص مانده است. اگر از طرف مقابل سوالی پرسیدید ولی با توضیحات ناقص باز هم جواب را دریافت نکردید و درنهایت متوجه شدید که فرد مقابل سکوت می‌کند، شما سکوت را نشکنید، بلکه به وی فرصت بدهید که مجددا صحبت کند و ادامه بدهد.
اگر دیدید در حال مقدمه چینی است، احتمالا با با آسمان ریسمان کردن در حال دروغ گفتن است. گاهی نیز فرد درحال مقدمه چینی برای توضیح دادن موضوع اصلی است و نباید دچار اشتباه شوید و برچسب دروغگویی به او بزنید.
نشانه های دروغگویی


4 – از همان ابتدا طرف مقابل را دروغگو فرض نکنید


برخی افراد در همان نگاه اول اتهام و برچسب دروغگویی را به طرف مقابل می‌زنند و منتظر هستند وی رفتاری از خود نشان بدهد تا حکم دروغگویی را هم صادر کنند.
حتی اگر فکر می‌کنید کسی به شما دروغ می‌گوید، از همان ابتدا او را متهم به دروغگویی نکنید. برخی افراد دست به سینه منتظر هستند که تیر خلاص را بزنند و بگویند که فرد مقابلشان درغگو است. چنین رفتاری حتی باعث می‌شود فرد مقابل نتواند راحت صحبت کند.
اگر نمی‌توانید احساسات منفی خود را کنترل کنید، گفتگو را به زمان دیگری موکول کنید. تشخیص دروغگویی کار ساده‌ای نیست. لذا نباید وقتی خودتان تنش دارید و رفتار سنجیده‌ای از خود نشان نمی‌دهید، به فکر تشخیص راست و دروغ گفتگوهای طرف مقابل باشید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
عالی
متاسفانه بعضیاخوروخوراکشون دروغه ودرحال حاضردروغ بیشتر شده. ازرده های بالاتاپایین.... حتی کاسب که یک زمانی حبیب خدابود. رفتم برنج بخرم وخریدم کلی قسم خورده که نوعش عالیه بروخونه درست کن بدبود برگردون رفتم مقداری درست کردم افتضاح. بردم گفت ی نوع دیگه آوردم وبازهم بد(این بودنتیجه انقلاب وخون شهدا)درحال حاضر وضع خیلی بدترشده وکسی هم نظارت نداره وگردن مامردم عادی ازمونازگتر
بعضی از مردها دروغهایی میگن که به نظرشون هیچ اشکالی نداره و زنها حق دخالت و کنجکاوی ندارن جالب اینجاس که فکر میکنن زنها متوجه نمیشن یا احمقن ولی ما زنها خیلی خوب و سریع همه چیز رو می‌فهمیم فقط مجبوریم به خاطر زندگیمون خفه خون بگیریم لعنت به دروغ ...
شما بهتر از من میدانید که دروغ هیچگونه جوابی ندارد
؟ برای اینکه پایه و اساس دروغ است.
توجیه ممنوع
متاسفانه بعضی ها آنقدر ماهرانه دروغ میگن که نمیتونی ثابت کنی دروغ گفتی نمیتونی حالی کنی بابا من می‌دونم تو دروغ میگی
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)